Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη



Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι για έναν και ένας για όλους», η συντονιστική επιτροπή μπλόκων αγροτών διοργανώνει αυτή την ώρα, στην πλατεία Βάθη, πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσει, στη συνέχεια, πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα παραδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στον πρόεδρο της Βουλής....

Περίπου 2000 αγρότες έχουν έρθει από την Κρήτη, ενώ φτάνουν συνεχώς με λεωφορεία, αγρότες από τη Θεσσαλία «Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αλλά για μας τους αγρότες της Κρήτης, χθες προστέθηκε ένα ακόμη. Μάθαμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει τέσσερα κέντρα φυτοπροστασίας. Η Κρήτη με τη σημαντική παραγωγή και τις εξαγωγές θα μείνει χωρίς φυτοπροστατευτικό κέντρο.Θα απαιτήσουμε να μείνει ανοιχτό και ζητούμε την παραιτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης.
Στον χώρο της συγκέντρωσης προσήλθε και η γγ της ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε:«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν" εδώ ή θα γίνονται μια- δυο φορές τον χρόνο επετειακά», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, στην Αθήνα.
«Να είναι σίγουροι», είπε η κ. Παπαρήγα, «ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».
Την προηγούμενη εβδομάδα οι αγρότες αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους μετά από κινητοποιήσεις ενός μήνα  και έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις για ορισμένα από τα αιτήματά τους. Τόνισαν, ωστόσο, πως «δεν καταθέτουν τα όπλα» και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους, δίνοντας αγωνιστικό «ραντεβού» για σήμερα στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive