Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ. ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Δ. ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ


Σε  επιστολή μας σχετική με την επιχειρούμενη   Λατινοποίηση της ελληνικής γλώσσας  είχαμε απευθυνθεί στον Υπουργό Παιδείας κ Αρβανιτόπουλο και τον καλούσαμε  να απευθυνθεί στην Ακαδημία και  να ζητήσει τη γνώμη της  για το  βιβλίο της Νέας γραμματικής της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού ως θεσμικό όργανο  αρμόδιο σύμφωνα με τον οργανισμό της <<…να  μελετά και κανονίζει τα της Εθνικής ημών γλώσσης , παρασκευάζει και συντάσσει την Γραμματικήν, το Συντακτικόν και τα Λεξικά αυτής….>>. Του επισημάναμε το σοβαρό ατόπημα που διέπραξε  με το να μην αποσύρει το βιβλίο και ακόμη σοβαρότερο να μοιράσει  τη Νέα γραμματική και για το νέο σχολικό έτος για την οποία ο θόρυβος εξακολουθεί για την ακαταλληλότητα του με πρόσφατο το δημοσίευμα του πρύτανη κ Φίλια στην Καθημερινή. Είχαμε την ψευδαίσθηση ότι κάτι θα άλλαζε όταν απομακρύνθηκε η γνωστών προθέσεων  Διαμαντοπούλου και ανέλαβε ο κ Αρβανιτόπουλος. Τώρα επιβεβαιώνεται ότι η ίδια πολιτική της...
μετάλλαξης της ελληνικής παιδείας σε πολυπολιτισμική συνεχίζεται.. Με πρόταση του ανεκδιήγητου και  ύποπτου  Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που αποδέχθηκε ασμένως ο κ Αρβανιτόπουλος η διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας γίνεται υποχρεωτική στην ελληνική Μέση εκπαίδευση .Και βεβαίως η απόφαση αρ61539Γ2/20-6-2006 ανήκει στον  πειραιώτη άλλοτε υφυπουργό κ Καλό ,που  δεν τόλμησε ούτε κ Γιαννάκου να εφαρμόσει παρά την έγκριση της ιστορίας του << συνωστισμού >> που απεσύρθη. Τώρα εσείς κ Αρβανιτόπουλε κάνετε το παλικάρι και χαρακτηρίζεται ορθώς το βιβλίο της Ρεπούση << τσαπατσούλικο >>. Εμείς όμως κ Αρβανιτόπουλε σας θέλουμε παλικάρι και πατριώτη σε δικές σας αποφάσεις. Η ιστορία γράφει ότι ο λαός παρακολουθεί τα τεκταινόμενα για την αποδόμηση της γλώσσας μας  στο Παιδείας  και εξαφανίζει πολιτικά τους υπαίτιους πχ Γιαννακου, Διαμαντοπούλου και τον πειραιώτη Καλό. Ας το λάβετε υπόψη σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive