Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; Ο Διοικητής της δίωξης ναρκωτικών Βόλου ήταν ΚΑΙ ο αρχηγός της Μαφίας που μοίραζε ναρκωτικά!

Διοικητής της δίωξης ναρκωτικών Βόλου αρχηγός της Μαφίας

Είχε αναλάβει την αρχηγία της ομάδας που καταπολεμούσε τη μάστιγα των θανάσιμων εθιστικών ουσιών στη Μαγνησία, αλλά τελικά αποδείχτηκε ο «ενορχηστρωτής» σε μία από τις πιο μεγάλες συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών! Τα στοιχεία-φωτιά που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύουν ότι ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα της σκληρής οργάνωσης...
των κακοποιών, η οποία είχε απλώσει ένα πρωτοφανές δίκτυο διακίνησης χασίς, κοκαΐνης και ηρωίνης σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
«Φίδια στον κόρφο της» έτρεφε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς οι άντρες του νόμου στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τη δράση της σπείρας που είχε γεμίσει με ναρκωτικά τη χώρα μας έπεσαν πάνω σε συναδέλφους τους! Όπως έδειξαν οι έρευνες, κεντρικό ρόλο σε μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στη βόρεια Ελλάδα έπαιζαν οι τρεις από τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έπειτα από ευρεία επιχείρηση που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του πολυδαίδαλου κυκλώματος.
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρεις αξιωματικοί, τρεις αρχιφύλακες και ένας υπαρχιφύλακας. Ωστόσο ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ήταν ο άνθρωπος-κλειδί για τη συμμορία, ενώ φαίνεται πως σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των Αλβανών, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και ηρωίνης στη βόρεια Ελλάδα, είχαν και οι δύο αρχιφύλακες που υπηρετούσαν σε υπηρεσίες της Ασφάλειας σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων, είχε στενή σχέση με τους φερόμενους ως αρχηγούς της οργάνωσης, Αλβανούς υπηκόους 21 και 34 ετών, στους οποίους παρείχε κρίσιμες πληροφορίες αλλά και διευκολλύνσεις για την διακίνηση των ναρκωτικών. Οπως δήλωσε ο διοικητής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που είχε και τον συντονισμό της επιχείρησης, ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών στον Βόλο είχε συχνά τηλεφωνικές επαφές με τους κακοποιούς, ενώ όταν τα μέλη της συμμορίας μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, τον ενημέρωνε λεπτομερώς για τις κινήσεις των συναδέλφων του. Παράλληλα τους παρείχε πληροφορίες και για τα μη χαρακτηρισμένα αυτοκίνητα της υπηρεσίας, αλλά και τους αριθμούς κυκλοφορίας αυτών των οχημάτων, ώστε οι κακοποιοί να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα αυτοκίνητα της Ασφάλειας που κινούνταν στο οδικό δίκτυο που θα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Από τις φυσικές παρακολουθήσεις των κακοποιών αλλά και τις παρακολουθήσεις των κινητών τους τηλεφώνων πρόεκυψαν επίσης στοιχεία για συνεννοήσεις των κακοποιών με τους επίορκους αστυνομικούς, στους οποίους έδιναν πληροφορίες για ποσότητες ναρκωτικών που μετέφεραν αντίπαλες συμμορίες. Ετσι είχαν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Από τη μία, οι επίορκοι αστυνομικοί είχαν επιτυχίες και, από την άλλη, το «κενό» που προέκυπτε στη διακίνηση ναρκωτικών με την εξάρθρωση των αντίπαλων συμμοριών αναπλήρωνε η συγκεκριμένη σπείρα. Μάλιστα αυτές τις πληροφορίες οι επίορκοι αστυνομικοί τις παρουσίαζαν ως στοιχεία που προέρχονταν από πληροφοριοδότες, οι οποίοι ανήκαν όμως στη συγκεκριμένη οργάνωση, ώστε να καρπώνονται οι κακοποιοί τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, με αποτέλεσμα την ευνοϊκή τους μεταχείριση στο δικαστήριο και, τέλος, την απελευθέρωσή τους στις περιπτώσεις που είχαν συλληφθεί.

Δεκάδες κιλά λευκού θανάτου

Από τον Νοέμβριο του 2011 η σπείρα είχε απλώσει τα δίχτυα της στη βόρεια Ελλάδα διακινώντας ποσότητες χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης στις πιάτσες των χρηστών. Οπως προέκυψε από τις έρευνες, στην οργάνωση εμπλέκονται συνολικά πενήντα οκτώ άτομα. Επειτα από τη μεγάλη επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν είκοσι εννέα άτομα, ανάμεσά τους και οι αστυνομικοί, ενώ αναζητούνται άλλοι εννέα, όλοι αλλοδαποί.

Μόνο το τελευταίο έτος οι δράστες διακίνησαν στη βόρεια Ελλάδα 400 κιλά χασίς από την Αλβανία, 30 κιλά ηρωίνη και ένα κιλό κοκαΐνη. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τρία πιστόλια, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, κινητά τηλεφώνα, βιβλιάρια τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και συναλλαγματικές μεγάλων χρηματικών ποσών, αλλά και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive