Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Αλέξη Τσ(ιπρ)αουσέσκου στον πράκτορα της Βόρειας Κορέας Νί–Κό–Βού–Τσί… Toυ Αλέξη Οικονόμου

Την προηγούμενη βδομάδα παρακολουθήσαμε τα διαδραματισθέντα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο γήπεδο Ταέ–Κβον–Ντο…
…Όπου το συγκεκριμένο άθλημα υπηρετήθηκε άριστα από την υπόγεια γρονθοκλωτσοπατινάδα που έλαβε χώρα εκεί…
Στεκόμαστε επίσης στην εικόνα που είχε δοθεί μέχρι τελευταία στιγμή, ότι μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του συρφετού που θέλει να υποκρίνεται τον «Πλέρια Δημοκρατικό χώρο» ήταν «το αριστερό αγόρι Αλέξης» –που λέει κι ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «ΝΕΑ».
Ούτε ο Ρουμάνος ηγέτης/δικτάτορας Νικολάε Τσαουσέσκου, στα καλύτερά του και πριν τον στήσουν στον τοίχο, δεν τα έκανε αυτά… (Άσχετο αν στο τέλος εμφανίστηκαν από το πουθενά κάτι «αριστεροί ήρωες» κι έσωσαν τη δημοκρατική τιμή του Συνεδρίου –αλλά όχι και τα προσχήματα, αφού δεν πήραν πάνω από 200 ψήφους επί συνόλου 3.430 συνέδρων...)

Προσαρμόζεται το «αριστερό αγόρι»…
Και το μεν «αριστερό αγόρι» φαίνεται να προσαρμόζεται ταχύτατα «για να πείσει και τον τελευταίο μικροαστό ότι δεν κινδυνεύει ο ίδιος και η χώρα αν ποτέ πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία» (ΝΕΑ, 15/7), αποτασσόμενος στο Συνέδριο τον Σατανά των προηγούμενων θέσεών του (κλασσική ΑνδρεοΠαπανδρεϊκή συμπεριφορά –όπως και ο κηρυχθείς καλοκαιριάτικα «Νέος Ανένδοτος»…).

Ούτε από το ευρώ θα μας βγάλει, ούτε τις Τράπεζες θα κρατικοποιήσει, ούτε το χρέος θα διαγράψει –η δική του, τουλάχιστον, Προεδρική συνιστώσα και η περί αυτόν αυλή.

Οι δε συνιστώσες θα αυτοδιαλυθούν «σε εύλογο χρόνο» –δηλαδή ίσως ποτέ...

Αλλά ο Νίκος Βούτσης παραμένει χρονίως απροσάρμοστος...

Ναι, είναι αυτός που προ εβδομάδων είχε αρθρώσει το περίφημο:
«Όσο θα διαπραγματευόμαστε με τους δανειστές μας –πέντε έξι μήνες, όσο κρατήσει– θα ζήσουμε με ότι παράγουμε. Και αν δεν προκύψει συμφωνία, τότε θα καθίσουμε μαζί με το λαό να δούμε τι θα κάνουμε…».

Τα ίδια επανέλαβε με άλλο τρόπο σε συνέντευξή του στη Free Sunday (14/7).
Όπου, σε σχετική ερώτηση για το πώς θα ζήσουμε αν παγώσει η αποπληρωμή των οφειλόμενων στους δανειστές μας κι αν κλείσει η στρόφιγγα περαιτέρω δανεισμού, η απάντηση ήταν:
«Η χώρα μας παράγει πλούτο!» (και άρα θα ζήσουμε μ’ αυτόν, για όσο διάστημα θα κάνουμε τον τσαμπουκά στους δανειστές…)

Όπως σ’ όλη τη γενικόλογη, φλύαρη και χωρίς ένα πραγματικό αριθμητικό στοιχείο και επιχείρημα συνέντευξη, έτσι κι εδώ ο πατέρας κατάδικου ληστή Τραπεζών ανέδειξε την απόλυτη ασχετοσύνη του.
Επειδή, για να τα κάνεις αυτά, χρειάζεται προετοιμασία, γνώσεις και αδένες –τους οποίους ουδείς εκεί μέσα φαίνεται να διαθέτει…

Τι παράγει σήμερα η χώρα; Δε μας λέει να μάθουμε κι εμείς;

Ούτε καρφίτσα!

Μόνο φραπέ, θεωρητικές αναλύσεις, και διαφθορά παράγει –πρώτη στο τελευταίο, πανευρωπαϊκά…

Οι σημαντικές βιομηχανικές μονάδες έκλεισαν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στην αποτροπή κάθε ξένης επένδυσης, με διάφορα αστεία περιβαλλοντικά ή αντικαπιταλιστικά επιχειρήματα περιόδου 1980.

Μακροπρόθεσμα, πρέπει ασφαλώς να μάθουμε να ζούμε με ότι παράγουμε, κι όχι με δανεικά.

Αλλά, μέχρι να αποκατασταθεί η παραγωγική δυνατότητα της χώρας στους βασικούς κλάδους που απαιτούνται για να μη γίνουμε Βόρεια Κορέα, χρειάζονται πολλά χρόνια…
Στο μεταξύ –αν δεν επιβληθεί ένα αφάνταστα αυταρχικό καθεστώς «πολεμικού κομμουνισμού» Σταλινικού Τύπου, με απαγόρευση κάθε είδους απεργίας– τι θα τρώμε; Πως θα κινούμε τα όποια αυτοκίνητα, έστω του Στρατού; Τι φάρμακα θα παίρνουμε; Τι ανταλλακτικά θα έχουν τα Οπλικά μας Συστήματα;

Ακόμα, όταν ρωτήθηκε για τις συνέπειες της αθέτησης των εξωτερικών μας υποχρεώσεων που θα προκαλέσουν πάγωμα στις χρηματοδοτήσεις, αντέστρεψε δικολαβίστικα και στρεψόδικα το ερώτημα, δηλώνοντας ότι η αθέτηση των υποχρεώσεων θα είναι συνέπεια και όχι αιτία του παγώματος της χρηματοδότησης!

Και ότι όλα αυτά θα πρέπει να παλευτούν σε επίπεδο Ευρώπης, με συντονισμό των κινημάτων των λαών κλπ…

Ρωτάμε: Έχει καμιά ένδειξη ο πράκτορας της Βόρειας Κορέας στο ΣΥΡΙΖΑ κι ανάμεσά μας Νί–Κό–Βού–Τσί, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συνεκτικό πανευρωπαϊκό Κίνημα των Λαών –και ιδίως του Νότου– με δυνατότητες αλληλοϋποστήριξης και συντονισμένης ανατροπής της πολιτικής άγριας λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία στην Ευρωζώνη;

Που είναι τα ευρωπαϊκά κινήματα για να ανατρέψουν τους αρχικλέφτες και αρχιπόρνους πρωθυπουργούς Ραχόι και Μπερλουσκόνι, αρχικά στις δικές τους χώρες, πριν φτάσουν να συνεργάζονται διακρατικά, όπως φαντασιώνεται ο «Βορειοκορεάτης» μας;

Ή μήπως κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία με τους άλλους χώρους της Αριστεράς στην Ελλάδα, για να πάει μετά και παραέξω;

Και πως θα διαχειριστεί την «εξάμηνη κόλαση» του «ζήστε με ότι παράγουμε!» –δηλαδή με αέρα φρέσκο– έχοντας ν’ αντιμετωπίσει μια ισχυρή «Αριστερή Πλατφόρμα» που θα απαιτεί εργατικές επιτροπές και πολιτοφυλακές που θα ελέγχουν την αστυνομία και το Στρατό;

Και πως θα κάτσει να σκεφτεί με το λαό τι να κάνουμε, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές; Οκλαδόν κατά εικοσάδες στη σειρά; Και πού; Πάλι στο Ταέ–Κβον–Ντο; Ή στο ΟΑΚΚΑ;

Όλα αυτά τα Βορειοκορεάτικα θα ήταν απλά για γέλια –αν δεν ήταν δραματικά…

Γιατί αύριο, ο Αλέξης Τσ(ιπρα)ουσέσκου κι ο «Βορειοκορεάτης» Νί–Κό–Βού–Τσί, ίσως είναι κυβέρνηση…

Και τότε ο λαός θα πληρώσει το ότι επέτρεψε στη συγκαιόμενη Συγκυβέρνηση του Βαγγέλη Σαμαρά (ναι, καλά το γράφουμε…) να φέρει στην εξουσία εκείνους που θα κάνουν την Ελλάδα κάτι σαν Βαλκανικό «ανθρωπολογικό πάρκο» μιας εξαφανισμένης φυλής –όπως τα reservations των Ερυθροδέρμων στην Αμερική.

Αλλά τότε, θα είναι αργά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive