Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Στους δρόμους για τα σκληρά μέτραΒροντερό «παρών» τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έδωσαν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, καθηγητές, εργάτες, επιστήμονες εκφράζοντας την δυσφορία τους για τα αντιλαϊκά μέτρα. ...

Με κεντρικό σύνθημα «φθάνει πια» δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων πήραν μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το κτίριο του Κοινοβουλίου, όπου αντιπροσωπεία των συνδικάτων, παρέδωσε στη Βουλή το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.
Ο όγκος των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, ενώ ήταν περί τις 30 χιλιάδες σύμφωνα με την Αστυνομία.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην απεργία η οποία, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ξεπέρασε το 80% και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καθολική και έφθανε το 100%.

Ειδικότερα, στον τραπεζικό κλάδο συμμετείχε το 80%, στον τομέα του μετάλλου το 85%, στην οικοδομή και στα λιμάνια το 90%, ενώ στο 100% έφθασε στα διυλιστήρια, στις μεταφορές και στα ναυπηγεία.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν τέλος της πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έφθασε στην πλατεία Συντάγματος, ξεκίνησαν και οι συγκρούσεις όταν ομάδες νεαρών επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». 

Η αστυνομία απάντησε με βομβίδες κρότου- λάμψης και χημικά, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε όλη την έκταση της πλατείας Συντάγματος και στους γύρω δρόμους. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα διαφημιστικό κιόσκι στο μέσον της πλατείας κοντά στην είσοδο του μετρό, ενώ κάηκε και ένας φοίνικας στον εθνικό κήπο, από φωτοβολίδα που πέταξε διαδηλωτής.

Ο όγκος των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, ενώ ήταν περί τις 30 χιλιάδες σύμφωνα με την αστυνομία.



Βροντερό «παρών» έδωσαν στην απεργία και οι κάτοικοι του Βόλου. Βολιώτες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.

Δύο μεγάλες πορείες εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Γιάννενα. Η μία πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το δημαρχείο και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Η δεύτερη και μεγαλύτερη, αυτή του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία του Κουρμανιού και από εκεί, με πορεία, κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία στην παλιά Ακαδημία και κατέληξε μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου οι συμμετέχοντες παρέμειναν για αρκετή ώρα. Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των πορειών δεν έγιναν επεισόδια. 

Με πορείες στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας. 



Οι συγκεντρώσεις είχαν συμμετοχή, ήταν όμως σαφώς μικρότερες σε σχέση με την προηγούμενη γενική απεργία για το δεύτερο μνημόνιο. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν ξεχωριστές πορείες οι οποίες κατέληξαν στην πλατεία Δημοκρατίας. Το δημαρχείο Αγρινίου σήμερα δεν λειτούργησε, μετά από κατάληψη που έκαναν οι εργαζόμενοι. 

Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Καρδίτσα , την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο. Στις πορείες που ακολούθησαν κάτοικοι της περιοχής κατέβηκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους.

Ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις φυλακές, εργαζόμενοι στους δήμους, ξενοδοχοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι και σύσσωμη η κοινωνία που πλήττεται από την κρίση και τα βάναυσα οικονομικά μέτρα στην Κρήτη

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, θεωρήθηκε ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, εφάμιλλη της μεγάλης κινητοποίησης του Φεβρουαρίου του 2011, οπότε χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους.



Κλειστά παρέμειναν πολλά καταστήματα της πόλης, καθώς πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που ακολούθησαν την προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου και έβαλαν ολιγόωρο λουκέτο στα μαγαζιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ύφεση που βιώνει όλη η κοινωνία, μαζί και ο εμπορικός κόσμος.

Περίπου στις 10.30 το πρωί ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας η πορεία του ΠΑΜΕ, που χαρακτηρίζεται επίσης από μεγάλη συμμετοχή. Μάλιστα την «παράσταση» έκλεψε ένας ποδηλάτης, ο οποίος στο δίκυκλό του έχει αναρτήσει χάρτινη ταμπέλα με δύο μόνο, αλλά πολύ χαρακτηριστικές λέξεις «Στουρνάρια Ουστ»!

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πάτρα. Στην πορεία συμμετείχαν και μέλη των λαϊκών συνελεύσεων τα οποία συγκεντρώθηκαν στο πάνω μέρος της πλατείας και στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στην πορεία του Εργατικού Κέντρου όπου μπήκαν επικεφαλής. Σύμφωνα με το patrastimes.gr, στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι έμποροι της πόλης που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις τους μέχρι τις 15:00 αλλά και οι ιδιοκτήτες café. 

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι στις διπλές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν τα συνδικάτα στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου κατά την σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.



Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίπολης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και πολλοί από τους 110 εργαζόμενους του εργοστασίου Heliosphera, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας και οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα από τον περασμένο Μάιο, ενώ σήμερα εκδόθηκε προσωρινή εντολή «παγώματος» της εταιρείας στην υφιστάμενη κατάστασή της, πλην της μισθοδοσίας των εργαζομένων, δηλαδή να εξαιρεθούν οι μισθοί τους από ενδεχόμενη προσφυγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Στην Καλαμάτα, εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί κατάληψη στην είσοδο του διοικητηρίου της πόλης, ενώ κλειστά ήταν τα φαρμακεία της Μεσσηνίας με απόφαση του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου.

Στην Αργολίδα, αγρότες της ΠΑΣΥ απέκλεισαν το πρωί την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας στο Άργος κι αργότερα πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ από το Άργος στο Ναύπλιο, όπου απέκλεισαν το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ανάρτησαν πανό κι έβαλαν φωτιά σε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, για τα σκληρά μέτρα και την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive