Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ


Σκουριές: Πυροβόλησαν αστυνομικούς με καραμπίνες- Τέσσερις άνδρες των ΜΑΤ τραυματίες από σκάγια σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
- Προβοκάτσια καταγγέλλουν οι κάτοικοι: "Δεν είχαμε όπλα"
- Ένταση και δακρυγόνα από το πρωί στο ρέμα Καρατζά στο δάσος των Σκουριών  
- Προσαγωγές τριών γυναικών νωρίτερα για εξύβριση
- Δύο γυναίκες στο κέντρο Υγείας με αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά
- Τι λέει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας για το επεισόδιο
Εκτός ελέγχου και πάλι η κατάσταση στο δάσος των Σκουριών, με τον πόλεμο ανάμεσα σε ΜΑΤ και κατοίκους που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού να μαίνεται ανεξέλεγκτος. Τραυματίες, προσαγωγές και δακρυγόνα. Όπως γράφει το thesstoday, περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν από όλες τις γύρω περιοχές για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που δέχθηκαν νωρίτερα οι γυναίκες που ανέβηκαν στο βουνό καθώς και για τις προσαγωγές των 3 γυναικών....


Όπως αναφέρει το seleo.gr, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων τα χημικά ρίχνονταν σε ευθεία βολή ενώ στο σημείο βρίσκονταν μόνο άντρες αφού οι γυναίκες της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στην είσοδο των μεταλλείων στις Σκουριές, όπου και εκεί σύμφωνα με πληροφορίες δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από τη χρήση χημικών.
Οι κάτοικοι ζητούσαν να δουν αν υπάρχει άδεια για την υλοτόμηση του δάσους καθώς και άδεια για τη συνέχιση των έργων από την Ελληνικός Χρυσός.
Η αστυνομία αρχικά έκανε λόγο για 4 τραυματίες άνδρες των ΜΑΤ  μεταξύ των οποίων ο ένας από σκάγια καραμπίνας ενώ οι κάτοικοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για προβοκάτσια, καθώς υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε διαδηλωτής που να έφερε όπλο.
Σε δεύτερη ανακοίνωση ωστόσο η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι και οι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σκάγια. Μάλιστα ένας από τους τραυματίες έχει διακομιστεί στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ στους υπόλοιπους τρεις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τοπικό κέντρο υγείας
Οπως γράφει το thesstoday, οι αστυνομικές αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες εναντίον των κατοίκων που συγκεντρώθηκαν το πρωί στον Καρατζά και κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση τον κατοίκων σε βάρος των αστυνομικών.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ η ΕΛΑΣ επιστράτευσε ελικόπτερο από την Αθήνα, το οποίο εποπτεύει από αέρος όλο το Κάκαβο.
"Tη χτυπούσαν με ασπίδες και γκομπ"
Τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στις γυναίκες στις Σκουριές, μετέφερε στο ThessToday αυτόπτης μάρτυρας:
Όλα έγιναν την ώρα που ανέβαιναν οι γυναίκες στο Χονδρό Δένδρο. Άνδρες των ΜΑΤ είχαν κόψει τον δρόμο κάνοντας ένα μπλόκο. Οι γυναίκες ζητούσαν να περάσουν για να συνεχίσουν την ειρηνική τους πορεία, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεπαν τη διέλευση.
Εκείνη τη στιγμή στο σημείο έφτασε ένα τζιπ της αστυνομίας και ο αξιωματικός που επέβαινε σε αυτό ζήτησε από τις γυναίκες να ανοίξουν τον δρόμο για να περάσει. Μια γυναίκα του απάντησε, ότι "αφού δεν μας αφήνετε να περάσουμε, εμείς γιατί να σας αφήσουμε;". Τότε ο αστυνομικός έδωσε εντολή η γυναίκα να συλληφθεί.
Όσες ήταν κοντά επιχείρησαν να την τραβήξουν μακριά από τους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να χτυπάνε με βία, χρησιμοποιώντας τις ασπίδες και τα γκλόμπ. Η μανία τους ήταν τέτοια, λέει η αυτόπτης μάρτυρας, που ένας αστυνομικός άρπαξε μια γυναίκα από το κόκκινο μαντήλι που φορούσε στο λαιμό και την έσερνε κάτω, τραυματίζοντας την στον αυχένα. Σε αυτό το σημειο τραυματίστηκε στο χέρι και η μία από τις συνολικά 3 συλληφθείσες, οι 2 εκ των οποίων είναι από την Ιερισσό και η μία από τα Νέα Ρόδα.
Η γυναίκα που τραυματίστηκε στον αυχένα, δεν είχε συλληφθεί. Πήγε στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου και ζήτησε γνωμάτευση για τον τραυματισμό της, την οποία ενδεχομένως χρησιμοποιήσει για να καταθέσει μήνυση. Της τοποθετήθηκε νάρθηκας στο λαιμό και αποχώρησε.
Χάος από το πρωί
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.
Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες.
Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν πέντε άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες, τέσσερις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, έφεραν εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Δένδιας: Μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε σχετικά με τους τραυματισμούς αστυνομικών σήμερα στη Χαλκιδική:
«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους “δίκαιο” κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ. Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive