Ο χρόνος που ζήτησε η Γερμανία για να εγκρίνει την εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μια μέρα πριν το Euroworking Group, με τη δικαιολογία ότι 5 από τα 22 προαπαιτούμενα δεν έχουν υλοποιηθεί και το πολυνομοσχέδιο, μολονότι ψηφίστηκε από τη Βουλή, δεν είχε πάρει μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης αριθμό ΦΕΚ (πήρε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα) έχει άμεση πολιτική σκοπιμότητα. Στην ουσία πρόκειται για ένα τελεσίγραφο, δυο μέρες μετά την επίσκεψη, Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού στην Αθήνα και δυο βδομάδας πριν τη συνάντηση Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπαμα...
πως αν αλλάξει στρατόπεδο θα σταματήσει η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων από την Τρόικα.
Σύμφωνα με την αλληλογραφία του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, που διέρρευσε στο Reuters, με την Κομισιόν για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, αναμένει η αξιολόγηση να έχει επικαιροποιηθεί την Τετάρτη και κατόπιν να σταλεί στην Bundestag, έτσι ώστε να δοθεί στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής επαρκής δυνατότητα να διαμορφώσει μια γνώμη για αυτό, η αρχική προθεσμία θα παραταθεί ως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.
Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα και ότι αυτά που απομένουν είναι, ουσιαστικά, «κυρίως διαδικαστικά βήματα», καθώς και ότι το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, που κατατέθηκε στη Βουλή, αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή της πολιτικής που αφαίρεσε εισόδημα 18,3% από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και αύξησε κατά 52% με την εισαγωγή διατάξεων είσπραξης φόρων από αυτούς που δεν έχουν να ζήσουν.
http://rizopoulospost.com/oi-germanoi-apeiloyn-anoixta-ton-samara/#ixzz2aCAtjB3vFollow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.