Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 18.10.2012

Είναι χρέος όλων των Ελλήνων μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων να συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της κινητοποίησης που με δύναμη και παλμό θα δώσει μία απάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών που με τα μέτρα εξαθλίωσης που προτίθεται να εφαρμόσει, αποσκοπεί στην εξάλειψη της μικρής και της μεσαίας εμπορικής επιχείρησης.

Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη και δυσβάσταχτη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις καθώς και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Είναι λοιπόν αναγκαία η κλιμάκωση των αγώνων όλων μας ενάντια στα αντικοινωνικά, απάνθρωπα κι εντελώς δυσβάσταχτα νέα μνημονιακά μέτρα που όχι μόνο πρόοδο δε θα φέρουν αλλά επιστροφή σε μεσαιωνικούς χρόνους....

Η ΕΣΕΕ έχει ζητήσει για το λόγο αυτό τη συμπαράσταση όλων των φορέων εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών με συμμετοχή όλων των εμπόρων με σκοπό τη στήριξη του ελληνικού εμπορίου και κατ’επέκταση όλης της Ελλάδος.
Είναι περιττό να αναφέρουμε πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς  πρωταρχικός μας στόχος και ηθική μας υποχρέωση είναι να στηρίξουμε το ελληνικό προϊόν και τον έλληνα επιχειρηματία που μοχθεί για να ανταπεξέλθει σε μία οικονομικά ανίσχυρη πλέον χώρα που κάθε άλλο παρά ευκαιρίες για ανάπτυξη υπόσχεται.
Δυστυχώς υπάρχει μόνο ο μονόδρομος της ενωμένης διαμαρτυρίας ενάντια σε ένα τυραννικό καθεστώς καθώς και η αντίσταση σε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο αφανισμού και καταπάτησης παντός δικαιώματος με απώτερο σκοπό τη χειραγώγηση και την επιβολή σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που αναπόφευκτα θα επιφέρει κοινωνική παρακμή.
Ιδιαίτερα κοινωνικά επικίνδυνες είναι και οι συνέπειες από την υποβάθμιση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος και των δικτύων κοινωνικής προστασίας.
Βλέπουμε εξ’άλλου όλοι μας πόσο ξεκάθαρη, κυνική αλλά και πολύ επιθετική ενάντια στον κόσμο της εργασίας είναι η στάση της κυβέρνησης απειλώντας τα θεμελιώδη κεκτημένα δικαιώματά του.
Υπάρχει παντελής έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής. Αποτρέπεται κάθε σκέψη για επένδυση ενώ διογκώνεται η ανεργία. Η χώρα οπισθοδρομεί επικίνδυνα. Καταλύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί
και η δημοκρατική λειτουργία σε κάθε της μορφή. Βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων του πολίτη που κατακτήθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες.
Αντώνης Διγαλάκης 
Αν. Γραμματέας Εμπορίου ΛΑ.Ο.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive