Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πελάτες μου…! Του Σπύρου Ριζόπουλου


Για το πελατειακό σύστημα έχουν γραφτεί πολλά. Αυτό που θέλω να σημειώσω σήμερα αφορά στο γεγονός πως ο πολίτης σε αυτή τη χώρα προκειμένου να τύχει της προσοχής που χρειαζόταν κάθε φορά από τις πάσης φύσεως υπηρεσίες του δημοσίου, είχε πρακτικά μια επιλογή: να γίνει «πελάτης»!
Ας υποθέσουμε ότι ήθελε για τον ίδιο ή τον συγγενή του ένα κρεβάτι σε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτό που θα ήταν το αυτονόητο, δηλαδή να προσκομίσει το ασφαλιστικό του βιβλιάριο σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και να τύχει της ιατρικής φροντίδας που είχε ανάγκη, δεν το έζησε ποτέ. Αντίθετα για χρόνια ήταν υποχρεωμένος πριν πάρει τηλέφωνο να μάθει ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να πάρει τον βουλευτή, τον δήμαρχο, το δημοτικό σύμβουλο, την εικοστή όγδοη γραμματέα του Υπουργού ώστε όταν φτάσει στο νοσοκομείο να έχει «τακτοποιηθεί». Έτσι ήταν σταθερός «πελάτης» του πολιτικού...
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive