Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

TI EXEI "ΠΑΙΞΕΙ" ΩΣ ΤΩΡΑ 01:30 π.μ. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ.

Τις τελευταίες πινελιές στο κείμενο για το ελληνικό χρέος βάζει το Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνουν επίσημες πηγές. Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις η πολυπόθητη συμφωνία για το ύψος του ελληνικού χρέους φαίνεται ότι επιτεύχθηκε και αυτή την ώρα καθαρογράφεται το τελικό κείμενο συμπερασμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες το Eurogroup βρίσκεται κοντά σε συμφωνία προκειμένου να ληφθεί upfront action για να κοπεί χρέος 20 μονάδων του ΑΕΠ. Αν συμβεί αυτό τότε το ΔΝΤ θα συμφωνήσει στο ύψος του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020, κάτι που εξακολουθεί να είναι δύσκολο. Πηγές του Συμβουλίου αναφέρουν ότι γράφουν ένα draft deal και μια μόνιμη αντιπροσωπεία λέει πως... «γράφουμε το κείμενο».
Νωρίτερα, πηγές που βρίσκονταν κοντά στην διαπραγμάτευση υποστήριζαν ότι το ΔΝΤ ζητά την άμεση μείωση 20 μονάδων του ελληνικού ΑΕΠ δηλαδή περίπου 40 δισ ευρώ. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ήδη έχουν καλυφθεί τα 32 δισ ευρώ από τα 40 δισ ευρώ.
«Καλώ τους ευρωπαίους να κάνουμε μαζί το τελευταίο μίλι. Εϊναι σημαντικό να πάρουμε μια απόφαση για τη δόση για να πάψει η αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική υπόθεση. Πρέπει να πάρουμε μια πολιτική απόφαση για τη δόση σήμερα, σήμερα το απόγευμα. Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα. Είναι πλήρως πιθανό και τους ζητώ να βρούμε ένα συμβιβασμό για να φτιάξουμε μια συμφωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup ο επίτροπος της ΕΕ, Όλι Ρεν.


«Πρέπει να βρεθεί σήμερα λύση για την Ελλάδα», σχολίασε και η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, ενώ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ εισερχόμενη τόνισε: «Σήμερα πρέπει να δουλέψουμε για την εξεύρεση μιας αξιόπιστης λύσης για την Ελλάδα». 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε μαζί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, τι πρέπει να αποφασίσουμε και είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμφωνήσουμε σε αυτή τη συνεδρίαση», ενώ ο Ισπανός ομόλογός του Λουίς Ντε Γκουίδος είπε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε μια ξεκάθαρη απόφαση σήμερα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης. Πρέπει να πάρουμε μια πολιτική απόφαση». Μάλιστα, ο κ. Ντε Γουίδος αποκάλυψε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για συμφωνία, προσθέτοντας ότι: «έχει καλυφθεί το κενό με το ΔΝΤ».



Ο Ιρλανδός υπουργός Oικονομικών Μάικλ Νούναν, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «ύστερα από την πρόοδο που χαρακτήρισε το Σαββατοκύριακο θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση έως το βράδυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive