Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η ΑΡΕΤΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ

Σίγουρα ούτε έχω το ανάστηµα να αµφισßητήσω τον Αριστοτέλη, ούτε το επιθυµώ, αλλά θα συµπλήρωνα ότι η αρετή (πέραν του δεσµού της µε τη γνώση και τη σοφία) είναι η ικανότητα του ατόµου να υπηρετεί τους στόχους του συνόλου όπου ανήκει (Έθνος, Ανθρωπότητα).
Θεωρώ ότι αυτό κληθήκαµε στο παρελθόν να πράξουµε, αυτό καλούµεθα και τώρα να επαναλάßουµε.
   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Φίλοι και Αναγνώστες της επιστολής.
   Πληροφορήθηκα, µέσω e-mail που έλαßα από Συναδέλφους, ότι στις 20 Σεπ.2012 θα γίνει µια Πανελλαδική Συγκέντρωση – Διαµαρτυρία των Αποστράτων των Ε.Δ. και Σ.Α. στην Αθήνα, ....µε κύριο θέµα την απαράδεκτη µείωση των συντάξεων στους εν λόγω κλάδους. (Σημ. Εμείς την δημοσιεύσαμε εδώ).
   Δυστυχώς είµαι παντελώς αντίθετος µε µια τέτοια ενέργεια, παρά το ότι συµφωνώ και θεωρώ δίκαια τα αιτήµατα στα οποία στοχεύει.
   Για να έχει αποτέλεσµα ένας αγώνας και να είναι αποδεκτός από την κοινωνία και µάλιστα όταν γίνεται από ανθρώπους που φόρεσαν επί δεκαετίες στολή, πρέπει να γίνεται για υψηλά Ιδανικά και Αξίες και όχι για προσωπικά οφέλη τα οποία µάλιστα..ήταν στο χέρι πολλών να τα αποτρέψουν όταν ήταν εν ενεργεία, αλλά τότε άλλα ήταν τα ενδιαφέροντά και οι προτεραιότητές τους.
   Βεßαίως το σύστηµα εξουσίας, στη νεότερη Ιστορία της Πατρίδας µας, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, ήταν διεφθαρµένο αλλά µέσα στο σύστηµα αυτό ήµασταν και εµείς και είτε ακούσια, είτε εκούσια, είτε αντιδρώντας παραιτούµενοι ή διαλύοντας την υγεία µας ή και τις οικογένειές µας ακόµα, είτε εξ’ ανάγκης ή αδιαφορίας ανεχόµενοι, του προσφέραµε πολλές υπηρεσίες.
   (Ας διαßάσει όποιος θέλει το άρθρο µου ‘ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΚΙ….ΝΕΣ’ που υπάρχει στο διαδίκτυο και γράφτηκε πολύ καιρό πριν)
   Σήµερα όµως, είµαστε Απόστρατοι και µε λύπη µου θα σας πω τη φράση του ‘παππού’ Καραµανλή που ειπώθηκε το 1962 και έκανε έξαλλο τότε τον πατέρα µου (Αξκός τάξεως 1922, παρασηµοφορηθείς ήρωας του Αλßανικού Μετώπου), αλλά και πολλούς άλλους Αξιωµατικούς που είχαν πολεµήσει στα ßουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου, «δε µε ενδιαφέρουν οι Απόστρατοι, αυτοί είναι στυµµένα λεµόνια».
 
   Αγαπητοί φίλοι
   Δε σπουδάσαµε στη Σ.Σ.Ε. (και στις άλλες παραγωγικές Σχολές) για να έχουµε πλούσιο φαγητό, σπίτια και αυτοκίνητα. Πάντα γνωρίζαµε ότι ο Στρατιωτικός ανήκει στη ‘Λάµπουσα πενία’.
   Τότε, στοχεύαµε σε Αξίες, Αρχές και Ιδανικά.
   Τότε σπουδάζαµε για το ‘Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια’
   Αυτά µας πήραν και µας παίρνουν σήµερα µέσα από τα χέρια µας και εµείς καθόµαστε απαθείς και παρακολουθούµε την παράδοση της Πατρίδας, της Γλώσσας, της Θρησκείας και της αποχαυνωµένης (ψεκασµένης ίσως) κοινωνίας µας, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς µας.
 
   Θεωρώ ότι είµαστε υποχρεωµένοι να αντιδράσουµε για όλα αυτά που γίνονται γύρω µας και όχι για τη µείωση της σύνταξης που είναι αποτέλεσµα όλων των άλλων.
   Είµαστε υποχρεωµένοι να δούµε ποιοι και που (µε αφεντικά τη ‘Νέα Τάξη Πραγµάτων’) µας οδηγούν.
   Είµαστε υποχρεωµένοι να σταθούµε ψηλά, όπως στάθηκαν οι πρόγονοί µας.
   Είµαστε υποχρεωµένοι να ‘κρατήσουµε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ’, όσο και αν η κ. Μπενάκη (Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων) αν και γνώριζε 7 χρόνια πριν τα µελλούµενα, δε διευκρίνιζε (για τους δικούς της λόγους!!!), τι εννοούσε όταν έλεγε στον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας για µείωση της Εθνικής κυριαρχίας.
   Είµαστε υποχρεωµένοι να έχουµε γνώση και όχι να λειτουργούµε ευρισκόµενοι σε απόγνωση.
   Ο Ελληνικός λαός περιµένει από εµάς τη σωτηρία του και όχι να µας δει στους δρόµους να ζητάµε αύξηση στη σύνταξη.
   Τονίζω ότι είµαστε η τελευταία ελπίδα του Ελληνικού λαού και οι µόνοι τους οποίους εµπιστεύεται και στους οποίους θα προστρέξει σύντοµα.
   Είµαστε υποχρεωµένοι να είµαστε δυναµικά παρόντες, κατευθύνοντας τις εξελίξεις και όχι ρυµουλκούµενοι από αυτές.
   Γι’ αυτό το ‘είµαι παρών’ σπουδάσαµε,
   γι’ αυτό το ‘είµαι παρών’ εκπαιδευτήκαµε,
   µ’ αυτό το ‘είµαι παρών’ ανδρωθήκαµε και
   σ’ αυτό το ‘είµαι παρών’ ορκιστήκαµε.
 
 
ΠΡΟΤΑΣΗ
   Συγκέντρωση στις 20 Σεπ. 2012 όπως έχει προγραµµατιστεί µε τα παρακάτω αιτήµατα - αποφάσεις:
  1. Επαναδιαπραγµάτευση του Μνηµονίου ΤΩΡΑ και σύλληψη – προφυλάκιση όλων των προδοτών.
  2. Απέλαση όλων των Τροϊκανών και όλων των υπαλλήλων και προδοτών της ‘Νέας Τάξης’, που έχουν µοναδικό στόχο την πτώχευση των Κρατών και την Σκλαßοποίηση των Λαών, αρχής γενοµένης από Ελλάδα.
  3. Εκκαθάριση του Ελληνικού χώρου και άµεση απέλαση όλων των παρανόµων Μεταναστών.
  4. Φύλαξη των Συνόρων της Πατρίδας από το Στρατό όπως προßλέπει το Σύνταγµα στο οποίο ορκιστήκαµε, οι Νόµοι και οι Κανονισµοί.
  5. Επαναφορά της Ελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας στα σχολεία στο επίπεδο που αρµόζει σε µια χώρα που δίδαξε τη Δηµοκρατία, τις Επιστήµες και τον Πολιτισµό (Θέατρο, τέχνες κλπ).
  6. Άπαντες (οι συµµετέχοντες) να έχουν στα χέρια τους ενυπόγραφη αναφορά και υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα παραδοθεί στους Υπουργούς Άµυνας και Δηµοσίας Τάξεως αντίστοιχα, µε τις οποίες θα δηλώνουµε ότι θέτουµε εαυτόν, αµισθί και χωρίς ßαθµό (απλοί οπλίτες) στη διάθεση του Υπουργείου, προκειµένου να χρησιµοποιηθούµε είτε στη φύλαξη των συνόρων, είτε στη φύλαξη παρανόµων µεταναστών µέχρι την απέλασή τους, είτε οπουδήποτε αλλού κρίνει σκόπιµο και αναγκαίο το Υπουργείο και η Πατρίδα γενικότερα σε περίπτωση εσωτερικής ή εξωτερικής απειλής.
  7. Πρέπει στη συγκέντρωση αυτή να γίνει έντονα αντιληπτό σε όλο το διεφθαρµένο σύστηµα εξουσίας, ότι αυτά δεν είναι αιτήµατα, αλλά αποφάσεις τις οποίες αν δεν εφαρµόσει, θα ßρεθεί τρόπος να εφαρµοστούν….. 
 
     Άγγελος Βουλόδηµος
Αξιωµατικός ε.α. ΣΣΕ 1972
       Κάτοικος Καßάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive