Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

OHE. ΠΟΡΙΣΜΑ "ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ!

Η έκθεση του ΟΗΕ για την επίθεση με στη Συρία φαίνεται ότι δεν διαλεύκανε την -ήδη περιπλεγμένη- υπόθεση, καθώς ενώ επιβεβαιώνει την επίθεση  με το νευροτοξικό αέριο σαρίν, δεν διευκρινίζει ποιός την εξαπέλυσε.
ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, από την μια πλευρά,
 επιμένουν ότι το πόρισμα του ΟΗΕ ενοχοποιεί τον Άσαντ, για "βιαστικά συμπεράσματα" μιλά η Ρωσία, ενώ η Κίναδιεμήνυσε ότι "θα εξετάσει σοβαρά" την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ.
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν χαρακτήρισε τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, η οποία τεκμηριώνεται σε έκθεση ομάδας ειδικών του οργανισμού, "έγκλημα πολέμου", μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο Μπαν ζήτησε οι υπεύθυνοι για τη χρήση χημικών όπλων -τους οποίους δεν κατονόμασε- να "λογοδοτήσουν" για αυτό το "επονείδιστο έγκλημα"....


Ο Λευκός Οίκος έκρινε ότι η έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στη Συρία καταδεικνύει ότι είναι υπεύθυνο το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ από την πλευρά της επισήμανε ότι η έκθεση των επιθεωρητών καθιστά σαφές ότι μόνο η συριακή κυβέρνηση θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μαρκ Λάιαλ Γκραντ είπε σε δημοσιογράφους ότι "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία" ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

"Σύμφωνα με τις τεχνικές λεπτομέρειες της έκθεσης (...) είναι απολύτως σαφές ότι μοναδικός υπεύθυνος της επίθεσης είναι το συριακό καθεστώς" ανέφερε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ.

Η Ρωσία από την άλλη επιμένει ότι δεν μπορούν να αντληθούν συμπεράσματα και δεν μπορεί να αποκλειστεί αψήφιστα ότι υπεύθυνοι μπορεί να είναι οι αντικαθεστωτικοί.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού και η οποία επιβεβαίωσε ότι έγινε χρήση του νευροτοξικού αερίου σαρίν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χονγκ Λέι προέβη στην παραπάνω δήλωση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.

"Ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε συστηματικά ότι η σχετική έρευνα θα πρέπει να διενεργείται από την ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ με έναν αμερόληπτο, αντικειμενικό και επαγγελματικό τρόπο", πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να σχολιάσει το αν το Πεκίνο συμφωνεί με την αμερικανική, βρετανική και γαλλική θέση.

"Η θέση της Κίνας για τη χρήση χημικών όπλων είναι σταθερή και σαφής. Είμαστε αντίθετοι στη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε. Η Κίνα αντιτίθεται στη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε και καταδικάζει σθεναρά τη χρήση χημικών όπλων εντός της Συρίας", είπε ο Χονγκ.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Κίνα στηρίζει την επίλυση της συριακής κρίσης μέσω ενός πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και επιθυμεί την πολιτική της διευθέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive