Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χίος: Απόφαση για γέλια - Απαγόρευσαν το κυνήγι μόνο στην καμένη περιοχή


Ο κύριος Μπελας, Διευθυντής Δασών Χίου, εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού στην Χίο για τρία έτη, αλλά μόνο σε τμήμα των καμένων περιοχών! 
Παρ'όλες τις επισημάνσεις φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση να μην απαγορευτεί το κυνήγι στις περιοχές που δεν έχουν καεί από την φωτιά, το Δασαρχείο δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής (περίπου 150.000 στρέμματα).
Όλα τα ζώα που βρίσκονταν στις καμένες εκτάσεις, έχουν καεί και όσα έμειναν ζωντανά, αναζητούν τόπο που να μπορούν να επιβιώσουν και να... αναπαραχθούν ξανά! Σε αυτούς τους τόπους λοιπόν το Δασαρχείο επιτρέπει το κυνήγι που θα έχει προφανές αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό του πληθυσμού της πανίδας! 
Για ακόμα μία φορά οι αρμόδιοι φορείς, δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί σε τι κίνδυνο βρίσκεται η πανίδα της χώρας μας! 
 
"Μπράβο" στο Δασαρχείο Χίου..... 
 
Ακολουθεί η απόφαση με αριθμό Πρωτ. 33469/2066 και αριθμό ΑΔΑ Β4Γ2ΟΡ1Ι-8ΞΤ
 
Απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για τρία χρόνια από 01-08-2012 μέχρι 31-07-2015, σε έκταση εμβαδού (3,706) τριών χιλιάδων & επτακοσίων έξι στρεμμάτων στις θέσεις Αγ Μαρκέλλα, Αγ Κοιλανή, Άγιοι Ασώματοι Καβουρας κλπ τοπικών κοινοτήτων Παρπαριάς και Βολισσού περιφερείας Δήμου Χίου, που ορίζεται ως εξής:
 
Δυτικά: Με αφετηρία το γεφύρι της Αγ. Μαρκέλλας επί του ομώνυμου χειμάρρου ακολουθεί με κατεύθυνση βορειοδυτική τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο από Αγ. Μαρκέλλα προς Παρπαριά μέχρι να συναντήσει το δρόμο στη θέση Παλιόπυργος ο οποίος οδηγεί στην παραλία Τρυπητή -Καλουλιμέ.
 
Βόρεια : Στη συνέχεια από την διασταύρωση αυτή και σε ευθεία νοητή γραμμή με κατεύθυνση ανατολικά, αφού διέλθει από την κορυφή του υψώματος Κοιλανή και βόρεια της ομώνυμης εκκλησίας καταλήγει στην θέση Κουτσοκεφαλο Λαγός στην διασταύρωση του χωματόδρομου, ο οποίος ξεκινά από την ασφαλτοστρωμένη οδό Πιραμά-Παρπαριας και καταλήγει στην Αγ. Μαρκέλλα, με τον δρόμο προς την αγροτική περιοχή Πλατυδικα - Κατρα.
 
Ανατολικά: Συνεχίζει με κατεύθυνση νότια τον χωματόδρομο Παρπαριά- Αγ.Μαρκέλλα μέχρι που να συναντήσει το χείμαρρο της Αγ. Μαρκέλλας και τον χωματόδρομο προς Καβουρά. Στη συνέχεια και με κατεύθυνση ανατολική ακολουθεί το χωματόδρομο μέχρι την θέση Καβουρα, όπου συναντά τον χωματόδρομο που οδηγεί από την Πιραμά στον
επαρχιακό δρόμο Βολισσού- Αγ. Μαρκέλλας τον οποίο ακολουθεί μέχρι την θέση Βακελονας επί του επαρχιακού δρόμου.
 
Νότια: Συνεχίζει την ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό Βολισσού – Αγ. Μαρκέλλα και την νεοανοιχθεισα παρακαμπτήρια οδό που διέρχεται βόρεια της εκκλησίας της Αγ. Μαρκέλλας και καταλήγει στο γεφύρι από όπου άρχισε. 
 
Η ανωτέρω έκταση αποτυπώνεται στον από Ιούλιο 2012 συνημμένο χάρτη κλίμακας 1: 10.000 της δασολόγου Κοιλουκου Θωμαιτσας.
Η τήρηση της ανατίθεται στους Δασικούς Υπαλλήλους, φύλακες θήρας, Δημοτικούς υπαλλήλους, στην Ελληνική Αστυνομία και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.
Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες περί θήρας διατάξεις.
Από τις δ/ξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού.
 
Η Απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (άρθρο 3 Ν.177/75 ΦΕΚ 205/Α/1975).

 
happydogsworld.com

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια των διάφορων περιβαλλοντικών και φιλοζωικών ΜΚΟ να φορτώσουν όλα τα δεινά και την καταστροφή της φύσης στους κυνηγούς και στο κυνήγι. Μια τεράστιας έκτασης πυρκαγιά στο νησί της Χίου, προϊόν συστηματικού εμπρησμού, όπως προέκυψε από τη σύλληψη και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη ενός κατοίκου της περιοχής, αποτέλεσε την αφορμή για μια ψευδή και συκοφαντική επίθεση κατά των κυνηγών και ειδικότερα κατά των κυνηγών της Χίου.

    http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2012/chios.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια των διάφορων περιβαλλοντικών και φιλοζωικών ΜΚΟ να φορτώσουν όλα τα δεινά και την καταστροφή της φύσης στους κυνηγούς και στο κυνήγι. Μια τεράστιας έκτασης πυρκαγιά στο νησί της Χίου, προϊόν συστηματικού εμπρησμού, όπως προέκυψε από τη σύλληψη και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη ενός κατοίκου της περιοχής, αποτέλεσε την αφορμή για μια ψευδή, ατεκμηρίωτη και συκοφαντική επίθεση κατά των κυνηγών και ειδικότερα κατά των κυνηγών της Χίου.
    http://www.orion.net.gr/index.php?m=2&c=act/2012/chios.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive