Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΧΘΕ


Posted: 23 Sep 2012 04:48 AM PDT

Ο Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα Real News τόνισε: «Όταν επί μήνες, όλη η Ελλάδα αγκομαχάει και ο λαός της υπόκειται σε αλλεπάλληλους βιασμούς του βιοτικού του επιπέδου και της αξιοπρέπειάς του για να βρεθούν 11,5 δις, τότε η υπόθεση ξεπλύματος 10,2 δις, εφόσον υφίσταται, κάνει αντιληπτό το τεράστιο βάθος της διαφθοράς αλλά και της ανικανότητας του κράτους να διεκδικήσει έσοδα από την τεράστια φοροδιαφυγή και την διακίνηση μαύρου χρήματος, αντί να κυνηγάει το…
πενηντάρικο του μεροκαματιάρη και του συνταξιούχου. Γι’ αυτό και η χλιαρή αντίδραση του Πρωθυπουργού, υπό το βάρος των εξελίξεων, να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ στον Εισαγγελέα δεν ικανοποιεί κανέναν. Απεναντίας θυμίζει την αλήστου μνήμης εποχή του Κ. Σημίτη και των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ, όπου ο τότε Πρωθυπουργός , απέναντι σε κάθε σκάνδαλο που έκανε την κοινωνία να βοά, απαντούσε μονότονα, “όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη Δικαιοσύνη».  
Ο Βουλευτής και συντονιστής του ΚΙΝ.Α «Κίνημα Αναγέννηση», υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση το καλύτερο για όλους θα ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να υποβάλλει παραίτηση από την θέση του Προέδρου της Βουλής.
«Πρόκειται για έναν πολύπειρο πολιτικό, γνωστό για την ευθυκρισία του. Θέλω να πιστεύω ότι πρώτος ο ίδιος καταλαβαίνει την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έρχεται ολόκληρη η Βουλή από την στιγμή που ο Πρόεδρός της φέρεται εμπλεκόμενος σε μια τέτοια υπόθεση και γι’ αυτό θα πρέπει να παραδώσει την κορυφαία θεσμική θέση που κατέχει, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό του και τη Δικαιοσύνη να αποδείξουν την αθωότητά του, την οποία προσωπικά εύχομαι» τόνισε ο Αχαιός πολιτικός.
«Μια νέα βαριά σκιά πλανάται πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας, η οποία όμως μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία διαχωρισμού της ήρας από το στάρι και κάθαρσης», ανέφερε επιπλέον ο κ. Νικολόπουλος  αναφορικά με την υπόθεση των πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
«Και η σκιά αυτή γίνεται ακόμα πιο βαριά και… ασήκωτη για τους ίδιους τους θεσμούς και την δημοκρατία μας από τη στιγμή που σε υπόθεση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος φέρεται να εμπλέκεται ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής» συνέχισε ο Νίκος Νικολόπουλος και κατέληξε:
«Πολύ περισσότερο σήμερα όμως, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει πάρει ήδη τα…  ‘όπλα’ κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα στην διαφθορά και στις υπόγειες διαδρομές του χρήματος. Θα έπρεπε να τα έχει βάλει ήδη με τους μεγαλο-φοροφυγάδες και μεγαλο-φορκλέφτες. Ίσως έτσι, όχι μόνο να έπειθε ότι εννοούσε  το “θα τα αλλάξουμε όλα” που έλεγε προεκλογικά, αλλά μάλλον θα είχε βρει και πολλά χρήματα για να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών μας, αντί να καταφεύγει στην συνταγή της αφαίμαξης του λαού που μέχρι πριν λίγο καιρό αποδοκίμαζε».
Posted: 23 Sep 2012 04:23 AM PDT

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Δευτέρα 24-9-2012, 4 μ.μ. έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος
 (απέναντι από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη)
Οι χειρότερες μνήμες των δεινών της αποικιοκρατίας ζωντανεύουν σήμερα στην χώρα μας. Ανάμεσα στα σχέδια της τρόϊκας, του ΔΝΤ και των ντόπιων δωσίλογων εντάσσεται και η διαχείριση ολόκληρων περιφερειών της χώρας με μορφή Ανώνυμης Εταιρείας...

Για τον σκοπό αυτόν «ειδικοί οικονομικοί σύμβουλοι» περιδιαβαίνουν την χώρα υπό την εποπτεία του Γερμανού «ύπατου» Χορστ Ράϊχενμπαχ και με τις ευλογίες του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, του Σόϊμπλε και του Όλι Ρεν για να οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στην αποδοχή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), να επιτύχουν δηλαδή την «κινεζοποίηση» ολόκληρων περιοχών της χώρας. Γι’ αυτό τον λόγο έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα το αποκαλούμενο «Χρηματοοικονομικό Φόρουμ της Θράκης» σε Συμπόσιο που γίνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος (είσοδος από Εδουάρδου Λω και Σταδίου) να παρουσιάσει ως «μοντέλο ανάπτυξης» την ΕΟΖ-Θράκης, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ύπουλο σχέδιο απόσπασης της Θράκης από τον ελληνικό εθνοχώρο.

Οι ΕΟΖ είναι οι «μαύρες τρύπες» της παγκόσμιας οικονομίας, επιβάλλουν προνομιακές φορολογικές, μισθολογικές και δασμολογικές ρυθμίσεις και ισοδυναμούν με δουλοκρατικό εργασιακό καθεστώς.
Στις περιοχές του κόσμου όπου υπάρχουν ήδη, λειτουργούν με όρους πλήρους αδιαφάνειας και ανομίας, οδηγώντας στην εγκληματικότητα και το λαθρεμπόριο κάθε είδους, στην υπονόμευση κάθε εθνικού δικαίου.

Ειδικά με την ΕΟΖ της Θράκης, ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταβάλλεται σε Γερμανο-Τουρκικό προτεκτοράτο, αφού εμπλέκεται άμεσα η Τουρκία και εγκαθίσταται καθεστώς υπερεκμεταλλευτικής ασυλίας για Γερμανούς και Τούρκους «επενδυτές».

Όλα αυτά θα οδηγήσουν στην εξόντωση του λιανικού εμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τοπική κλίμακα.

Οι Έλληνες θα χάσουν τις περιουσίες τους, αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταβάλλεται υπέρ των εισβολέων «επενδυτών».

Οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, αφού οι νέοι «ιδιοκτήτες» της γης μας θα απασχολούν αποκλειστικά και μόνο εισαγόμενους «μετανάστες», που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΥΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ, ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Posted: 23 Sep 2012 04:00 AM PDT
Der Spiegel: Η Τρόικα βλέπει "τρύπα" 20 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό
 Θα πάρουμε την επόμενη δόση μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα;
- Αξιωματούχοι της ΕΕ παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων
- Θα γίνει και δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει έλλειμμα στον προϋπολογισμό περίπου 20 δισ. ευρώ προκειμένου να αντεπεξέλθει στους όρους για έκτακτη βοήθεια, σχεδόν διπλάσιο ποσό σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο προκαταρκτικά στοιχεία που έχει συλλέξει η τρόικα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα.... Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει από τον Ιούνιο την επόμενη δόση του πακέτου, περίπου 31 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ρωτήσει αρκετές φορές εάν οι πιστωτές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος των χρεών της χώρας, επισημαίνει το περιοδικό, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του.
Εν τω μεταξύ, έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για το πότε θα αποφασίσουν εάν θα δοθεί περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα. Η Κομισιόν θέλει η απόφαση για το θέμα να ληφθεί στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Βερολίνο επισημαίνει ότι αξιόπιστα στοιχεία θα έχουν στη διάθεσή τους το Νοέμβριο το συντομότερο.
Θα γίνει δεύτερο κούρεμα;
Ο γερμανόφωνος τύπος δημοσιεύει διάφορα σενάρια για ενδεχόμενο δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, μετά το φετινό PSI και με δεδομένη τη συνεχή κάμψη της ελληνικής οικονομίας.
«Μόνο ένα δεύτερο κούρεμα θα βοηθήσει» τιτλοφορεί την ανταπόκρισή της από την Αθήνα η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt του Ντύσσελντορφ. «Ο στόχος να πέσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% μέχρι το 2014 φαντάζει όλο και πιο ουτοπικός με δεδομένη τη συνεχή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Γι αυτό έχει αρχίσει ήδη στο παρασκήνιο μία συζήτηση για την αναγκαιότητα ενός τρίτου πακέτου βοήθειας. Είναι λογικό να νομίζουν πολλοί ότι η Ελλάδα μοιάζει με βαρέλι χωρίς πάτο, αλλά είναι λάθος να πιστεύουν ότι τα χρήματα απλώς εξαφανίζονται. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δεν φτάνει καν στην Ελλάδα και χρησιμεύει απλώς για την πληρωμή δανείων και τόκων» εξηγεί η εφημερίδα.
Ο ανταποκριτής της Handelsblatt στην Αθήνα εξηγεί ότι το πρόσφατο PSI για τους ιδιώτες πιστωτές δεν απέφερε την αρχικά υπολογιζόμενη απομείωση χρέους κατά 107 δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί αν συνυπολογίσουμε τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, η τελική ελάφρυνση περιορίζεται στα 36 δισ. ευρώ. Συμπέρασμα: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δεύτερο κούρεμα χρέους. Αυτή τη φορά θα ήταν η σειρά των κρατικών πιστωτών, που έχουν συσσωρεύσει απαιτήσεις ύψους 230 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 75% του ελληνικού ΑΕΠ. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ήδη ανεπίσημα σενάρια για μείωση των απαιτήσεων αυτών κατά 30% και θεωρούν μάλλον λογικό το κόστος μίας τέτοιας απόφασης. Για παράδειγμα η ΕΚΤ διατηρεί ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 50 δισεκατομμυρίων, τα οποία έχει αγοράσει στο 35% της αξίας τους, κατά μέσο όρο».
.
«Το κούρεμα μπορεί να γίνει απαραίτητο, προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» τονίζει η γερμανική έκδοση των Financial Times, επικαλούμενη «κύκλους της ευρωζώνης». Ωστόσο υποστηρίζει ότι «ούτε το ΔΝΤ ούτε η ΕΚΤ θα συμμετείχαν σε ένα τέτοιο κούρεμα» Και αυτό γιατί «το ΔΝΤ επιμένει να διατηρήσει το καθεστώς του προνομιακού πιστωτή και σχεδόν πάντοτε μέχρι σήμερα έχει πάρει πίσω τα χρήματά του, ενώ η ΕΚΤ διατυπώνει το επιχείρημα ότι ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί παρά έμμεση κρατική χρηματοδότηση».
«Αλλάζουν οι ισορροπίες στην αιώνια συζήτηση περί ευρω-διάσωσης» διαπιστώνει η Frankfurter Allgemeine και εξηγεί: «Η ΕΚΤ έχει εξαγγείλει αγορά κρατικών ομολόγων από τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης χωρίς όριο και το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έχει κατ΄αρχήν εγκρίνει τον μηχανισμό διάσωσης ESM. Και οι δύο αυτές αποφάσεις αποφορτίζουν βραχυπρόθεσμα την έντονη πίεση στους προϋπολογισμούς χωρών όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία».
Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου στρέφει την προσοχή της στην προσπάθεια της ισπανικής κυβέρνησης να μην συνυπολογιστούν τελικά στο χρέος τα κονδύλια που εκταμιεύονται για ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών. «Κάτι τέτοιο προσκρούει στους κανόνες. Οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης δεν επιτρέπεται να εγκρίνουν αυτό το τέχνασμα» τονίζει η εφημερίδα. Από την άλλη πλευρά υπενθυμίζει ότι «είναι άδικο, αλλά και ανάρμοστο να κατηγορεί κανείς την Ισπανία ότι κάνει κόλπα. Η Μαδρίτη δεν αγωνίζεται μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη. Η Ισπανία πρέπει να γίνει ο κυματοθραύστης που θα συντρίψει τις ορδές των κερδοσκόπων. Η Ισπανία πρέπει να αντέξει, γιατί έτσι θα προστατεύσει και την Ιταλία, ίσως μάλιστα ακόμη και τη Γαλλία- δύο χώρες τις οποίες, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ, θα πρέπει με κάθε τίμημα να τις κρατήσουμε μακριά από το στόχαστρο των αγορών».
Posted: 23 Sep 2012 03:30 AM PDT

Συγκέντρωση και στην Αθήνα για την ταινία του Μωάμεθ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας στις 3.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση και η πορεία θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικάνικη ταινία που προσβάλει τον Μωάμεθ.
Posted: 23 Sep 2012 03:05 AM PDT
Posted: 23 Sep 2012 02:45 AM PDT

Ποινή κάθειρξης 25 χρόνων επέβαλε το Εφετείο Κομοτηνής στον 75 χρόνο, σήμερα, διαβόητο παιδεραστή της Καβάλας, η δράση του οποίου αναστατώνει τα τελευταία 15 χρόνια την περιοχή. Δύο κοπέλες, 20 και 21 ετών σήμερα, κατήγγειλαν το 2009 πως σε ηλικία 5 ετών...
είχαν πέσει θύματα του δράστη, ο οποίος ασέλγησε πάνω τους. Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας για τις κατηγορίες  ενώ από τη Δευτέρα ξεκίνησε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του 75χρόνου στο Εφετείο Κομοτηνής. Η δίκη ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και ο παιδεραστής οδηγήθηκε στη φυλακή. Πηγή: thrakitoday.com
Posted: 23 Sep 2012 02:27 AM PDT

Μετά τη περσινή καλοκαιρινή ανάρτηση του Βήματος στις 31 Ιουλίου του 2011 που έλεγε ότι ο Παπανδρέου είπε στους εταίρους στη Σύνοδο Κορυφής:"Τι θέλετε να πουλήσω τη Πελοπόνησσο...;"-όταν βέβαια είχε από το 2010 όλη τη χώρα σου δε νομίζουμε να του έπεφτε βαριά η Πελοπόνησος-
 Hρθε η σειρά του ΈΘΝΟΥΣ να αναγορεύσει σε εθνικό ήρωα το Γιάννη Στουρνάρα...
Σε δημοσίευμά του σήμερα μόνο που δε λέει ότι ο Στουρνάρας έδειρε τον Τόμσεν..
Όλα τα άλλα τα αναφέρει...


Τι για φωνές,τι για το ότι έμεινε έκπληκτος ο Τόμσεν λές και δεν είχε κάνει διαπραγμάτευση ποτέ-όπως του έτυχε στην Ελλάδα,τι ότι παραιτήθηκε ο Στουρνάρας στη Τρόικα και τους είπε να βρούν άλλη Κυβέρνηση καλύτερη-παρεπιπτόντως αυτό έπρεπε να το λέμε εμείς κύριε Στουρνάρα-τι ότι τους είπε να σηκωθούν να φύγουν αλλά ο Υπουργός μέχρι τις 4:30 το πρωί αντάλλασσε τηλεφωνήματα και mails με τον Ματίας Μόρς,ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημεριδάς είπε  τελικά στον Στουρνάρα:
"Μην τα παρατάς Γιάννη. Δεν πρέπει να παραιτηθείς. Θα το παλέψουμε και θα βρούμε λύση."

Φυσικά θα μπορούσε να έχει συμβεί έτσι...
Απλά η Τρόικα σηκώθηκε κι έφυγε..
Το ρεπορτάζ εμφανίζει μια δίκαιη αγανάκτηση ενός Υπουργού και μετά μια διάσταση απόψεων στη Τρόικα μεταξύ Μόρς που συμπαρίσταται και Τόμσεν που αποχωρεί...Άρα κάτι δε μας λέει καλά το ρεπορτάζ....
Άλλωστε δευτερόλεπτα μετά το "περιστατικό" και την αποχώρηση το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση της Τρόικα...Και το Δ.Ν.Τ. έλεγε κάτι ανάλογο στην ανακοίνωση του...
Όχι  ότι έλεγε το Υπουργείο τη πάσα αλήθεια...Αλλά όχι και τόσο τσαμπουκάς ο Στουρνάρας...
Μη μας τρελάνουν κιόλας...
Posted: 23 Sep 2012 02:19 AM PDT

Δυναμική δράση στη ΔΕΛΤΑ: Νίκη!
Ναι, η ΔΕΛΤΑ δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα αντικαταστήσει πλήρως την εισαγόμενη σόγια στις ζωοτροφές της με ελληνικές πρώτες ύλες. Και αυτό είναι κάτι που το καταφέραμε μαζί. Εσύ και δεκάδες χιλιάδες άλλοι πολίτες που υπογράψατε, σπάσατε το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας την ώρα της δυναμικής δράσης της Greenpeace και γεμίσατε το inbox της με email, ζητώντας μία ξεκάθαρη και αυτονόητη δέσμευση....
 Με εσένα συμπαραστάτη και σύμμαχο, θα μπορούσα να αντέξω και άλλες 10 ώρες κρεμασμένος έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ (ή έτσι ελπίζω). Ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να συνέλθει η μέση μου, το γεγονός ότι μαζί καταφέραμε μία τέτοια νίκη με γεμίζει ενέργεια. Στα αμέσως επόμενα βήματα αυτής της νέας εκστρατείας σε θέλουμε και πάλι μαζί μας, να διασφαλίζεις την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας να διεκδικούμε αυτό που αποτελεί λύση για τη διατροφή, την οικονομία, αλλά και την τσέπη μας: ντόπιες ζωοτροφές αντί για σόγια (εισαγόμενη, μεταλλαγμένη ή «εγχώρια»).
Νίκος Χαραλαμπίδης
Γενικός Διευθυντής του ελληνικού
γραφείου της Greenpeace
Υποστήριξέ μας
Posted: 23 Sep 2012 02:10 AM PDT
Posted: 23 Sep 2012 01:56 AM PDT

ΤΗΛΕΑΣΤΥ: Αλλάζει όνομα ο τηλεοπτικός σταθμόςΉδη ο ραδιοφωνικός σταθμός, που ανήκει στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχει μετονομαστεί και το ίδιο θα ακολουθήσει και το κανάλι ! Θα ονομάζεται «ΑΡΤ» όπως και ο ραδιοφωνικός σταθμός! Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζει πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και σε προγράμματα του καναλιούΑμετακίνητη από τη θέση της, για ακόμα μια χρονιά, θα παραμείνει η Μαρία Μπεκατώρου με την πρωινή της εκπομπή!

Posted: 23 Sep 2012 01:48 AM PDT

Κυβέρνηση μακράς πνοής θεωρεί την τρικομματική κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής, ενώ εκφράζει την άποψη ότι Βενιζέλος και Κουβέλης θα μπορούσαν να γίνουν αντιπρόεδροι.
«Κανείς δεν θέλει τώρα εκλογές, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές λειτούργησαν εκτονωτικά και την πρώτη και τη δεύτερη φορά», λέει σε συνομιλητές του, όπως αναφέρει η Real News, ο Κώστας Καραμανλής...
Εκτιμά επίσης ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή καθώς η αλλαγή κλίματος στην Ε.Ε. θα συμπαρασύρει θετικά και την Ελλάδα, υπό την έννοια ότι αν μείνουμε στο «παιχνίδι», θα μπορέσουμε να ανέβουμε στο κύμα των θετικών αποφάσεων για όλη την Ευρώπη.
«Το ζήτημα είναι να είμαστε πάνω στο πλοίο όταν ληφθούν οι αποφάσεις» εκτιμά ο Κώστας Καραμανλής αν και πιστεύει ότι θα σωθούμε μεν, αλλά στην πορεία θα εξελιχθούμε σε φτωχό συγγενή.
Σε ό,τι αφορά τη συνοχή της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής δεν ανησυχεί. Αντίθετα πιστεύει ότι η κυβέρνηση που στηρίζεται σε τρία κόμματα είναι το διαβατήριο για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων, αφού διαθέτει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.
«Βενιζέλος και Κουβέλης θα μπορούσαν να γίνουν αντιπρόεδροι» λέει, ενώ για το όψιμο ενδιαφέρον του Ευάγγελου Βενιζέλου να μπει στην κυβέρνηση εκτιμά ότι «άργησε, θα έπρεπε να μπει από την αρχή».
Posted: 23 Sep 2012 01:38 AM PDT

Στον εισαγγελέα με παρέμβαση Σαμαρά η λίστα των «32»Μία ερώτηση στη Βουλή για τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη και η απάντηση του υπουργού, κ. Στουρνάρα, επανέφερε το αίτημα για δημοσίευση των ονομάτων των βουλευτών, νυν και πρώην.
Το έγγραφο του υπουργού, Γ. Στουρνάρα αναφέρει μεταξύ άλλων: "Είναι φυσικό το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν". Λίγο μετά σημειώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για "32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων"...

Η διακομματική επιτροπή της Βουλής, ανάμεσά σε αυτούς και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατάρτισε την λίστα με τα ονόματα, περίπου 30 στον αριθμό, όλοι τους βουλευτές ή υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.
Όλων τους οι λογαριασμοί και τα πόθεν έσχες (των προηγούμενων χρόνων) ερευνήθηκαν αναλυτικά από ορκωτούς λογιστές και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.
Σύμφωνα, με το Πρώτο Θέμα, σε μόνο τέσσερις περιπτώσεις η υπόθεση στάλθηκε στην Εισαγγελία.
Μία από αυτές τη γνωρίζουμε όλοι, πρόκειται για το θέμα που ανέκυψε με τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά ενός εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο.
Επίσης εστάλησαν στη Δικαιοσύνη υποθέσεις που αφορούσαν στον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλο, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σ. Λιβανό αλλά και το συνεργαζόμενο με το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή Κ. Δρούτσα.
Για άλλους δεν υπήρξε συνέχεια, όπως για το Γ. Ιωαννίδη ο οποίος είχε δηλώσει μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, αλλά και τις συζύγους των Γ. Αλογοσκούφη, Θοδωρή Ρουσόπουλου.
Ακόμη, δεν υπήρξε συνέχεια για το βουλευτή των ΑΝΕΞ, Π. Μελά και της ΝΔ, Φ. Πατριανάκου.
Εκροές χρημάτων προς το εξωτερικό υπήρξαν ακόμα, αλλά δικαιολογημένες, μέσω πόθεν έσχες, από τη σύζυγο του Σ. Βαλυράκη και τη σύζυγο του Γ. Ορφανού και τους πρώην βουλευτές Γ. Τρυφωνίδη και Μ. Μαυρομμάτη.
Την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο εξωτερικό επικαλέστηκαν ο σύζυγος της πρώην βουλευτού, Β. Μπουζάλη και η σύζυγος του Ν. Σηφουνάκη.
Η πρώην ευρωβουλευτής Σ. Ράπτη, ο νυν Άκης Γεροντόπουλος, η επίσης πρώην βουλευτής Ε. Βόζενμπεργκ, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και ο Α. Κράτσας εξήγησαν επίσης΄πως μετέφεραν χρήματα για κάλυψη δανείων.
Τέλος δεν αξιολογήθηκε ως "σοβαρή", και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια, η υπόθεση της Ε. Κουντουρά και των πρώην βουλευτών, Δ. Πιπεργιά, Σ. Ματζαπετάκη και Ν. Κόρτσαρη.
Posted: 23 Sep 2012 01:30 AM PDT
Οι τελευταίες βουτιές του Νίκου Παπανδρέου στην Μύκονο!
Ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, μαζί με τη σύζυγό του, Αλεξία Κληρονόμου και τα παιδιά τους βρέθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Μύκονο!   Ο φωτογραφικός φακός τους εντόπισε στην ήσυχη παραλία του Αϊ Γιάννη. Η Αλεξία Κληρονόμου ..
επέλεξε να κάνει ηλιοθεραπεία και να παίζει με τα παιδιά, ενώ ο σύζυγός της κολυμπούσε στα ανοικτά. Μάλιστα, η Αλεξία Κληρονόμου απέσπασε τον θαυμασμό τον λουόμενων για την πολύ κομψή σιλουέτα της. Το μεσημέρι του Σαββάτου, η παρέα μετά το μπάνιο τους πήγε για ψάρια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο τους. Το βράδυ παρέμειναν στο ξενοδοχείο. Την Κυριακή επισκέφθηκαν την ήρεμη παραλία της Ελιάς στο «Νησί των Ανέμων», και τη Δευτέρα επέστρεψαν στο κλεινόν άστυ!
Posted: 23 Sep 2012 01:19 AM PDT

ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ>>>





Posted: 23 Sep 2012 01:16 AM PDT
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας ξεκινά αύριο Δευτέρα 24 του μήνα. Οι νέες ταυτότητες αφορούν σε  προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας. Η νέου τύπου ταυτότητα..,
διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά μηχανικής αντοχής, καθώς και ασφάλειας έναντι πλαστογραφίας. Επιπλέον έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει ισχύ για όσα έτη διαρκεί η φοιτητική ιδιότητα, και να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, επιπλέον του φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο). Για τους πρωτοετείς φοιτητές, ειδικότερα :
• η αίτηση θα υποβάλλεται έπειτα από την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος.
• oι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον ανάδοχο ( που έχει επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.
Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για έκδοση νέας φοιτητικής ταυτότητας, από τη διεύθυνση: http://academicid.minedu.gov.gr.
Posted: 23 Sep 2012 02:38 AM PDT

Με πρωτοσέλιδο που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις κυκλοφόρησε χτες Σάββατο η καθημερινή εφημερίδα της Θράκης "Μαχητής"Στο πρωτοσέλιδο απεικονίζεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να λαμβάνει ως δώρο ένα αναμνηστικό κάδρο, αλλά με μία...
"μικρή" αλλοίωση της εθνικής μας ιστορίαςΟ αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης...πραγματοποίησε ανεπίσημη τριήμερη επίσκεψη στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, προκειμένου να γιορτάσει το μπαϊράμι, με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας τον περασμένο Αύγουστο.
Το πρόγραμμά του περιελάμβανε επίσκεψη στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής, συναντήσεις με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, με αντιπροσωπεία της αυτοαποκαλούμενης "Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής" και του Κόμματος "Ειρήνης και Φιλίας", επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ και επισκέψεις στη Φιλύρα, τον Ίασμο και την Ξάνθη.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας συναντήθηκε με τον ψευδομουφτή Ξάνθης, επισκέφτηκε τα γραφεία της αυτοαποκαλούμενης "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" και μετέβει στη Μύκη, το Δημάρειο και τον Κένταυρο, όπου είχε συναντήσεις με δημάρχους και κατοίκους σε καφενεία.
Ωστόσο, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μαχητής", λίγο πριν αναχωρήσει ο Μπεκίρ Μποζντάγ για την Τουρκία, του δώρισαν κάδρο με μία άκρως προκλητική φωτογραφία - ακόμα και αν αποτελεί προϊόν photoshop, όπως σημειώνεται στο άρθρο - στην οποία απεικονίζεται το ρολόι της Ξάνθης με τουρκική σημαία.
Στην φωτογραφία, διακρίνεται και η ελληνική σημαία.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζονται τα εξής:
"Αν η φωτογραφία δεν είναι πειραγμένη και είναι γνήσια, ναι υπάρχει σοβαρό θέμα Εθνικής, πολιτικής και ηθικής τάξης γιατί δόθηκε ενώπιον και ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Βρωμίσανε το Σύμβολο της Ξάνθης, το ψηλό μας ρολόι, μοντάροντας επάνω του την τουρκική σημαία και έκαναν το κάδρο δώρο στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ
Μια παλιά φωτογραφία της Ξάνθης επί Τουρκοκρατίας με την τουρκική σημαία επάνω στο ψηλό μας το ρολόι, δώρισαν η αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη στις 18 Αυγούστου.
Η φωτογραφία αυτή που ήδη γίνεται αντικείμενο έντονων συζητήσεων, ενώ αποτέλεσε και κεντρικό θέμα της εκπομπής "Ανοιχτή γραμμή", καθώς ο εκδότης της εφημερίδας Πάνος Παπαδόπουλος διατύπωσε την καθαρή θέση μήπως "η φωτογραφία είναι χαλκευμένη καθώς οι καιροί είναι ιδιαίτερα πονηροί και κρίσιμοι, ωστόσο αν είναι γνήσια, τότε ΝΑΙ υπάρχει σοβαρό θέμα Εθνικής, πολιτικής και ηθικής τάξης γιατί δόθηκε ενώπιον και ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που παρόν την ώρα του δώρου από τον Πρόεδρο της ΤΕΞ".
Οι έρευνες των δημοσιογράφων της εφημερίδας
Από την δημοσιογραφική έρευνα που διεξήγαγαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, διαπιστώθηκε ότι πράγματι οι υπεύθυνοι της ΤΕΔΚ έδωσαν στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης κ. Μπεκίρ Μποζντάγ την εν λόγω παλιά φωτογραφία της Ξάνθης, εκφράζοντας την επικίνδυνη λογική και πολιτική, "πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι η Δυτική Θράκη θα γίνει τουρκική".
"Πρόκειται στην ουσία για μια φωτογραφία διχασμού  που οφείλουν όλοι να καταδικάσουν με πρώτο και καλύτερο τον υποτιθέμενο αριστερό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που ήταν παρόν στην όλη εκδήλωση", σημειώνουν οι δημοσιογράφοι στο δημοσίευμα.
"Δεν ξέρουμε αν η φωτογραφία είναι της εποχής, ή οι αρμόδιοι της ΤΕΞ βρωμίσανε το Σύμβολο της Ξάνθης.
Ότι και να ‘ναι και χωρίς η εφημερίδα μας να κραυγάζει, το δώρο που κάνανε οι κύριοι της ΤΕΞ παρουσία του Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, του Ψευτομουφτή Ξάνθης κ. Μετέ και των υπολοίπων, ήταν μια φωτογραφία ΔΙΧΑΣΜΟΥ που προσωπικά θεωρούμε ότι δεν εκφράζει τους Χριστιανούς αλλά και τους μουσουλμάνους με τους οποίους έχουμε κοινές αγωνίες επιβίωσης και κοινό μέλλον ελπίδας να πάμε μπροστά την Ξάνθη και την Θράκη, σαν ένα Ευρωπαϊκό κράτος.
Από την άλλη περιμένουμε τις καθαρές θέσεις των κομμάτων για την συγκεκριμένη φωτογραφία', καταλήγει η δημοσιογραφική ομάδα που πήρε ανοιχτά θέση στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive