Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. *ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Δ. ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ


*ΟΜΟΤΙΜΟΥ  ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.
Πειραιώτες γονείς δεν πρέπει να ξεχνάμε.
Στην αρχή αυτού του σχολικού έτους είχε γίνει μεγάλος θόρυβος  με το απαράδεκτο βιβλίο Γραμματικής που είχε εισαχθεί  στην Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, το οποίο παραποιούσε βάναυσα τη γλώσσα μας. Τότε παρά την κριτική μας του κ υπουργού Αρβανιτόπουλου με επιστολές , που δημοσίευσε η αντικειμενική, πατριωτική , έντιμη Πειραιώτικη εφημερίδα ‘’Κοινωνική’’  τον  δικαιολογήσαμε, γιατί η νέα γραμματική εξεδόθη εντολή της εθνομηδενίστριας  Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ. Τώρα μάθαμε ότι και στις τάξεις του Γυμνασίου αντικαταστάθηκε η γραμματική του Τριανταφυλλίδη από μια νέα γραμματική  από το Σεπτέμβριο 2012 επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου  την οποία προμηθεύτηκα ...
Με μεγάλη οργή  διαπίστωσα ότι το νέο αυτό βιβλίο όχι μόνο δεν διόρθωνε τα ατοπήματα της γραμματικής του Δημοτικού, αλλά αντίθετα συνέχιζε και επέκτεινε το παραμορφωτικό του έργο. Αναφέρω μόνο τη σελίδα19  του βιβλίου. Εκεί υπάρχει πίνακας με τα φωνήεντα, από τον οποίο ,όπως του Δημοτικού, έχουν εξαφανιστεί τα φωνήεντα η και υ και έχει προστεθεί η δίφθογγος ου. Στην ίδια σελίδα και στον πίνακα των συμφώνων έχουν εξαφανιστεί τα σύμφωνα ξ και ψ και έχουν προστεθεί ως σύμφωνα τα συμπλέγματα μπ, ντ και γκ, παρότι αυτά δεν είναι σύμφωνα και ούτε αποτελούν αυτοτελή και αυθύπαρκτα φωνήματα. Είναι προφανής  ο σκοπός και του βιβλίου αυτού να αντιστοιχίσει τα συμπλέγματα αυτά με τα ξενόγλωσσα bd και g, και να λατινοποιήσει τη γλώσσα μας.  Δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν ή ο κ υπουργός δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται στη γλώσσα μας ή είναι δέσμιος αυτός και η κυβέρνηση του της συμμορίας των ανθελλήνων που στέγασαν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τα συνεταιράκια τους ο κ τίποτε Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ  και ο  πομφολυγοάνθρωπος του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση ο κ Αρβανιτόπουλος ως υπουργός παιδείας φέρει ακεραία την ευθύνη της συνέχειας του διαρκούς εγκλήματος, που συντελείται στην ελληνική γλώσσα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive