Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μπερδευόμαστε λιγάκι. ΤΙ συμβαίνει εδω πέρα;




Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται ο νέος Πάπας Φραγκίσκος (Χορχε Μάριο Μπεργκόλιο) στην συναγωγή του Buenos Aires να ανάβει την επτάφωτη λυχνία (menorah). Η φλόγα είναι απολύτως ευδιάκριτη στην ίδια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία, και όπως γνωρίζουμε -λέμε τώρα- την επτάφωτη λυχνία ανάβουν μόνο Εβραίοι.... αφού πρέπει να λένε και την αντίστοιχη ιουδαϊκή προσευχή κατά το άναμά της!
Εδώ μπορείτε να δείτε και το βίντεο απο την αντίστοιχη εκδήλωσή: 
http://www.youtube.com/watch?v=BkeaWNH2kCE&fe η οποία δεν είναι άλλη απο την Χανουκα!
Τι είναι η Χανουκα?
Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη).
Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο "Timepieces". Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου. Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα http://www.aish.com/h/c/b/48970041.html) όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη.


1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι η επτάφωτη λυχνία (Μενορά), αλλά η οκτάφωτη, στην εβραϊκή εορτή Χανουκά (των Φώτων). Η 8η λυχνία προστέθηκε μετά τη βεβήλωη του Ναού του Σολομώντος από τους Σελευκίδες.
    Στην εορτή των Φώτων (Μενορά) καλούνται και ανάβουν ένα λύχνο και αλλόθρησκοι (για τους Εβραίους), όπως ο εικονιζόμενος Αργεντινός Καρδινάλιος (νυν Πάπας Ρώμης), αλλά και Ορθόδοξοι Πατριάρχες και Επίσκοποι.
    Βέβαια, η πράξη αυτή αποτελεί παράβαση των Ι. Κανόνων, που απαγορεύουν σε Χριστιανούς την είσοδο σε Συναγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive