Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η γερμανική ελίτ θέλει Μεγάλο Συνασπισμό

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Η γερμανική ελίτ θέλει Μεγάλο Συνασπισμό)H ήττα του Φιλελεύθερου FDP, του Φίλιπ Ρέσλερ, συμμάχου του CDU της κας Μέρκελ, στις εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας, όχι μόνο αμαύρωσε την ξεκάθαρη νίκη των χριστιανο δημοκρατών, αλλά δρομολογεί ευρύτερες αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς, καθώς η Βαυαρία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή. Οι Βαυαροί συντηρητικοί ανέκτησαν την πλειοψηφία που είχαν χάσει πριν από πέντε χρόνια, με ένα άνετο εκλογικό περιθώριο. Κέρδισαν 101 έδρες και την απόλυτη πλειοψηφία των 91 εδρών. Το FDP όμως απέτυχε να εισέλθει στο τοπικό κοινοβούλιο κατακτώντας μόλις το 3 % των ψήφων....

Αν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στην υπόλοιπη Γερμανία επιβεβαιωθεί η διολίσθηση του FDP κάτω από το 5%, τότε, δεν απομένει παρά ο μεγάλος συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες, του SPD.
Αν και αυτό θα είναι μία αναστάτωση στις ισορροπίες της γερμανικής δεξιάς, οι ελίτ, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι θεωρούν πως οι διεθνείς προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Βερολίνο στο επόμενο διάστημα απαιτούν ισχυρό εσωτερικό μέτωπο, που μπορεί να σηματοδοτηθεί από τον Μεγάλο Συνασπισμό. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση οι συντηρητικοί της κας Μέρκελ συγκεντρώνουν το 39% στην πρόθεση ψήφου και οι Σοσιαλδημοκράτες το 26%.
Η διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη, οι αμερικανικές απαιτήσεις για τερματισμό της πολιτικής λιτότητας και της χρηματοδότησης της ανάπτυξης με φρεσκοτυπωμένα ευρώ, η τόνωση της εσωτερικής ζήτησης και η απεξάρτηση των γερμανικών εξαγωγών από την ευρωζώνη είναι μερικές από τις προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση Μέρκελ.
http://rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive