Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

60% έκπτωση στον ΕΦΑ των πλουσίων

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(60% έκπτωση στον ΕΦΑ των πλουσίων)Η καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων  που καταργεί τον ΦΑΠ  επιφέρει  μεγάλη μείωση του φορολογικού βάρους κατά 60% για όσους έχουν κτίσματα σε ακριβές περιοχές ή έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, δηλαδή αξίας άνω των 800.000 έως 900.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί ο σημερινός ΦΑΠ έχει προοδευτικότητα, δηλαδή όσο αυξάνεται η συνολική αξία της περιουσίας του φορολογούμενου τόσο αυξάνεται και ο φορολογικός συντελεστής. Με το νέο σύστημα η ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου δεν αθροίζεται, αλλά κάθε ακίνητο έχει το δικό του φόρο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η Τρόικα μπορεί να απορρίψει και πάλι το σχέδιο της κυβέρνησης εξ αυτού του λόγου....

Αντίθετα με τον ΕΦΑ, σημαντική αύξηση του φορολογικού βάρους για όσους έχουν μικρής και μεσαίας αξίας γη, περιορισμένη ελάφρυνση σε όσους έχουν μόνο κτίσματα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης.
Με τον ΕΦΑ που θα αντικαταστήσει το χαράτσι (ΕΕΤΑ) και το ΦΑΠ:
1) θεσπίζονται τρείς κλίμακες υπολογισμού του φόρου. Μια για τα κτίσματα (ανεξαρτήτως αν είναι ηλεκτροδοτούμενα ή μη, εντός ή εκτός σχεδίου). Μια για τις ενός σχεδίου εκτάσεις (οικόπεδα) και μια για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις (αγροτεμάχια).
2) η κλίμακα των κτισμάτων θα έχει 20 κλιμάκια και σε ποιο κλιμάκιο θα εμπίπτει κάθε ακίνητο θα καθορίζεται από την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται. Το πρώτο κλιμάκιο εφαρμόζεται σε ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ ανά τετραγωνικό και είναι 2,3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το τελευταίο αφορά ακίνητα σε περιοχές με τιμή ζώνης των 5.001 ευρώ και άνω και είναι 14 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
3) η κλίμακα των εντός σχεδίου εκτάσεων έχει επίσης 20 κλιμάκια και σε ποιο κλιμάκιο θα πέσει κάθε οικόπεδο εξαρτάται από την την αντικειμενική του αξία, δηλαδή τα ευρώ ανά τετραγωνικό. Ο συντελεστής του φόρου ξεκινά από τα 0,4 ευρώ το μέτρο και φθάνει στα 4 ευρώ ανά μέτρο.
4) για τα αγροτεμάχια θεσπίζεται ειδικός υπολογισμός. Ο φόρος υπολογίζεται με αρχικό συντελεστής 0,15 λεπτά του ευρώ για κάθε τετραγωνικό και με βάση διάφορους συντελεστές προσαυξάνεται (απόσταση από θάλασσα, αν έχει κατοικία, είδος καλλιέργειας κα). Με βάση αυτόν τον υπολογισμό ένα αγροτεμάχιο φορολογείται από 1,5 έως και περίπου 60 ευρώ ανά στρέμμα.
Στόχος είναι η συνολική βεβαίωση του νέου φόρου να ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ και η εισπραξιμότητα να προσεγγίσει τα 2,9 δισ. ευρώ
http://rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive