Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πάρτους στο γάμο σου...«Όχι» σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ απο την Ελλάδα, λένε οι Αμερικανοί


ΓΙΑΤΙ ρε μάγκες, συνεταίροι μας είσαστε;Την αποφυγή διαφόρων επεισοδίων στο Αιγαίο θέλουν να πετύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες που συστήνουν στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μονομερή ανακήρυξη...Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα παρέπεμψε για το συγκεκριμένο ζήτημα σε παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με χαρακτηριστικότερες αυτές του βοηθού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ...
Γκόρντον και του πρώην ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα Ενέργειας Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται μονομερή βήματα. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των χωρών για την ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά... δεν νομίζουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να το πράξει χωρίς πλήρη συνεργασία με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας» είχε δηλώσει ο κ. Γκόρντον. Από την πλευρά του ο κ. Μόρνινγκασταρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Economist είχε υποστηρίξει πως «το αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο είναι καλό πράγμα», αλλά θα «πρέπει να βρεθούν ευθύδικες λύσεις για να κερδίσουν όλοι. Αν όχι κανείς δεν θα δρέψει πλήρη οφέλη». Ουδέτερη στάση για το ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ φαίνεται πως κρατούν για την ώρα, η Γαλλία και η Γερμανία, που βλέπουν με ενδιαφέρον τη συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση των... ελληνικών υδρογονανθράκων.
eglimatikotita.gr

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΟΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ Σ' ΑΥΤΕΣ ΚΡΑΤΩΝ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...

    ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΟΘΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι καιρός να δούμε την εξωτερική πολιτική του Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, λέω εγώ. Όχι του Ελ. Βενιζέλου.

    Ποτέ προσκόληση σε έναν μόνο ισχυρό!

    Γνώση και εκμετάλλευση της γεωπολιτικής - γεωστρατηγικής πραγματικότητας και της χρονικής συγκυρίας.

    Εκμετάλλευση φιλίων δυνάμεων - ή δημιουργία τέτοιων - στο εσωτερικό των εν δυνάμει συμμάχων.

    Οι συμμαχίες με ισχυρούς οφείλουν να είναι το μέσον για ισχύ, ΠΟΤΕ το οραμα.

    ΠΟΤΕ χατήρια στους ισχυρούς χωρίς αντάλλαγμα.

    Ποτέ ανοχή στους "εντός των τειχών" μηχανισμών τους.

    Και κάτι που δεν έχει σχέση με τον Καποδίστρια, αλλά βασίζεται στην ιστορική πραγματικότητα - μέχρι σήμερα:

    Συνειδητοποίηση του ότι η Δύση είναι ό,τι πιο αδίστακτο έχει εμφανιστεί στον πλανήτη, και είναι εχθρός...

    ΙΩΑΝΝΗΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive