Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πώς έγινε μακελάρης ο "μοναχικός τζόκερ"


Ευγενής και υπάκουος γιος, που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τους γονείς του, νέος επιστήμονας που θα είχε λαμπρή καριέρα, αφού ολοκλήρωνε με τις καλύτερες προοπτικές το μεταπτυχιακό του στη νευροεπιστήμη, άψογος γείτονας, που όλοι οι γύρω του ήθελαν να τον κάνουν παρέα. Ολα αυτά μέχρι πριν από ένα χρόνο, οπότε ο «κακός εαυτός» του Τζέιμς Χολμς ήρθε στην επιφάνεια.
Ο «μοναχικός τζόκερ», όπως τον αποκαλούν πολλοί μετά το μακελειό της Παρασκευής, ήταν υποδειγματικός σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς του. Κανένας δεν ξέρει τι μεσολάβησε κι έκανε στροφή 180 μοιρών. Ο ευγενής φέρελπις νεαρός μετατράπηκε σε τέρας.
Καμιά απάντηση δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής για τα κίνητρά του ο 24χρονος μακελάρης,... γεγονός που προβληματίζει έντονα τις διωκτικές αρχές.
Ηδη αποφασίστηκε να παραμείνει στην απομόνωση για δική του ασφάλεια, καθώς πολλοί συγκρατούμενοί του δεν κρύβουν την πρόθεσή τους ακόμα και να τον σκοτώσουν.
Τίποτα όμως δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει. Μαρτυρίες αναφέρουν πως η συμπεριφορά του είναι αλλόκοτη. Νομίζει πως παίζει σε ταινία και φτύνει αδιακρίτως όποιον και ό,τι βρεθεί μπροστά του.

Μετά τη σύλληψή του το μόνο που είπε στους αστυνομικούς είναι ότι είναι ο Τζόκερ, η Νέμεσις του Μπάτμαν. Με βαμμένα κόκκινα τα μαλλιά, φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα και -κατά πληροφορίες- βαμμένος σαν τον Τζόκερ, ο νεαρός άντρας δείχνει να βρίσκεται σ’ ένα δικό του κόσμο.

Σε αυτόν ο Χολμς θαυμάζει τους κακούς. Ηρωές του δεν είναι αυτοί που σώζουν την ανθρωπότητα, αλλά εκείνοι που τελικώς χάνουν. Κι ίσως στο σινεμά ήθελε να δείξει πως μπορεί και οι κακοί να κερδίζουν καμιά φορά…

Πέντε μήνες προτού συμπληρώσει τα είκοσι πέντε του χρόνια, ο Χολμς ήταν μόνος. Αναζητούσε σχέση και έρωτα μέσα από ιστοσελίδες γνωριμι
ιών, στις οποίες ανέφερε πως μια μέρα μπορεί να έμπαινε φυλακή. Ρωτούσε λοιπόν τις υποψήφιες συντρόφους του αν θα ήταν διατεθειμένες να τον επισκέπτονται εκεί.

Δεν είναι μόνο οι αστυνομικοί και οι ψυχολόγοι -οι τελευταίοι μιλούν για γενετική ψυχασθένεια που εκδηλώθηκε τώρα- οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβαινε στην ψυχή του Χολμς.

Είναι επίσης οι φίλοι του, που χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό «μοναχικός», όταν αναφέρονται σ’ αυτόν. Θαυμάζουν το μυαλό του, κάτι που μάλλον συμβαίνει και με τις αρχές, ιδίως μετά την τιτάνια προσπάθεια που χρειάστηκε για να καταφέρουν να μπουν στο παγιδευμένο με εκρηκτικά και χημικά διαμέρισμά του. Τελικώς κατάφεραν με μια ελεγχόμενη έκρηξη να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο και τώρα ψάχνουν στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αινίγματα της υπόθεσης.

Οσο για την τύχη του μακελάρη, από σήμερα, οπότε θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον δικαστηρίου, ξεκινά μια πορεία με πιθανότερη κατάληξη τον θάνατο.

ΑΛΛΑΞΑΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Τη φρίκη που βίωσαν προσπαθούν να ξεπεράσουν οι επιζώντες της τραγωδίας στην κινηματογραφική αίθουσα, ενώ κάθε θύμα, από την 6χρονη Βερόνικα Μόζερ Σάλιβαν μέχρι την 24χρονη Τζέσικα Γκάουι, προκαλεί ατέλειωτο πόνο.

Η Γκάουι στάθηκε τυχερή τον περασμένο μήνα, καθώς κατάφερε να γλιτώσει τον θάνατο, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε εστιατόριο στον Καναδά, όπου έτρωγε. Την Παρασκευή η τύχη δεν ήταν με το μέρος της...

Αντίθετα, ο Τζέιμι Ρορς και η Πατρίτσια Λεγκαρέτα γλίτωσαν σαν από θαύμα, αφού την τελευταία στιγμή άλλαξαν θέση. Μια σφαίρα τραυμάτισε τη γυναίκα, ευτυχώς όχι σοβαρά. Και στο νοσοκομείο ο αγαπημένος της της έκανε πρόταση γάμου.
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 3
Φωτογραφία 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive