Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ....: ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, Ή ΓΙΑ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ»... Μας τόχουνε πει 86 ! φορές !


Με ευκαιρία τις «διαπραγματεύσεις»  με την τρόικα (για τα από μακρού αποφασισμένα μέτρα, δείτε κατωτέρω)και τα πάλιν «για τελευταία φορά»,  δείτε το κατωτέρω ιστορικό των «τελευταίων φορών» και άλλων σχετικών από το 2010 μέχρι σήμερα...

Υπενθυμίζω την πλύση εγκεφάλου που γίνεται στους Έλληνες,  από παπαγάλους  βουλευτές και μη, για  να δεχθούν την εξόντωση τους χωρίς να αντιδράσουν.
Για να «πάρουμε» όπως λένε αυτά που έπρεπε ήδη να μας δώσουν (για να «σωθούμε» όπως άλλη μια φορά!!!), για να τα δώσουμε  και όπως άλλα πάρα πολλά που δόθηκαν, στις τράπεζες .
Αν δοθούν,  που προβλέπω να μην δοθούν και να μας χρεωκοπήσουν εντός ευρώ και εντός μνημονίου.
Δείτε επίσης κατωτέρω στο υπ αριθ, 113 ότι οι τράπεζες έχουν ήδη πάρει ως τώρα από τον Έλληναφορολογούμενο, 145 δις ευρώ που κανείς δεν ξέρει τι έγιναν.
Κατωτέρω  στη συνέχεια  το τραγικό για τη χώρα μας ιστορικό που προκαλεί θλίψη και μελαγχολία, που ελήφθη από το οικονομικό μέρος της Καθημερινής κάθε  Κυριακής για το ανωτέρω διάστημα.
Επιτρέψτε μου να πω ότι αξίζει να ρίξετε μία ματιά έστω και μόνον στους τίτλους των άρθρων.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ                      

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ Ή ΓΙΑ «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ»

1.         2/3/2010.    Ο Ολι Ρεν «σφράγισε» μέτρα-δις Ευρώ,  (Γκαλό Γκουράγιο)
Στα μέτρα που θα ανακοινωθούν πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γερμανία, όπου θα οριστικοποιηθεί και το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, περιλαμβάνονται η περικοπή του 14ου μισθού, η περαιτέρω μείωση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, το πάγωμα όλων των συντάξεων, η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά.

2.         14/3/2010. Η βοήθεια από την Ε.Ε. μπορεί να γίνει μπούμερανγκ (Ποιος να τον άκουγε)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_14/03/2010_394054 Του Desmond Lachman, Στέλεχος τουAmerican Enterprise Institute
……  Μετά πολλά χρόνια δημοσιονομικής ασωτίας, μπορεί τελικά η Ελλάδα να αποφύγει τη στάση πληρωμών; Και την εξυπηρετεί, άραγε, με τον καλύτερο τρόπο να καθυστερεί την αναπόφευκτη ημέρα της κρίσης με περιοδικές οικονομικές βοήθειες από την Ε.Ε.;              ………….. Μετά πολλά χρόνια δημοσιονομικής ασωτίας, μπορεί τελικά η Ελλάδα να αποφύγει τη στάση πληρωμών; Και την εξυπηρετεί, άραγε, με τον καλύτερο τρόπο να καθυστερεί την αναπόφευκτη ημέρα της κρίσης με περιοδικές οικονομικές βοήθειες από την Ε.Ε.; …….. θα υπάρξει ένα θεμελιώδες ερώτημα που δεν θα τεθεί: Αραγε, εξυπηρετούνται καλύτερα τα μακροπρόθεσμα οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας αν καθυστερήσει η κατά τα φαινόμενα αναπόφευκτη ανάγκη να αναδιαρθρώσει το δημόσιο χρέος της; Γιατί μια οικονομική βοήθεια υπό άσκοπους όρους όχι μόνο θα «στραγγίσει» την ελληνική οικονομία, επιδεινώνοντας την αφετηρία από την οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει εν τέλει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αλλά θα επιβαρύνει την Ελλάδα με σωρεία επίσημου χρέους το οποίο δεν θα έχει δυνατότητα να αναδιαρθρώσει.


3.         21/3/2010. Ζητούνται 14,4 δισ. έως τα τέλη Μαΐου

4.         28/2/2010. Μείωση έως 30% των συντάξεων στο μέλλον
Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, ενώ από τη μια πλευρά το νέο ασφαλιστικό θα υποχρεώνει σε παράταση του χρόνου εργασίας, ταυτοχρόνως η ανεύρεση εργασίας, τουλάχιστον για την προσεχή τριετία, θα αναδεικνύεται σε ένα δύσκολο στοίχημα που ακόμη κι όταν κάποιος το κερδίζει, θα στερείται τις παλαιές βεβαιότητες, δηλαδή το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις.

5.         1/4/2010. Αμεση προώθηση μεταρρυθμίσεων συστήνει  η Κομισιόν στην κυβέρνηση (εδώ γελάνε)

6.         11/4/2010. Ερχεται «ψαλίδι» στις υψηλές συντάξεις

7.         25/4/2012. Σε άτυπο «πάγωμα» πληρωμών έχει προχωρήσει το κράτος... Ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

8.         2/5/2019. Γιατί η Ελλάδα είναι τελικά η «Bear Stearns» και γιατί η Ισπανία μπορεί να γίνει «Lehman Brothers» της Ευρωζώνης

9.         2/5/2010. Πτώχευση όχι, επιμήκυνση ναι. Του Μπαμπη Παπαδημητριου  ( Ο γνωστός)

10.       6/6/2010. Πότε και γιατί θα δανειστεί πάλι «ελεύθερα» η Ελλάδα. Οι σφιχτές και ανελαστικές προθεσμίες και τα ψιλά γράμματα του Μνημονίου.
(Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με την κοροϊδία;;;).
Η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές το αργότερο στις αρχές του 2012, δεδομένου ότι οφείλει να αναχρηματοδοτήσει μόνη της το 75% (25,1 δισ. ευρώ) των ομολόγων που λήγουν το 2012 (33,4 δισ. ευρώ). Δηλαδή, η οικονομική βοήθεια θα υπάρχει, αλλά δεν θα είναι ο μοναδικός τρόπος χρηματοδότησης της χώρας, όπως είναι τώρα. Θα είναι περισσότερο «επικουρικού χαρακτήρα» και θα καλύπτει οριακά τις λήξεις των ομολόγων, αφού αυτές θα ανέλθουν στα 24 δισ. ευρώ.

11.       6/6/2010. Αναπόφευκτη και σωτήρια η αναδιάρθρωση του χρέους. Του Δημητρη Β. Παπαδημητριου, Καθηγητής Οικονομικών και πρόεδρος του Levy Economics Institute, στο Bard College της Νέας Υόρκης.
Παρατήρηση: Που να ακούσει ο Global Financial Government ΓΑΠ και ο έτερος συμμαθητής Σαμαράς με τον δικόν του μνημονιασκό «εγκέφαλο» τον κ. Σταϊκούρα.

12.       8/8/2010. Αγκάθι στο Μνημόνιο η «τρύπα» 2 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.  Υστέρηση στο 6μηνο υψους 1,4 δισ. Ευρώ.  Προβληματισμός για τη σύνταξη του προϋπολογισμού.

13.       19/9/2010. Η τρόικα ζητάει επιπλέον μέτρα.  Ανησυχίες για ΟΤΑ, νοσοκομεία, Ταμεία        
Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας πιέζουν για λήψη νέων μέτρων, καθώς εκτιμούν ότι η υστέρηση των δημοσίων εσόδων θα δημιουργήσει προβλήματα στην υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου. Οι ελεγκτές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις δαπάνες των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και γενικότερα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο είχε συμφωνηθεί ένα επιπλέον πακέτο περικοπής δαπανών.

14.       19/9/2010. Η Ε.Ε. παρακολουθεί, αλλά δεν ανησυχεί...(Διαβάστε και γελάστε!!!)

15.       26/9/2010. «Εφικτοί οι στόχοι του Μνημονίου» (γελάστε με έναν παπαγάλο Καθηγητή)

16.       03/10/2010. Τα σενάρια παράτασης αποπληρωμής των 110 δισ.  Προϋπόθεση η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου (Σας θυμίζει τίποτε, για να πάρετε τη επιμήκυνση κτλ;;)

17.       10/10/2010. Η υστέρηση των φετινών εσόδων φέρνει μέτρα αξίας 6,7 δισ. το 2011. Το υπουργείο Οικονομικών επιλέγει για μία ακόμα φορά παρεμβάσεις μη μόνιμου χαρακτήρα.

18.       17/10/2010. Τοποτηρητές της τρόικας έρχονται  για να μείνουν μόνιμα στην Αθήνα.

19.       24/10/2010. 4+1 μέτρα θα κλείσουν την τρύπα του ελλείμματος. Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για την επόμενη μέρα της αναθεώρησης (Ηλίθιοι βαυκαλισμοί !!!!)

20.       21/11/2010. Φοροδιαφυγή. Ζητούνται επειγόντως 1,6 δισ. (Τα ίδια Παντελάκη μου …)

21.       /11/2010. Ζητούνται τρόποι πληρωμής των 110 δισ.  Η επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη φέρνει πλέον πιο κοντά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου

22.       5/12/2010. Η Ελλάδα, το ευρωομόλογο και το κόστος της παράτασης . «Ανάσα» 62 δισ. ευρώ από την επιμήκυνση  (Σαν σήμερα…)
Ολα δείχνουν ότι εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει πιστά όσα αναγράφονται στο Μνημόνιο, τότε οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα εγκρίνουν την επιμήκυνση αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ.

23.       16/1/2011. Αγώνας δρόμου ενόψει της επιστροφής της τρόικας.  Του Σωτηρη Nικα (Πάντα τα ίδια …)
.... Το «τρία στα τρία» πρέπει να κάνει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο 15νθήμερο για να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης. …

24.       6/2/2011. Τι συνεπάγεται το γερμανικό σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα.  Η εναρμόνιση των μισθών και συντάξεων, του φορολογικού και του ασφαλιστικού.  Του Σωτηρη Nικα (Ενδιαφέρον)

25.       13/2/2011. Τι ζητάει η τρόικα, τι απαντάει η κυβέρνηση και ποια θα είναι τα επόμενα κρίσιμα βήματα.  Του Σωτηρη Nικα
Ηλθον, είδον και απήλθον, ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ(!) και νέα μέτρα περίπου 20 δισ. ευρώ. Το μήνυμα που ήθελε να στείλει η τρόικα αυτήν τη φορά, συμπυκνώνεται πολύ γλαφυρά σε μία φράση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κ. Π. Τόμσεν. …..

26.       27/2/2012. Τελεσίγραφο από την τρόικα για εργασιακά,  ΔΕΚΟ και φορολογικό.  Στόχος του Οικονομικού Προγράμματος η υλοποίηση  των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Του Σωτηρη Nικα (Επικαιροποίηση στην επικαιροποίηση …τα κατεβάζανε τα .. σιγά σιγά στον Τόμσεν και τους άλλους δύο νεαρούς, …, για να πάρουν τη δόση που συχνά δεν έπαιρναν)
……    Οπως κάθε τρίμηνο, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο πηγαίνει ένα βήμα μπροστά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ωστόσο, είναι αρκετά σαφές ότι η φιλοσοφία του Μνημονίου αλλάζει. …

27.       6/3/2011. «Τα κράτη-μέλη είναι αυτά που θα ορίζουν τα όρια συνταξιοδότησης».  Η Ελλάδα κάνει πολλά, χρειάζεται περισσότερα, δηλώνει στην «Κ» ο επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων Λ. Αντορ (Εμείς δεν είμαστε κράτος. Είμαστρε προτεκτοράτο του Τόμσεν)

28.       13/3/2011. Μέτρα-σοκ φέρνει πάλι η μείωση των εσόδων.  Μαύρη τρύπα 1,15 δισ. ευρώ στο α΄ δίμηνο

29.       13/3/2011. Η υστέρηση των εσόδων φέρνει πρόσθετα μέτρα  (Αναλυτικό)

30.       3/4/2012. Μέτρα άνω των 25 δισ. έως το 2015.  Φέτος υπολογίζονται στα 4 δισ. λόγω και της αναθεώρησης του ελλείμματος στο 10,6% του ΑΕΠ (Μας δουλεύουν άθλια με το τελευταία φορά!!! Διαβάστε όλο για να ξέρετε που το πάνε)

31.       17/4/2011. Οι μεγάλες αβεβαιότητες του σχεδίου των 26 δισ. Ευρώ.  Οι επιβαρύνσεις που υποκρύπτει και τα ερωτήματα που δημιουργεί  (Φρούδες ελπίδες του λόμπυ του ευρώ)
Στηριγμένο σε μια σειρά από αβεβαιότητες είναι το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2012-2015 που δημοσιοποίησε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση, καθώς, ακόμα και στην περίπτωση που ξεπεραστούν οι εσωτερικές έριδες και οι ενστάσεις και εφαρμοστούν τα μέτρα, δεν είναι σίγουρο ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Οπως προκύπτει από το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, για να φθάσουμε στη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% το 2015, αλλά και στη σταδιακή αποκλιμάκωση του χρέους, θα πρέπει -πέραν των μέτρων των 26 δισ. ευρώ- να συντρέχουν ταυτόχρονα τέσσερις βασικές προϋποθέσεις.
Αυτές είναι η εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω από 5,5% του ΑΕΠ, ονομαστικοί ρυθμοί ανάπτυξης πάνω από 2%, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας 1% έως 2% του ΑΕΠ για πέντε χρόνια και, τέλος, καλύτεροι όροι δανεισμού! Είναι όμως υπό διερεύνηση πώς προεξοφλούνται καλύτεροι όροι δανεισμού, ονομαστικοί ρυθμοί ανάπτυξης εν μέσω ύφεσης 2% και πλεονάσματα, τη στιγμή που ήδη ο τρέχων προϋπολογισμός χρειάζεται νέα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για να μην παρουσιάσει αποκλίσεις. Την ίδια στιγμή, έσοδα ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ είναι στον αέρα, καθώς προέρχονται από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

32.       23/4/2011. Τι αλλάζει με την πώληση του 10% στους Γερμανούς (Πάει ο ΟΤΕ με πώληση του 10-% για 300 εκατομμύρια αντί 1,5 δις)

33.       30/4/2011. «Η αναπόφευκτη λύση για την Ελλάδα»  (Ενδιαφέρον)

34.       8/5/2011. Γιατί ψηφίζω Μνημόνιο.  Του Αριστειδη Mαρτη, Τέως τραπεζικός (Διαβάστε το και χαρακτηρίστε τον με την γνωστή Ελληνική λέξη, καραμέλα)

35.       22/5/2011. Τα πώς και τα γιατί που μας οδήγησαν στο «σημείο μηδέν». Των Σταυρου Ιωαννιδη και Γιαννη Στουρναρα (Διαβάστρε τις αερολογίες του για να καταλάβετε …)

36.       29/5/2011. Μισθωτή εφεδρεία: μια λύση για τον δημόσιο τομέα.  Του Ευριπιδη Στυλιανιδη (Να και η εφεδρεία του κ. Σαμαρά μέσω Στυλιανίδη)

37.       29/5/2011. Στη μέγγενη των μέτρων μπαίνουν όλα τα εισοδήματα.  Στα 4 δισ. ευρώ ο λογαριασμός της κρίσης μόνο στις συντάξεις.

38.       29/5/2011. Πτώση της ζήτησης ακόμη και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης (Η κατρακύλα… της σωτηρίας μας)


39.       29/5/2011. Μνημόνιο, ένα χρόνo μετά... Του Νικου Ευθυμιαδη, Επιχειρηματίας, πρόεδρος ε.τ. ΣΒΒΕ (Διαβάστε το και χαρακτηρείστεον όπως του αξίζει …)

40.       5/6/2011. Το Mακροοικονομικό Πλαίσιο του Ζαππείου ΙΙ (Τα Ζάππεια του αντιμνημονιακού μας Αντώνη που μας «έσωσαν»)

41.       12/6/2011. «Πειθαρχικές» απολύσεις στο Δημόσιο (ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΥΘΕΙ ΝΑ ΧΑΕΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΨΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ)

42.       12/6/2011. «Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σημάνει το τέλος του» (Ορθό).
Συνέντευξη στη Σιλεια Σκουτελακου του  κ. Γκι Φερχόφστατ, πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου

43.       12/6/2011. Νέα μέτρα για περισσότερα έσοδα.  Και επιβολή μόνιμης εισφοράς με συντελεστές από 1% έως 3 ή 4% από 8.000 ευρώ και πάνω (Για «τελευταία» φορά)

44.       12/6/2011. Τέσσερις νέοι φόροι για την ακίνητη περιουσία

45.       19/6/2011. Μείωση στους μισθούς του Δημοσίου εν όψει (Για «τελευταία» φορά)

46.       26/6/2011. Σκληρά μέτρα στον εφαρμοστικό νόμο

47.       2/7/2011. Λείπουν 4,8 δισ. για να «βγει» το καλοκαίρι.  Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου για να τακτοποιηθούν συνολικές υποχρεώσεις 18 δισ.  Του Σωτηρη Νικα

48.       2/7/2011. Πάνω από μία σύνταξη θα χάσουν το 2011 όλοι οι συνταξιούχοι (Τελευταία φορά)

49.       17/7/2011. Επιστροφή στις αγορές από το 2014 προβλέπει το ΔΝΤ  (Μας κοροΐδευε η Μαντάμ)

49α. Ερχονται νέα μέτρα το φθινόπωρο (Για τελευταία φορά)

50.       31/7/2011. Οι Ευρωπαίοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Τώρα είναι η σειρά μας... Του Λευτερη Αυγενακ, Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας Οργανωτικού ΔΗ.ΣΥ. (Αυτού τι του λες;;;!!!)

51.       14/8/2011. Επανεκκίνηση της οικονομίας . Του Νοτη Mηταρακη (Κρίμα κ. Μυταράκη που έγινες πολιτικάντης. Πολλά λόγια και τίποτε)

52.       21/8/2011. Στον αέρα –εκ νέου– η καταβολή των συντάξεων.  Εμπόδια δημιουργούν η υστέρηση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας και η «τρύπα» εσόδων στο ΙΚΑ (Αρχίζει το δεν θα έχουμε γιοα μισθούς και συντάξεις)

53.       28/8/2011. Το Δημόσιο αντιστέκεται και η τρόικα οργίζεται. Σοβαρές ενστάσεις για το νέο μισθολόγιο ( Το ίδιο ανούσιο έργο που παίζεται και σήμερα)

54.       11/9/2011. Τα «αγκάθια» του προϋπολογισμού του 2012 και η ανάγκη νέων μέτρων.  Αιτίες η καθυστέρηση διαρθρωτικών αλλαγών και η ύφεση (Μέτρα λόγω ύφεσης, επιπλέον ύφεση και πάει λέγοντας το λόμπυ του ευρώ)

55.       18/9/2011. Σενάρια για καθυστέρηση και μείωση των συντάξεων.  Κυρίως του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ (Αρχίζει το παραμύθι «για μισθούς» και συντάξεις φια τη δόση και για να τα μειώσουν)

56.       18/9/2011. Επικουρικές σε ρόλο Ιφιγένειας για διάσωση των κυρίων συντάξεων (Ευτυχώς όπου νάναι έρχεται ο δοτός κ. Παπαδήμος, να μας «σώσει»)

57.       18/9/2011. Η πρόταση Χ. Ράιχενμπαχ για ενίσχυση της ρευστότητας  (Να και ο Γκάουλάσουτερ μας που μας έσωσε τότε !!!)

58.       25/9/2011. Οι επιπτώσεις από τα μέτρα σε μισθωτούς, συνταξιούχους.  Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τέλος και τις περικοπές (Εφ όσον δεν ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ως έγινε και συνεχώς γίνεται με σωρεία ψευδών)

59.       9/10/2011. Εως τρεις συντάξεις χάνουν ετησίως οι συνταξιούχοι . Δραστικές περικοπές 15% έως 50% σε επικουρικές και εφάπαξ θα γίνουν από την 1η Νοεμβρίου 2011 (Βεβαίως για «τελευταία» φορά)

60.       9/10/2011. Εξαιρούνται στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας (Είδατε ο Αντώνης μας που δεν τους εξαιρεί, είναι καλύτερος από τον άλλο και «δυναμικός» !!!)

61.       9/10/2011. Εκτός νέου μισθολογίου μένουν οι αποδοχές των δικαστικών («Μπράβο» στον Αντώνη μας που σήμερα δεν κάνει εξαιρέσεις όπως ο άλλος)

62.       16/10/2011. Ερχεται φορολογική καταιγίδα . Διπλή εισφορά, μείωση αφορολογήτου, κατάργηση φοροαπαλλαγών

63.       23/10/2011. Το «κούρεμα» και η επόμενη μέρα (Αποφασίζουν ερήμην της Ελλάδας και διαλύσουν στη συνέχεια με τον Παπαδήμο και το Σαμαρά σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου,  ταμεία,  ΑΕΙ, καταστρέφουν ντυουςε Έλληνες μικρούς ομολογιούχους κτλ)

64.       29/10//2011. Οι επιπτώσεις από το «κούρεμα» στην καθημερινότητά μας (Η αθλιότητα του διαβόητου PSI)
Αμεσες θα είναι οι επιπτώσεις της απόφασης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στην καθημερινότητά μας. Οι κάτοχοι ομολόγων θα υποχρεωθούν σε απώλειες, τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να στηριχθούν, δάνεια και καταθέσεις θα μείνουν ανέγγιχτα, αλλά νέα μέτρα διαφαίνονται στο μέλλον.

65.       6/11/2011. Προειδοποίηση Παπαδήμου για τις δόσεις αν καταρρεύσει η συμφωνία (Δεν ανοίγει)

66.       20/11/2011. Νέα μέτρα 10,385 δισ. με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 2,24 δις (Είδατε που το «πετύχανε»!!! Δεν κατάλαβαν ακόμα τι τους γίνεται!!!!)

67.       27/11/2011. Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο.  Πώς θα εφαρμοστούν εργασιακή εφεδρεία, πώς και πότε θα κλείσουν οργανισμοί και φορείς (Προσπάθησαν και προσπαθούν να καταργήσουν δημόσιο και κράτος)

68.       27/11/2011. Εκτός από το «αν», υπάρχει και το «τι» θα υπογράψουμε . Του Γιάννη Παπαθανασίου (Καλά τα λέει ο τέως υπουργός. Ο κ. Σαμαράς έκανε ότι φοβόταν ο κ. Παπαθανασίου!)

69.       24/12/2011. Φόροι 4 δισ. ευρώ μόνο για τα ακίνητα το 2012. Η αρχή θα γίνει με το ΕΤΑΚ του 2009, ακολουθεί το Ειδικό Τέλος και μετά ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για 2010 και 2011

70.       31/12/2011. Οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμέτωποι με εφεδρεία ή άμεση απόλυση (Μπράβο κ. Σαμαρά)

71.       3/1/2012. Φόροι 7,3 δισ. το 2012 πλήττουν εισοδήματα  και ακίνητη περιουσία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων 2,5 - 3 δισ. ευρώ  λόγω αποκλίσεων στον προϋπολογισμό του 2011

72.       3/1/2012. Κρίσιμες ημέρες για τους όρους του haircut. Εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστεί η πρόταση των τραπεζών στην κυβέρνηση και την τρόικα  (Ευτυχώς που μας «έσωσε» ο Πσαπαδήμος αφού «πάψαμε» να τον ενοχλούμε όπως μας ζήτησε ο Πρόεδρος μας κ. Παπούλιας)

73.       3/1/2012. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές αντί της περικοπής κατώτατων μισθών προτείνει η κυβέρνηση (Έτσι διαλύσανε από την αρχή την οικονομία, με την κομπίνα της  εσωτερικής υποτίμησης)

74.       7/1/2012. Αναβολή εκλογών και συναίνεση για μεταρρυθμίσεις (Ως Πόντιοι Πιλάτοι άφησαν τον Παπαδήμο να «εκελέσει» τους Έλληνες, ψηφίζοντες όμως τα πάντα, ως δηλωσιές)

75.       29/1/2012. Το ελληνικό PSI «στεγνώνει» την κυπριακή αγορά (Μόνον;;; Κατέστρεψε, ταμεία, ΑΕΙ, τα πάντα. Και το καταπληκτικό της μεγάλης απάτης, έγινε κούρεμα του χρέους χωρίς να μειωθεί το χρέος. Μράβο και στον Αντώνη μας και στο Βαγγέλη μας)

76.       5/2/2012. Ζητείται λύση για όσους επένδυσαν τις οικονομίες τους σε κρατικά ομόλογα (ακόμα τη ψάχνουν στον Αντώνη μας οι μικροομολογιούχοι στους οποίους δεν «έγινε» ανακεφαλαιοποίηση.  Τα μισά που  θα πάρουν θα τα πάρουν σε 40 )

77.       12/2/2012. Στον «αέρα» βρίσκεται και το PSI μέχρι να κλείσει η νέα σύμβαση. Σε ειδικό λογαριασμό και τα κεφάλαια για τις τράπεζες, ως μήνυμα στις αγορές (Ακόμα δεν τα δώσανε και σήμερα για να τα δώσουν εκβιάζουν πάλιν, κυρίως οι «δικοί» μας τον κόσμο)

78.       12/2/2012. Στον αέρα το PSI, εξαιτίας των αναβολών για τη νέα δανειακή σύμβαση. Απαραίτητη προϋπόθεση συνιστά η υπογραφή της για την υλοποίηση του προγράμματος (Την ψηφίσανε και την υπογράψανε αλλά τώρα λένε, θέλουν τήρηση πρώτα των «υποχρεώσεων» για να κάνουν ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Σίγουρα μνετά θα βρουν κάτι άλλο. Μάλον θα μας χρεωκοπήσουν όταν τους συμφέρει χωρίς να δώσουν δεκάρα)

79.       12/2/2012. Μακρύς ο κατάλογος των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Του Σωτηρη Nικα (Διαβάστε όλο, ο κ. Νίκας είναι πάντα εξαιρετικά κατατοπιστικός)

80.       12/2/2012. Μεγάλες ανατροπές σε μισθούς και συμβάσεις. Μετάβαση στην ατομική διαπραγμάτευση εργαζομένων - εργοδοτών για τις αμοιβές, θα καθορίζονται από τις διακυμάνσεις της αγοράς (Εδώ και τρία χρόνια, βήμα βήμα, step by step, για να μην «μας καταλάβουν», στην εξαθλίωση)

81.       12/2/2012. «Κλειστά» τα 30 δισ. ευρώ για τις τράπεζες (Ακόμα τα περιμένουν και λένε θα τα δώσουν αν ο κ. Σαμαράς τηρήσει τα υποχρεώσεις του «δολοφονίας» μας. Προβλέπω ότι θας μας χρεωκοπήσουν χωρίς να δώσουν δεκάρα. Έτσι θα δμμεύσουν και τον Εθνικό μας πλούτο)

82.       19/2/2012. Σε αναζήτηση 25 δισ. ευρώ για να καταστεί βιώσιμο το χρέος (Κοροϊδία. Δεν σώζεται τίποτε με 25δις σε ένα χρέος άνω των 350 δις. Ακόμα τα ψάχνουνε)

83.       19/2/2012. Π. Ντόνοβαν: Γιατί η ΕΚΤ πρέπει να συμμετάσχει στο haircut (Όχι μόνον δεν συμμετείχε, αλλά αγόρασε ομόλογα της αξίας τους και τα εξαργύρωσε εις βάρος της χρεωκοπημένης μας χώρας, στο 100% της αξίας τους)

84.       26/2/2012. Πάνω από 27 δισ. η ζημία των τραπεζών από το PSI. Ποιοι κινδυνεύουν με μεγαλύτερο «κούρεμα»

85.       26/2/2012. Προσαρμογή μισθών «προς τα κάτω» για 195.000 εργαζομένους του Δημοσίου (Για «τελεταία» φορά)

86.       26/2/2012. Σκληρά ανταλλάγματα για τη χρηματοδοτική στήριξη όλο. (Διαβάστε το όλο κατωτέρω. Αυτά εφαρμόζουν τώρα. Όταν υπογέφανε την προγραμματική τους συμφωνία, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τα ξέρρανε και κοροϊδεύνε τον κόδσμο με αυτήν και πριν τις εκλογές με «επαναδιαπραγμάτευση)
Για να εγκρίνει η Ευρωζώνη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τη διάθεση νέων δανείων ύψους 130 δισ. ευρώ και να δεσμευτεί για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας από το 2015 και μετά, εφόσον απαιτηθεί, τα «ανταλλάγματα» είναι πολλά και σκληρά.
8. Ποια είναι η πρώτη άμεση υποχρέωση της Ελλάδας;
– Να ψηφίσει τις νέες περικοπές δαπανών (συμπληρωματικός προϋπολογισμός) και συντάξεων (κύριων και επικουρικών), ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ. Επίσης, μέχρι τη σύνοδο κορυφής (1-2 Μαρτίου) θα πρέπει να έχουν εκδοθεί και οι υπουργικές αποφάσεις για τις παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις, με σημαντικότερη αυτή της μείωσης του κατώτατου μισθού κατά 22%.
9. Θα υπάρξουν νέα μέτρα;
– Ναι. Τον Ιούνιο θα πρέπει να αποφασιστούν επιπρόσθετες παρεμβάσεις ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.
Πέραν αυτών, όμως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα και για φέτος, δεδομένου ότι η πρόβλεψη για ύφεση το 2012 που θα διαμορφωθεί στο 4,3%, και στην οποία βασίστηκαν οι αποφάσεις του Eurogroup, δεν θα επαληθευθεί.
Ηδη στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 5% φέτος και στην τρόικα θεωρούν ότι θα ξεφύγει και του 6%. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος για το έλλειμμα θα αναθεωρηθεί επί τα χείρω και θα απαιτηθούν νέα μέτρα για να καλυφθούν οι αποκλίσεις.
10. Πώς διασφαλίζει η Ευρωζώνη ότι αυτή τη φορά δεν θα αποτύχει το πρόγραμμα;
– Στελέχη της Κομισιόν θα εγκατασταθούν σε μόνιμη βάση στην Αθήνα, στα πρότυπα της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ. Ετσι, η τρόικα θα έχει διαρκή ενημέρωση για την πορεία των περικοπών και θα παρεμβαίνει επιτόπου, όταν αυτό χρειάζεται.
Επίσης, θα υπάρχουν μόνιμοι εκπρόσωποι της Ομάδας Δράσης (Τask Force) της Κομισιόν, που έχει επιφορτιστεί το έργο της προώθησης των μεταρρυθμίσεων. Ηδη, βρίσκονται σε μόνιμη βάση στελέχη της Task Force στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές υποθέσεις.
Πλέον, θα τοποθετηθούν μόνιμοι εκπρόσωποί της σε όλα τα «μνημονιακά υπουργεία» (όπως το Εργασίας, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Υποδομών, το Περιβάλλοντος κ.λπ.), για να επιβλέπουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.
Οταν θα διαπιστώνουν καθυστερήσεις ή οπισθοχωρήσεις, θα παρεμβαίνουν και θα ενημερώνουν τα «κεντρικά» τους. Στόχος είναι να μη διαπιστώνεται κάθε τρεις μήνες ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω, όπως ακριβώς συνέβαινε σε κάθε έλεγχο της τρόικας έως τώρα.
11. Με ποιον τρόπο θα εξασφαλίσει η Ευρωζώνη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους;
– Με τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού και με την ψήφιση νόμου ο οποίος θα προβλέπει ότι προτεραιότητα στην πληρωμή των υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου θα έχουν οι πιστωτές του. Μάλιστα, αυτή η πρόβλεψη θα περιληφθεί και στο Σύνταγμα από το 2013 και μετά.
Επί της ουσίας, η Ευρωζώνη με τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού διασφαλίζει πως όταν η Ελλάδα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα (δηλαδή περισσότερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive