Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ STUDIO 7 ΚΑΒΑΛΑΣ


«Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περίμενα. Ο Ελληνικός λαός θα υποφέρει γιατί αυτοί οι οποίοι επελέγησαν απ’ αυτόν -σε μια κατάσταση παραζάλης- δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν το αγώϊ. Ο λαός πίστεψε ότι άλλαξε ο Σαμαράς. Εγώ είχα πει μέσα στη Βουλή: «Άπαξ προδότης, πάντα προδότης». Ο λαός όμως δεν άκουσε αυτό που είπα και θα έχει δυστυχώς κάποιες συνέπειες». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ STUDIO 7 Καβάλας.
Για τον κ. Σαμαρά>>

Ο κ. Σαμαράς εκεί που μέχρι πέρυσι ήταν εναντίον των Μνημονίων, ξαφνικά έγινε «αλοιφή» στις απαιτήσεις της κ. Μέρκελ η οποία δεν ενδιαφέρεται για τον Ελληνικό λαό πως θα τα βγάλει πέρα, παρά μόνο ζητάει συνεχώς μέτρα. Τώρα οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι και οι ελάχιστοι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι.
Φοβάμαι την κοινωνική έκρηξη
Από την στιγμή που δεν έχουμε διαδηλώσεις που θα λειτουργήσουν ως δικλείδα ασφαλείας, πιστεύω ότι αυτή η συσσωρεμένη αγανάκτηση θα πυροδοτηθεί 100% και από τους τρεις της αντιπολίτευσης και θα έχουμε αιματοχυσίες. Από το Μνημόνιο καταργήθηκαν οι ιδεολογίες και αυτό δείχνει πόσο ρηχές ήταν. Έπαψε να υπάρχει Αριστερά και Δεξιά. Η Αριστερή ΔΗΜ.ΑΡ είναι με τα την Δεξιά ΝΔ, ο Δεξιός κ. Καμμένος είναι με την Ακροδεξιά και τον κ. Τσίπρα. Έχουμε λοιπόν δύο πόλους. Ο ένας ακολουθεί ότι πει η κ. Μέρκελ, με ψιλοκραυγές για να φαίνεται ότι κρατάμε και τα μπόσικα και ο άλλος πόλος είναι οι τρεις άλλοι που «πετάνε πέτρες στη τζαμαρία» ανεξαρτήτως αν αυτό που προωθείται είναι καλό ή κακό. Και όσο η πείνα του κόσμου αυξάνει, κάποια στιγμή θα περάσει αυτό στη συνείδηση του κόσμου και μετά θα γίνει η έκρηξη. Με ανησυχεί ιδιαίτερα που δεν υπάρχει κόσμος στις διαδηλώσεις.
Για τον κ. Τσίπρα
Ο Τσίπρας δεν καταθέτει σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης γιατί δεν θέλει να την συσπειρώσει. Ξέρει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Ξέρει ότι δεν έχει αποτελεσματικό πρόγραμμα και η ομάδα του είναι ελλειμματική. Άρα δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται. Αφήνει το πράγμα να σαπίσει και θα πάει μετά να το πάρει. Θα περάσουμε και την περίοδο του Τσίπρα –που είναι απαραίτητο να γίνει- με πολύ πιο επώδυνες και επικίνδυνες καταστάσεις και μετά θα αρχίζει να χαράζει. Γι΄ αυτό έλεγα και στις εκλογές να βγει ο Τσίπρας να συνεργαστεί με ΔΗΜ.ΑΡ και Καμμένο να ξεφτιλιστούν, και τον Δεκέμβρη να πάμε με μια μεγάλη συμπαράταξη που θα αποτελούταν από κόμματα από το ένα Άκρο ως το άλλο για να σώσει το τόπο. Αλλά το γινάτι του κ. Σαμαρά έφερε τα πράγματα εκεί που είναι τώρα. Φανταστείτε όμως και το ενδεχόμενο να κάνει ο κ. Τσίπρας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από ‘κει και πέρα θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ.
Για την πορεία του ΛΑΟ.Σ.
Είμαστε παρόντες, πολύ καλύτερα από κάθε άλλη φορά, απλά δεν υπάρχει μέσο ενημέρωσης για να μας προβάλλει. Και αυτό γιατί δεν έκανα αυτό που μου είπαν και έγινα το κακό παιδί. Τους έκανα προτάσεις όταν ήμουν στη κυβέρνηση, μίλαγα για ενιαίο μέτωπο του Νότου, έλεγα ότι τα μέτρα δεν μας βγάζουν από το αδιέξοδο και μου έλεγαν να σταματήσω να τα λέω. Ήταν όλοι τους Μερκελάκια. Φοβήθηκαν μην τα χαλάσουν με την Μέρκελ. Τώρα βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι πρώτοι αυτοί μίλησαν για συμμαχία του Νότου. Εγώ προτάσσω την πατρίδα από την προσωπική μου ιδιοτέλεια όπως έκανε ο κ. Σαμαράς και γι’ αυτό είμαι εκτός κοινοβουλίου. Αλλά είναι παρούσες στην πολιτική οι προτάσεις μου.
Για την ψήφιση του Μνημονίου 
Η ψήφιση του Μνημονίου Ι έγινε για όφελος της πατρίδας. Ήξερα ότι θα έχω κόστος, αλλά οι καταστάσεις ήταν τέτοιες που έπρεπε να σταθούμε στα πόδια μας. Αλλά την ψήφιση την είχα συνδυάσει –και όλοι το ξεχνούν- με την δημιουργία εθνικής κυβέρνησης. Αλλά τότε δεν ήθελε ο κ. Σαμαράς. Αν τότε είχαμε κάνει μια εθνική κυβέρνηση και διαχειριζόμασταν καλά το Μνημόνιο Ι, δεν θα χρειαζόταν αυτά που επακολούθησαν και θα ήμασταν τώρα πολύ καλύτερα. Αλλά ουδείς σκέπτεται την πατρίδα.
Για την προδοσία των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ.
Περίμενε ποτέ ο Τσιριμώκος να «πουλήσει» την Ένωση Κέντρου και τον Παπανδρέου; Η ο Νόβας, ο Στεφανόπουλος, ο Μητσοτάκης; Στην πολιτική έχουμε τους πατριώτες και τους κερδοσκόπους. Οι κερδοσκόποι έχουν σταμπαριστεί και ο Αμερικάνος ήθελε εγώ να βγω εκτός κοινοβουλίου –για τις απόψεις μου περί Ρωσίας, Αιγαίου κλπ- βρήκαν κάποια παιδάκια, ο Σαμαράς άλλο που δεν ήθελε και στήσανε όλη αυτήν την ιστορία. Εγώ είμαι πολύ καλά και εκτός Κοινοβουλίου. Ανασυντάσσω τις δυνάμεις μου και κρατώ την αξιοπρέπεια μου. Άλλοι έχασαν την αξιοπρέπεια τους και άλλοι μείνανε απέξω ενώ τους είχαν τάξει υπουργεία.
Η προτίμηση του κόσμου σε ψήφους προς το κ. Γεωργιάδη και Βορίδη οφείλεται στο ότι φάνηκαν ότι φέρανε την διάλυση του ΛΑ.Ο.Σ. Και πράγματι την έφεραν, όχι όμως μόνιμα. Εμείς μέσα σε δυο-τρεις μήνες επαναφέραμε την κατάσταση με καινούργιες ομάδες ανθρώπων. Χθες ενεγράφησαν στο κόμμα άνθρωποι που ήταν στην ΝΔ. Σε ένα κόμμα που δεν είναι καν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αλλά κάθε μέρα καταγράφεται η σοβαρότητα, η συνέπεια και η αξιοπρέπεια μας που δεν βρίσκουν αλλού. Το θέμα όμως είναι ότι ο Σαμαράς γνωρίζοντας τα κατατόπια της προδοσίας, τους χρησιμοποίησε και τους πέταξε.
Για την δραχμή
Δεν δαιμονοποιώ την δραχμή μια που εκεί θα πάμε. Εγώ θα ήθελα να κάτσουμε κάτω και να συζητήσουμε ποια είναι η προοπτική μας με το ευρώ και ποιες θα είναι οι συνέπειες με την δραχμή. Και με ποιο από τα δύο νομίσματα θα κάνουμε λιγότερο χρόνο να επανέλθει η οικονομία μας. Εγώ σαφέστατα, αυτή τη στιγμή είμαι υπέρ του ευρώ, αλλά δεν δαιμονοποιώ την δραχμή όπως κάνει ο κ. Σαμαράς. Και με την δραχμή δεν είχαμε τέτοια κατάντια.
Για την καθυστέρηση των μέτρων
Από τον Αύγουστο έχει συμφωνηθεί από τους παραμυθάδες -που παίζουν θέατρο- να πάνε πίσω τα μέτρα μετά τον Νοέμβριο, μήπως και πάθει καμιά ζημιά ο Ομπάμα.
Υπάρχει πρόταση για να βγούμε από την κρίση
Είναι ένα πακέτο εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που προβάλλουν και είναι ενδογενής και όχι εξωγενής. Είναι προσβλητικό πλέον να περιμένουμε το πότε θα μας δώσει κάποιος τη επαιτεία για να προχωρήσουμε. Απλά δεν έχει το θάρρος να σηκώσει το βάρος αυτής της πρότασης ο κ. Σαμαράς. Και έτσι οδηγούμαστε σε μια απελπισία και μια πλήρη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Και δέκα χρόνια που ήταν απών από την πολιτική σκηνή δεν έκανε τίποτα (ούτε δούλεψε, ούτε έγραψε τίποτα). Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει διέξοδα στα δύσκολα. Δεν μπορείς να ζεις από ένα εύκολο γάμο. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν επελέγη από τον Ελληνικό λαό χωρίς να έχει εύσημα.
Για την κ. Μπακογιάννη
Η κ. Μπακογιάννη εξελέγη βουλευτής και εξαφανίσθηκε. Μεγαλύτερη προδοσία από την κ, Μπακογιάννη δεν έχω δει. Πρόδωσε τον κόσμο που την ψήφισε, βολεύτηκε και εξαφανίσθηκε. Αισθάνομαι απογοητευμένος από την διαγωγή της απέναντί στο κόσμο της. Αποτελεί κατάντια αυτό.
Για την εμμονή του κ. Φούχτελ να αναλάβει την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δεν υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν δήμαρχοι που κρατάνε μόνο τον τίτλο και δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν επιχορήγηση ακόμα και για χαρτοπετσέτες. Και δεν έχει παραδοθεί μόνο η Τ.Α, αλλά και όλο το κράτος. Βλέπετε πως τρέμει ο κ. Στουρνάρας τον κ. Τόμσεν. Ήρθε εδώ η κ. Μέρκελ και υπέδειξε ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Είπε ότι ο κ. Ράιχενμπαχ έχει τα θέματα. Ο κ. Τόμσεν καθορίζει πόσοι θα μπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και δεν αντιδρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που του λένε ποια στρατόπεδα θα κλείσουν. Οι άνθρωποι είναι για κλωτσιές. Και επειδή εγώ αρνήθηκα αυτά που συμβαίνουν τώρα και έφυγα από την κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, το σύστημα με αποκάλεσε «κωλοτούμπα». Όταν όμως είπε ο κ. Κουβέλης ότι δεν μπορεί να ψηφίσει αυτά τα μέτρα, έγινε ο ήρωας. Για να δείτε πως λειτουργεί το σύστημα. Ουδείς όμως δεν είπε ότι ο Καρατζαφέρης έχει τα κότσια και φεύγει από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η αλητεία, η αγυρτεία των δελτίων των οκτώ.
Για την ψήφιση των μέτρων
Πιστεύω ότι θα υπάρξουν σοβαροί άνθρωποι που θα πουν «δεν πάει άλλο». Νομίζω ότι όποιας τα ψηφίσει, θα τα βάλει πρώτα με την συνείδησή του και με την κοινωνία. Εγώ άκουσα από τον κ. Ντινόπουλο να λέει ότι δεν είναι σίγουρο ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν. Και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ότι μας λένε αυτοί οι παπάρες, εννοώντας τον Τόμσεν και την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive