Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

"ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ" ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ


Σημαντικές αλλαγές στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, και θα εναρμονιστούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει άμεσα στις 19 Ιανουαρίου, με τις εξετάσεις των διπλωμάτων να γίνονται ακριβότερες και αυστηρότερες. Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα, και μειώνεται ο χρόνος ισχύς του διπλώματος. Οι βασικές αλλαγές: -Αυξάνονται τα πρακτικά υποχρεωτικά μαθήματα από 20 σε 25, όπως επίσης και τα θεωρητικά. Επιπλέον, αν ο υποψήφιος έχει «κοπεί» τις θεωρητικές εξετάσεις δεν μπορεί να κάνει πρακτικά μαθήματα....

-Η ανανέωση διπλώματος θα γίνεται κάθε 15 χρόνια, και όχι στα 65 χρόνια όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Για τα επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να υφίσταται η ανανέωσή τους ανά πενταετία, και μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων, η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.
Επίσης η κατηγορία Β για ταξί καταργείται.
-Το κόστος για τις ιατρικές εξετάσεις παραμένει στα 90 ευρώ, ωστόσο θα υπάρξει ένα νέο παράβολο 10 ευρώ το οποίο θα πληρώνουν όσοι επανεξετάζονται.
Τέλος οι κάτοχοι αδειών οδήγησης οι οποίες θα έχουν εκδοθεί ως τις 18 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν τεθεί σε ισχύ το νέο μέτρο , θα συνεχίσουν να ισχύουν, είτε μέχρι ο κάτοχός τους να συμπληρώσει την ηλικία των 65 ετών, είτε μέχρι το 2033, ενώ όσο αφορά τους μοτοσικλετιστές, θα πρέπει να φοράνε ιδικό ρουχισμό προστασίας, επιγονατίδες και κράνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive