Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο ήλιος θα «παραλύσει» τη Γη το 2013. Σχολιάζει ο κ. 'Οθων Φλωράτος



Μπορεί το «τέλος του κόσμου» να μην ήρθε την 21/12, αλλά η  NASA αναμένει μία ισχυρή ηλιακή καταιγίδα, μέσα στο 2013, που θα δημιουργήσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια.
Αφού επιβιώσαμε από το τέλος του κόσμου έρχεται ένα νέο σενάριο καταστροφής να ταράξει την ηρεμία του πλανήτη. Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ, επικαλούμενος στοιχεία της NASA, μέσα στο 2013 αναμένεται μία ηλιακή καταιγίδα τόσο ισχυρή ώστε θα «παραλύσει» τον πλανήτη Γη...


Τα τελευταία χρόνια η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, όμως με το νέο έτος θα ξεκινήσει ένας καινούριος κύκλος δραστηριότητας που θα περιλαμβάνει έντονες ηλιακές εκρήξεις, εκτοξεύοντας στο Διάστημα γιγαντιαίες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Αυτές οι επονομαζόμενες «ηλιακές καταιγίδες» θα χτυπήσουν με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Γη σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι σημειώνουν ότι θα είναι η πλέον σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έχει βιώσει ο πλανήτης μας τα τελευταία 145 χρόνια.

Το αποτέλεσμα θα είναι να τεθούν εκτός λειτουργίας όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και να «πέσουν» τα παγκόσμια ηλεκτρικά δίκτυα. Με απλά λόγια ο πλανήτης θα υποστεί ένα τηλεπικοινωνιακό και ενεργειακό μπλακάουτ για πολλές ώρες, ενώ οι συνέπειές του θα είναι ορατές για πολλές ημέρες ή ακόμη και μήνες μετά το συμβάν. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν επίσης στις αερομεταφορές, στα νοσοκομεία αλλά και στα τραπεζικά συστήματα.
Όπως εξηγεί η NASA, μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα έχει ισχύ ανάλογη με 100 βόμβες υδρογόνου και απελευθερώνει ενέργεια 1 εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από έναν σεισμό 9-10 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.



ΣΧΟΛΙΟ :

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΕΚΡΗΞΕΩΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΝΑΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΡΗΞΗ, ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Ή ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ 2013.
ΠΑΝΤΩΣ, ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΕΛΑΣ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ. ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΗ ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 145 ΕΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ '60 ΚΑΙ ΤΟΥ '70, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ'ΟΨΗ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΒΡΑΧΟΥ 35000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΟΧΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 36500 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ, ΑΝ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΛΛΟΟΥΣΤΟΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013...13 ΓΑΡ...
ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΟΘΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive