Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τα Stages επιστρέφουν. Του Θεόδωρου Σκυλακάκη

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, σαν μεγάλη επιτυχία, πρόγραμμα για την πρόσληψη 50.000 ανέργων στους Δήμους της χώρας, με σύμβαση 5 μηνών μέσω του ΟΑΕΔ η οποία θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Παλιά μου τέχνη, κόσκινο. Αντί να βοηθηθεί με τα χρήματα αυτά ο πολύπαθος ιδιωτικός τομέας της οικονομίας έτσι ώστε εκεί να απασχοληθούν, με τα χρήματα του ΕΣΠΑ, οι άνεργοι, όπου εκτός από το προφανές πλεονέκτημα ότι θα βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, θα έχουν και την πιθανότητα να συνεχίσουν την απασχόληση τους, επιλέγεται η παλιά μέθοδος της απασχόλησης στο ευρύτερο κράτος, στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Με βάση την εμπειρία παρομοίων μεθοδεύσεων του παρελθόντος, το πιθανότερο είναι ότι η απασχόληση αυτή δεν θα έχει πραγματικό αντίκρυσμα. Πρόκειται για κρατικά «χαρτζηλίκια».
Η Δράση δηλώνει αντίθετη σε τέτοια προγράμματα. Ο ΟΑΕΔ πρέπει να πάψει να είναι Οργανισμός Ανέργου Εργατικού Δυναμικού...
και να καταστεί, μέσω της διοχέτευσης των όποιων διαθέσιμων κονδυλίων του στην ιδιωτική οικονομία, πραγματικός Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Όλες οι ενέργειες της κοινωνίας μας πρέπει, από εδώ και μπρός, να στοχεύουν στην ενδυνάμωση των ανέργων μέσα από την σχέση τους με τις επιχειρήσεις.
Στην ανακοίνωση αυτή της Δράσης θα προσθέσω ένα ξεχασμένο εδώ και μήνες μέηλ της τροίκας που αναφέρει ότι το πρόγραμμα αυτό: «θα στηρίξει σε σημαντικό βαθμό πολλά άτομα και νοικοκυριά, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ακόμη σε θέση να δημιουργήσει επαρκή αριθμό εργασιακών θέσεων». Δίνει η τρόικα τα λεφτά στο ρουσφετολογικό μηχανισμό του δημοσίου και στη συνέχεια αποαφείνεται ότι ο που στραγγαλίζεται από τη φορολογία ιδιωτικό τομέας δεν μπορεί. Και μετά μιλούν και για μεταρρυθμίσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive