Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Και όμως, είναι δυνατόν! Η Ιταλία κέρδισε την Ισπανία 86-81 !

Αν είναι δυνατόν! Η Ιταλία κέρδισε την Ισπανία!Το σενάριο επαληθεύτηκε και η Ιταλία επικράτησε της Ισπανίας, ωστόσο η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από την Κροατία κι έτσι αποκλείστηκε πρόωρα από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
«Αν είναι δυνατόν», είναι το σχόλιο του Νίκου Ζήση, μετά το τέλος του αγώνα της Ιταλίας με την Ισπανία. Ο Έλληνας γκαρντ όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να πιστέψει τα παιχνίδια της τύχης, που επεφύλαξε το φετινό Ευρωμπάσκετ στην «επίσημη αγαπημένη». 
Η Ιταλία νίκησε στην παράταση την Ισπανία με 86-81 (70-70 κ.α.) και τερμάτισε τρίτη στον ΣΤ’ Όμιλο της...
δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ! Η Ισπανία τέταρτη και θα αντιμετωπίσει την Σερβία του Ίβκοβιτς στα προημιτελικά!
Οι Ισπανοί προκρίθηκαν στα προημιτελικά χάρις στην ήττα της Ελλάδας από την Κροατία και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο ανέφικτο το... σενάριο πρόκρισης της Εθνικής στην πρώτη οκτάδα, αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω της ήττας στην δεύτερη παράταση από την Κροατία.
Μεγάλη εμφάνιση από την τριάδα της «Σκουάντρα Ατζούρα» Τζεντίλε (25), Ντατόμε (17) και Μπελινέλι (16). Η Ισπανία προβλημάτισε για μια ακόμη φορά στο Ευρωμπάσκετ, παρά την παρουσία του Πάου Γκασόλ στην εξέδρα.
Η Ιταλία έκανε την μεγάλη ανατροπή στην τέταρτη περίοδο της κανονικής διάρκειας, όταν έστειλε το ματς στην παράταση με καλάθι του Ντατόμε (70-70), ενώ  περίπου εννέα λεπτά πριν την λήξη είχε βρεθεί στο -15 (60-45).
Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της «Σκουάντρα Ατζούρα», που με πρωταγωνιστές τους Τζεντίλε, Μπελινέλι προηγήθηκε με νταμπλ σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο (24-12).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «Φούριας Ρόχας» ανέβασαν την πίεση στην άμυνα τους και με ισορροπία στην επίθεση με τους Ροντρίγκεζ να σκοράρει από την περιφέρεια και τον Γκασόλ από την ρακέτα έφεραν το ματς στα ίσα (37-37 σκορ πρώτου μέρους).
Η Ισπανία συνέχισε τον ίδιο ρυθμό στην τρίτη περίοδο και με επιμέρους σκορ 19-8 προηγήθηκαν με 15 (60-45) με 8’ και 41’’ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης. Οι Ιταλοί τα έπαιξαν όλα για όλα και με πιεστική άμυνα και τους Τζεντίλε, Ντατόμε να βρίσκουν διαδρόμους στην άμυνα των «Φούριας Ρόχας» έκαναν την μεγάλη ανατροπή και με λέι απ του Ντατόμε έστειλαν το ματς στην παράταση (70-70)!
Η «Σκουάντρα Ατζούρα» είχε την ψυχολογία με το μέρος της στην παράταση και με επιμέρους σκορ 10-2 στα πρώτα τρία λεπτά προηγήθηκε με 80-72. Η Ισπανία προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά η Ιταλία με τους Τζεντίλε (4/4), Ντατόμε (2/2) εύστοχους στις βολές πήρε την νίκη!
Τα δεκάλεπτα: 24-12, 37-37, 45-56, 70-70 (κ.α.), 86-81.
ΙΤΑΛΙΑ (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 17, Τζεντίλε 25 (2), Ροσέλι, Βιτάλι 3 (1), Ποέτα, Μέλι 2, Μπελινέλι 16 (2), Ντίνερ, Κουζίν 4, Ντατόμε 11 (1), Τσιντσαρίνι 8.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ορένγκα): Ρούντι Φερνάντεθ 4, Σέρχιο Ροντρίγκεθ 18 (2), Ρέι 2, Καλντερόν 5(1), Ρούμπιο 2, Κλαβέρ 5 (1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουλ 5, Γκασόλ 32 (1 τρ., 10 ριμπ.), Μουμπρού 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive