Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία αύριοΕικοσιτετράωρη απεργία για αύριο Τρίτη προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο «κλήθηκε» από την ΟΛΜΕ να τοποθετηθεί επί της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Επίσης, αποφάσισε να πραγματοποιήσει σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια αύριο στις 10 το πρωί και τετράωρη στάση εργασίας μαζί με τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαϊου. «Με αυτή μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας»...
, δήλωσε ο πρόεδρός της, Κώστας Τσικρικάς.
Στο μεταξύ ξεκίνησε σήμερα η αποστολή των φύλλων πορείας με τα οποία περίπου 86.000 εκπαιδευτικοί τίθενται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαϊου. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο και ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα λάβουν οι ΕΛΜΕ την Τετάρτη στις κατά τόπους συνελεύσεις τους.
Η ΟΛΜΕ, που απηύθυνε σήμερα έκκληση στον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση επιστράτευσης, και προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της απεργίας.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει επίσης προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα στις 7.00 το απόγευμα κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο κέντρο της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι αίτηση ακύρωσης επιστράτευσης στο ΣτΕ, είχε κατατεθεί για πρώτη φορά πριν από 8 χρονιά από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τότε, όμως, δεν είχε εκδοθεί απόφαση καθώς είχε αποσυρθεί η επίταξη των απεργών από την κυβέρνηση. Αυτή, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται πολιτική επιστράτευση χωρίς να έχει ληφθεί επισήμως απόφαση για απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive