Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»…(video+foto)

kername 1
Εγκαίνια του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλίαδα παρευρίσκονται όλοι οι επίσημοι….και είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου….
kername 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ>>

SAM_0513To βράδυ της Παρασκευής ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας κήρυξε  την επίσημη έναρξη της έκθεσης «Κερνάμε Ελλάδα»,και είπε: «Με αυτή την έκθεση επιχειρούμε να ενώσουμε την πανάρχαια τέχνη να παράγουμε προϊόντα, με τη ζωντανή παράδοση του κεράσματος, ώστε να δώσουμε σε αυτά που παράγει η γη μας πολιτιστική αξίαΗ εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης ξεκίνησε με αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και ιερείς της πόλης, ενώ πρώτος στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε για έναν σύντομο χαιρετισμό ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.
Ο κ. Μανουσάκης ξεκίνησε τον χαιρετισμό του με λίγους στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να αξιοποιήσουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα που παράγει η γη μας».
«Αρχίζουμε σήμερα. Ξεκινήσαμε και θα επιμείνουμε να κρατήσουμε τον τόπο μας παρά τους πλανητάρχες, την Παγκοσμιοποίηση, την παγκόσμια οικονομική ύφεση κ.ά.» συνέχισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.
Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού (συνδιοργανωτής  της έκθεσης) κ. Γιώργος Αναστόπουλος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε αυτούς τους πρωτοφανείς δύσκολους καιρούς, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε».
Χαιρετισμό απεύθυνε η εκπρόσωπος των Σχολών Βέργη κα. Λέττα Βέργη, ενώ στη συνέχεια, στο βήμα του ομιλητή ανέβηκαν η Ακόλουθος Εμπορίου της πρεσβείας της Πολωνίας κα. Εύα Φλις και ο αναπληρωτής Πρέσβης της Τσεχίας κ. Μίλος Κούτσερα.
Από το βήμα του ομιλητή πέρασαν επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων κ. Παναγιώτης Μπεβερέτος και ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης.
«Η Ελληνική Κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η Γεωργία και ο Τουρισμός είναι οι μοναδικές σανίδες σωτηρίας μας» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ενώ στη συνέχεια ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας κήρυξε την έναρξη της μεγάλης γιορτής των Ελληνικών προϊόντων.
Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο υπεύθυνος του Εξαγωγικού Τομέα του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, ενώ τη «σκυτάλη», παρέλαβαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού για ένα σύντομο μουσικό «ταξίδι».
Η «γιορτή» μεταφέρθηκε στον χώρο του κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας, με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Κώστα Τζαβάρα, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστα Νικολούτσο και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Διονύσιο Μπουλούτα να κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων!
Το «παρών» στα χθεσινά εγκαίνια έδωσαν μεταξύ άλλων: Οι βουλευτές κ.κ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης και Γιάννης Κουτσούκος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας και Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Γιάννης Μπουντρούκος και Πάνος Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Μεταποίησης, Τυποποίσης και Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Ευαγγελία Κουρέντα, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χαράλαμπος Καφύρας και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά. από ολόκληρο σχεδόν το νομό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέας Κορομηλάς, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού κ. Τάσης Αλτάνης, ο πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, εκπρόσωπο των Σωμάτων Στρατού και Ασφαλείας του νομού, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, που προσέφεραν υγειονομική κάλυψη στην εκδήλωση, ο εκδότης-διευθυντής της εφ. «Πατρίς» κ. Λεωνίδας Βαρουξής και δεκάδες ακόμα εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από ολόκληρη την Ηλεία και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive