Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ! Αύξηση κερδών για την ΕΥΔΑΠ. ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ


(ΦΩΤΟ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΟ 1926 - 1929 !)
Αύξηση κερδών παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2012 η ΕΥΔΑΠ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στα 24,05 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2011 ήσαν 13,99 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 72%). Αύξηση κερδών παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2012 η ΕΥΔΑΠ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στα 24,05 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2011 ήσαν 13,99 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 72%). Τα μετά από φόρους ενοποιημένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο ποσό των 12,18 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 7,78 εκατομμυρίων το 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 53,53%. Αντίθετα, ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ παρουσίασε μικρή κάμψη (-1,85%).
ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ...

Τις αυξημένες ανάγκες της Πρωτεύουσας ήρθε να καλύψει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα η κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα και της ομώνυμης λίμνης. Η κατασκευή του φράγματος υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 1926-1929.
Για την μεταφορά του ακατέργαστου νερού από τον Μαραθώνα στην Αθήνα κατασκευάστηκε η σήραγγα Μπογιατίου, μήκους 13,4 χλμ. και για την επεξεργασία καθαρισμού του κατασκευάστηκε το Διυλιστήριο Γαλατσίου.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, το υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας ενισχύθηκε το 1955 με την χρησιμοποίηση των νερών της λίμνης Υλίκης και αργότερα με την τεχνητή λίμνη του Μόρνου και πρόσφατα της τεχνητής λίμνης του Εύηνου.
Μέχρι το 1974 την αρμοδιότητα για την υδροδότηση της Αθήνας είχε η Εταιρία  ULEN ενώ από το 1980 και μετά η ΕΥΔΑΠ.
 ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΕΥΔΑΠ λειτουργεί τέσσερις βιομηχανικές Μονάδες Επεξεργασίας Νερού (ΜΕΝ). Αναλυτικότερα αυτές είναι: Γαλατσίου, Αχαρνών, Πολυδενδρίου και Ασπροπύργου. Και οι τέσσερις βιομηχανικές ΜΕΝ έχουν συνολική ημερήσια δυναμικότητα επεξεργασίας 1.800.000 κ.μ. νερού. Παράλληλα λειτουργεί ένα εκτενές δίκτυο ύδρευσης μήκους 7500 χλμ που ξεκινά από τους αγωγούς μεταφοράς και διανομής επεξεργασμένου νερού από τις ΜΕΝ μέχρι τους υδρομετρητές των καταναλωτών.
Ενδεικτικά.το έτος 2003 οι τέσσερις ΜΕΝ τροφοδότησαν το δίκτυο ύδρευσης με 399.220.304 κ.μ. νερού.Το δίκτυο .ύδρευσης εχει συνολικό μήκος 7.500χλμ. και εξυπηρετεί περίπου 4.000.000 καταναλωτές..Το δίκτυο ύδρευσης αποτελεί ένα σύνθετο σύστημα που περιλαμβάνει,εκτός των αγωγών διανομής νερού και πληθώρα εξαρτημάτων που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του και τη δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης προβλημάτων. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει 100 σημεία συνεχούς παρακολούθησης και καταγραφής της λειτουργίας του υδροδοτικού συστήματος.
Η ΕΥΔΑΠ, εκτός από τις περιοχές που υδρεύει με λιανική πώληση, υδρεύει και περιοχές που πωλεί με χονδρική πώληση.
Ας σημειωθεί ότι γίνεται τοποθέτηση περίπου 30.000 νέων παροχών το χρόνο στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι η ζήτηση για νερό έχει αυξηθεί ενώ τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί παγκοσμίως.Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού διεθνώς, για την σπουδαιότητα του νερού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να φέρει γρήγορα αποτελέσματα.





1 σχόλιο:

  1. Και μου αρέσει που μερικοι θεωρούν ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΩΣ Οτι το νερό πρέπει να δίνεται ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !! Οι Σκωτζεζοι ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ δεν πληρώνουν νερό και οι δικοί μας θέλουν να το πουλήσουν οι ΓΕΛΟΙΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΥΣΤ ΡΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ Και φανταστείτε αναλόγως η Σκωτία δεν είναι τόσο μεγαλη όσο η Ελλάδα και δεν έχει τόσο έδαφος για καλλιέργειες και φυσικό πλούτο ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΠΙΑ
    ΔΕΙΤΕ Η ΣΚωτια έχει έκταση 30,414 sq mi και η Ελλάδα 50,949 sq mi

    Scotland’s education system is separate and governed from within Scotland. Scotland offers free water for its citizens. Although their their health system is part of the greater National Health Service, Scotland controls its implementation (which allows them to provide free prescriptions to everyone, something England does not do.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive