Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πολυπολιτισμική Νύφη στα 11, μητέρα στα 14. Η δυσβάσταχτη πραγματικότητα μιας ανήλικης συζύγου στην Ινδία


Νύφη στα 11, μητέρα στα 14Στα 11 τους χρόνια τα περισσότερα κορίτσια δεν έχουν αποχωριστεί καλά-καλά τις κούκλες τους. Η Κρίσνα στα 11 παντρεύτηκε. Ο σύζυγός της, τον οποίο γνώρισε με συνοικέσιο, ήταν τότε 13 ετών. Οι δύο τους πήγαν να ζήσουν σε ένα νεόκτιστο σπίτι που δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από καλύβα. Η Κρίσνα και ο Γκοπάλ ζουν στην Ινδία, όπου οι γάμοι ανάμεσα σε ανηλίκους είναι παράδοση. Το 40% των γάμων ανηλίκων παγκοσμίως, λαμβάνει χώρα στο κρατίδιο Ρατζαστάν της Ινδίας.  Ο φωτογράφος του Reuters, Ντανίς Σιντίκι παρακολουθεί τη ζωή των δύο εφήβων από το 2010 που παντρεύτηκαν, μέχρι σήμερα.  Η Κρίσνα έγινε πρόσφατα μητέρα και, όπως πολλές άλλες κοπέλες, λίγο έλειψε να πεθάνει... στη γέννα. Ο σύζυγός της, που αρχικά δούλευε σε φυτείες σόγιας, είναι εδώ και καιρό άνεργος και έχει στραφεί στο αλκοόλ. 
Κάθε φορά που ο 16χρονος πατέρας επιστρέφει στο σπίτι μεθυσμένος, η Κρίσνα φοαβάται μήπως κάνει κακό σε εκείνη και στο παιδί τους. Όμως, για την κοινωνία του Ρατζαστάν, η Κρίσνα και ο Γκοπάλ είναι ένα ζευγάρι σαν πολλά άλλα. Η περίπτωσή τους δεν θεωρείται προβληματική, αλλά απλώς... συνηθισμένη. 
Στις φωτογραφίες, η αγωνία και η απογοήτευση της κοπέλας είναι έκδηλη. Χαμογελά μόνο όταν κρατά στην αγκαλιά το μικρό αγοράκι της. Τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή της είναι απλώς αναγκαία κακά...












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive