Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σπαραγμός στη Βενεζουέλα για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες – Επταήμερο πένθος – Την Παρασκευή η κηδεία του



Σχεδόν δυο χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο ο Ούγκο Τσάβες. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ το είδος του καρκίνου από τον οποίο έπασχε. Υποβλήθηκε σε τέσσερις εγχειρήσεις. Η τελευταία, τον Οκτώβριο στην Κούβα. Από την ημέρα που ανακοίνωσε, λίγο μετά τη νέα νίκη του στις εκλογές, πως αναχωρεί ξανά για την Αβάνα, κανείς δεν τον είδε....
Άλλες φορές, προήδρευε ακόμη και σε υπουργικά συμβούλια από το νοσοκομείο. Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά, και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από την αντιπολίτευση.   Μετά από δυο μήνες, ο δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με τις κόρες του και επέστρεψε στην Βενεζουέλα για να αφήσει την τελευταία του πνοή. 
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε μεγάλο μέρος του λαού της Βενεζουέλας. Ο Τσάβες ήταν αγαπητός και στο λαό (στην πλειοψηφία) και στο στράτευμα (κυρίως), γι’ αυτό και εκτός του 2002 όταν ανατράπηκε για μια μέρα, δεν είχε την τύχη άλλων ηγετών της Λατινικής Αμερικής. 
Η κυβέρνηση κήρυξε επταήμερο πένθος και αναστέλλονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές δραστηριότητες, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή. Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο λόμπι της Στρατιωτικής Ακαδημίας στο Καράκας.
Η κηδεία του, παρουσία αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών την Βενεζουέλας Ελίας Χούα.

«Η κηδεία και τα μεταθανάτια αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή» δήλωσε ο Χούα, χωρίς να όμως να διευκρινίζει εάν θα γίνει «Χριστιανική ταφή» του Τσάβες.

«Την Παρασκευή στις 10 π.μ.( ώρα Βενεζουέλας) , θα έχουμε την επίσημη τελετή στην Στρατιωτική Ακαδημία», είπε ο Χούα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους αρχηγούς κρατών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραστούν στην κηδεία του Τσάβες . «Εμείς θα παρέχουμε κάθε διοικητική μέριμνα για το πλήθος των πολιτών μας, ώστε να μπορέσουν να δουν τον πατέρα τους, τον ελευθερωτή τους, τον προστάτη τους», πρόσθεσε.


Η διαδοχή... 

Ο Τσάβες έχρισε διάδοχό του τον Νικολάς Μαντούρο και τώρα που ο «κομαντάντε» δεν είναι στη ζωή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει το γενικό πρόσταγμα μέχρι να γίνουν οι νέες εκλογές. Ορίστηκαν να γίνουν σε 30 μέρες και ο Μαντούρο θα διεκδικήσει την ηγεσία, όπως ήθελε ο Τσάβες. 

«Ο αντιπρόεδρος αναλαμβάνει την εξουσία ως πρόεδρος, και οι εκλογές θα διεξαχθούν τις επόμενες 30 μέρες. Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ο κομμαντάντε Ούγκο Τσάβες », δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ελίας Χούα. 

Μέχρι τότε, ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα, δήλωσε ο Μαντούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive