Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΑΤΕ.. ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΟ ! Τις απέλασαν γιατί δεν συνοδεύονταν από άνδρα κηδεμόνα!


Οι αστυνομικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας απέλασαν 150 νιγηριανές προσκυνήτριες και έθεσαν υπό κράτηση ακόμα 1000 επειδή έφτασαν αεροπορικώς στη χώρα χωρίς τη συνοδεία ανδρών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Νιγηρίας.
Ο Μοχάμεντ Μπέλο, ο νιγηριανός υπεύθυνος για το προσκύνημα στη Μέκκα, δήλωσε ότι 150 γυναίκες κρατήθηκαν σε αεροδρόμιο στη Σαουδική Αραβία με τη δικαιολογία ότι «δεν συνοδεύονταν από άντρες.. προσκυνητές». Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη συνεχίστηκε και με άλλέςπτήσεις που προσγειώθηκαν στα Εμιράτα», προσθέτοντας ότι περίπου 1000 γυναίκες κρατούνται ακόμα στοαεροδρόμιοτης πόλης Τζέντα.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πολλές από τις προσκυνήτριες αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω στο αεροδρόμιο Κάνο της Νιγηρίας. «Δεν μας έδωσαν καν νερό να πιούμε, δεν είχαμε φαγητό και ήμασταν καθηλωμένες στις θέσεις του αεροπλάνου όλες αυτές τις ώρες», δήλωσε δακρυσμένη μία από τις γυναίκες, γράφει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το κοινοβούλιο της Νιγηρίας αποφάσισε να στείλει επιτροπή στη Σαουδική Αραβία «προκειμένου να επικοινωνήσει με τις αρχές της χώρας σχετικά με το θέμα της απαγόρευσης των νιγηριανών γυναικών».

Το Ρόιτερς αναφέρει ότι οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θεωρούνται κατώτερες των αντρών και είναι απαραίτητη η άδεια από κηδεμόνα - τον πατέρα, τον αδερφό ή τον σύζυγο - προκειμένου να ταξιδέψουν εκτός της χώρας, να δουλέψουν ή να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα είδη ιατρικής περίθαλψης. Επίσης δεν τους επιτρέπεται να οδηγούν και συνήθως απαιτείται ανδρική συνοδεία.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ;
    ΣΚΑΤΟΥΠΟΚΡΙΤΕΣ , ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΙΣΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive