Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΛΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ



Και οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας στο πλευρό των συναδέλφων τους που διώκονται με Ε.Δ.Ε. Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει πραγματική αναγκαιότητα διενέργειας Ε.Δ.Ε., εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Ορεστιάδας, καταθέτοντας τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους της από την Ένωση Ροδόπης και την Ένωση Αξιωματικών ΑΜ-Θ για τους οποίους ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει διατάξει Ε.Δ.Ε.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:...
«Η Ένωση μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και στα τέσσερα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς και στον Οργανωτικό Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σχετικά με την Ε.Δ.Ε.  που διατάχθηκε για συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε έξω από τον χώρο του τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής στις  αρχές Αυγούστου του 2012 κατά την μεταφορά παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Από την παραπάνω ενέργεια της Φυσικής  Ηγεσίας προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά:

1. Γιατί διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. έξι μήνες αργότερα;

2. Είναι τυχαίος ο χρόνος επιλογής;

3. Εφόσον η διενέργεια Ε.Δ.Ε. γίνεται για να εκφράσει το δίκαιο, γιατί δεν έχει διαταχθεί ούτε μια τέτοια στις αμέτρητες καταγγελίες όλων των Ενώσεων ανά την Ελλάδα σχετικά:

- Με την καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 «περί χρόνου εργασίας  Αστυνομικού προσωπικού» .

- Με τη συστηματική παραβίαση του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του Αστυνομικού προσωπικού».

- Με τη διαταγή εκτέλεσης εποχούμενης περιπολίας με οχήματα τα οποία δεν ελέγχονται από ΚΤΕΟ, διατασσόμενοι  όμως οι Αστυνομικοί να προβούν σε  έλεγχο και  βεβαίωση  παράβασης ΚΤΕΟ στους πολίτες.

- Με τη δημιουργία των Αστυνομικών κρατητηρίων σε φυλακές, καθώς ποινικοί κρατούμενοι εκτίουν ποινές φυλάκισης σε αυτά για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Αστυνομικούς και για τους φυλασσόμενους.

- Με την κράτηση παράνομων μεταναστών σε χώρους που δεν πληρούν τις ανάλογες συνθήκες.

Η επιλεκτική προσπάθεια απονομής δικαίου από τη Φυσική Ηγεσία μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό και όχι σε όλα τα περιστατικά στα οποία λαμβάνει γνώση από τις καταγγελίες Ενώσεων και όχι μόνο, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η εν λόγω ενέργεια δεν είναι προσπάθεια απονομής δικαίου, αλλά προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελληνική Αστυνομία.

Όλα τα παραπάνω, τη χρονική αυτή στιγμή, όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά μας συσπειρώνουν, ορθώνουν το ανάστημά μας και  χαλυβδώνουν τη θέλησή μας,  δηλώνοντας   πανέτοιμοι να εκδηλώσουμε την αντίθεση μας με οποιοιδήποτε μορφή αποφασισθεί αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive