Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΑΝ ... ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑ ΜΕ .. ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ. Της Αγγελικής Νιαροπέτρου

Ο τίτλος πάει .. "κοστούμι" με όσα βιώνουμε τελευταία σαν πολίτες και σαν Έθνος γενικότερα. Φανταστείτε αυτό το .. ζωάκι με τα 40 πόδια πως θα κινείται έπειτα απο εγκεφαλικό επεισόδιο. Φαντασθείτε ο εγκέφαλός του να δίνει εντολές ώστε να κινούνται .. διαφορετικά τα 40 πόδια του. Όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να το φαντασθώ. Κάτι τέτοιο ζούμε τα τελευταία χρόνια. Πρίν μερικούς μήνες η χρονική συγκυρία έφερε τον Γ.Καρατζαφέρη πρό σοβαρού διλήμματος, εκ του γεγονότος ότι η ήταν πρό των Εθνικών πυλών η οικονομική κατάρρευση της χώρας. Έπρεπε να αποφασίσει, ή θα έμπαινε στην προσπάθεια σωτηρίας της Πατρίδας, διακυβεύοντας την κομματική του αρτιμέλεια ή θα καθόταν στην άκρη πετώντας πέτρες, χαιρόμενος για την Εθνική καταστροφή. Αν έκανε το δεύτερο θα τον έλεγαν προδότη, αν έκανε το πρώτο θα τον έλεγαν συνένοχο. Προτίμησε τη μέση λύση. Την υποβολή 4 όρων που θα οδηγούσαν τα πράγματα σε σωστό δρόμο. Οι 4 όροι ήταν: ...
"Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2011, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:
«…Εμείς ζητήσαμε εδώ και 18 μήνες μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Μέχρι στιγμής, προκύπτει μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Από ολότελα, και αυτή η λύση είναι καλή. Εμείς θα στηρίξουμε το εγχείρημα, με 3 απαραίτητες προϋποθέσεις:
· Όχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων
· Όχι παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας
· Όχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί. Και βεβαίως, είμαι σίγουρος, ότι ο ομογάλακτος εταίρος (Ν.Δ.) θα ζητήσει άρση του Νόμου περί Ιθαγένειας των Μεταναστών.
Πιστεύω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε»".
Έτσι κι έγινε αφού ΔΕΧΘΗΚΑΝ τους όρους τα κόμματα που θα σχημάτιζαν Κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.  Στην πορεία των 80 ημερών αυτής της Κυβέρνησης αποδείχθηκε, ότι ΔΕΝ είχαν σκοπό να σώσουν την Ελλάδα αλλά τα γνωστά λαμόγια του δικομματισμού παίρνοντας γραμμή πλεύσης απο τον Αμερικάνικο παράγοντα θάβοντας ή ξεπουλώντας τα Ελληνικά συμφέροντα. Οι προσπάθειες Καρατζαφέρη για .. αλλαγή πλεύσης απέβησαν άκαρπες και η μόνη λύση ήταν η αποχώρηση του και η καταγγελία όσων συνέβησαν στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών . Τι πιο φρόνιμο και πιο ηθικό. Συμφωνήσαμε για 4 θέματα, δεν έγινε ούτε ενα, παίρνω το καπελάκι μου , σας θέτω προ των ευθυνών σας καταθέτω την πολιτική πρόβλεψή μου και γειά χαρά. Τότε, είπε αυτά που ζούμε σήμερα. Τότε, τον είπανε .. κωλοτούμπα γιατί έφυγε απ την Κυβέρνηση και δεν έγινε πιόνι των Αμερικάνων. Αυτήν την .. απειθαρχία του την πλήρωσε ακριβά, αφού το κατεστημένο φρόντισε να αρπάξει απ το κόμμα του στελέχη πληρώνοντάς τα πανάκριβα με υπουργικές θέσεις, διορισμούς, υποσχέσεις κ.λ.π. Φυσικά το σύνδρομο της "σαρανταποδαρούσας με εγκεφαλικό" κτύπησε και το εκλογικό σώμα αφήνοντάς τον εκτός Βουλής ανοίγοντας έτσι διάπλατα ανοιχτό το δρόμο στους εθνοπροδότες - εργατοφάγους. ΤΩΡΑ , κατόπιν εορτής, ο απλός λαός μέσα στο δράμα που τον έβαλαν και ζει, οδύρεται για την ηχηρή απουσία του Καρατζαφέρη απο την πολιτική σκηνή. Πίστεψαν τους .. εκτελεστές τους, έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους μόνοι τους.
Σήμερα, η εν εγκεφαλικό  τελούσα Κυβερνητική τρικολόρε σαρανταποδαρούσα, έχει χάσει τον .. μπούσουλα και χοροπηδάει δώθε κείθε σαν τρελή.
Το ΠΑΣΟΚ και θέλει και δεν θέλει τα νέα αυτοκτονικά μέτρα που φαρδιά πλατιά υπέγραψε ο νυν πρόεδρός του εκατομμυριούχος "Σοσιαλιστής" κ. Βενιζέλος και οσονούπω βουλιάζει στον πράσινο βάλτο του.
Ο έτερος δικομματικός συνυπογράφων της Ν.Δ. που ΠΟΤΕ δεν θα συμμετείχε σε Κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ποτέ δεν θα δεχόταν μνημόνια, τώρα έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών για ενα χάδι κι ενα φιλί παθιάρικο της .. μέρκελ.
Ο Τρίτος και καλύτερος ο "αριστερός"  Κουβέλης που την πάτησε σαν αγράμματος , επηρεασμένος απο την υπόσχεση  ότι θα τον κάνουν -και καλά- Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άδειασε στο βόθρο της Τρόϊκα τα όνειρα χιλιάδων αριστερών και ακολουθεί με βήμα ταχύ τα .. όνειρα των αριστερών στον ίδιο βόθρο.
Πέστε μου τώρα, δικαιώνεται ο τίτλος του άρθρου; Ναι ή όχι;





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive