Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δύο φίλοι (Βενιζέλος-Λοβέρδος) από δύο χωριά χωριάτες…


Ήσαν κάποτε δύο φίλοι... Ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος, ο Ευάγγελος και ο Ανδρέας... Καθηγητές πανεπιστημίου αμφότεροι, Συνταγματολόγοι και από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της μετά0 Ανδρεϊκής εποχής.

Πολλοί τους θεωρούσαν... Διόσκουρους!...

Βρέθηκαν πάντα στο ίδιο κομματικό μετερίζι, στην ίδια κοίτη, όπως θα έλεγε και ο Ευάγγελος.
Στην αναμέτρηση για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το 2007 ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Ανδρέας ήταν ο υπασπιστής του Ευάγγελου και ο οργανωτικός νους του πολιτικού αγώνα.
Η επικράτηση του Γιώργου, μάλλον τους αποσυντόνισε. Αρχομανείς και βουλιμικοί για εξουσία, ο καθένας με τον δικό του τρόπο αλλά και στυλ, δεν ήταν δυνατόν να συμπορευτούν για πολύ... οι δρόμοι τους άρχισαν βαθμιαία να χωρίζουν.
Κατέληξαν δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα.
Αυτά που κάποτε τους ένωσαν, είναι τα ίδια που τους χώρισαν σήμερα.
Είναι η δίψα για εξουσία, η άμετρη φιλοδοξία τους και το πάθος για προσωπική προβολή που δεν άφησαν κανένα περιθώριο συνεργασίας και περεταίρω κοινής συμπόρευσης...
Έτσι οι δρόμοι τους χώρισαν και ελπίζουμε για καλό δικό τους και δικός μας, να ξανασυναντηθούν στα πανεπιστημιακά τους έδρανα, μακριά από την πολιτική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive