Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ. "Η ΙΚΑΡΙΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ .. ΑΥΣΤΡΙΑ!!" ΟΞΩ ΒΡΕ!!


Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η αυστριακή σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Χόιτε» συνέχισε να τηρεί προκλητική στάση συντηρώντας την ανύπαρκτη υπόθεση της υποτιθέμενης προσάρτησης της Ικαρίας στην Αυστρία. Απτόητη από την οργίλη διάψευση της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη, η «Χόιτε», καλεί τους αναγνώστες της να ψηφίσουν στην ιστοσελίδα της στο ερώτημα αν η Αυστρία είναι ώριμη να δεχθεί το νησί.....Το προχθεσινό δημοσίευμα της «Χόιτε» - που στο σύνολό του ήταν κάτι πολύ περισσότερο από κακόγουστο αστείο - με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες-Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», ισχυριζόταν πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με το δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.

Ο σάλος που προκλήθηκε από προχθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυστριακής λαϊκίστικης εφημερίδας «Χόιτε», που έφερε το ελληνικό νησί Ικαρία να θέλει την απόσχισή του από την Ελλάδα και την προσχώρησή του στην Αυστρία, βρήκε τον αντίκτυπό του σε χθεσινά δημοσιεύματα και σχόλια, σχεδόν στο σύνολο του υπόλοιπου αυστριακού Τύπου, που αποφαίνονται πως, τελικά το νησί παραμένει… ελληνικό.

Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος της ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας «Εστεραιχ», «Το ελληνικό νησί δεν θέλει να προσχωρήσει σε εμάς», στο οποίο γινόταν αναφορά στην υπόθεση και επικρίθηκε το γεγονός πως κανείς δεν φρόντισε να επικοινωνήσει με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σταφρινάδη.

Κάτι που έκανε η ίδια και παρέθεσε τις δηλώσεις του δημάρχου, πως πρόκειται για αστείο και τίποτε άλλο, για είδηση-ανοησία, πως οι Ικαριώτες δεν θέλουν ούτε απόσχιση από την Αθήνα ούτε προσχώρηση στην Αυστρία, πως η Ικαρία θα παραμείνει στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα ούτε και υφίσταται θέμα λήγουσας συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Ικαρία. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της επανάστασης και της απόκτησης της ανεξαρτησίας του νησιού από τους Οθωμανούς, από όπου φαίνεται, όπως λέει, ότι προκλήθηκε σύγχυση που οδήγησε στο επίμαχο δημοσίευμα.

Στην επίσης ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Κουρίρ» με τίτλο «Το νησί του Ίκαρου εμφανίστηκε για λίγο στα πρωτοσέλιδα», έγινε αναφορά στην υπόθεση αλλά και στις διευκρινήσεις που έλαβε ο συντάκτης της από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας πως, ούτε κάποιος πολιτικός του νησιού επιδιώκει την απόσχιση από την Ελλάδα αλλά ούτε υφίσταται νομική βάση για κάτι τέτοιο. Παρατέθηκαν επίσης δηλώσεις Έλληνα τουριστικού επιχειρηματία στη Βιέννη πως το νησί του Ίκαρου, που αποτελεί έναν μαγευτικό προορισμό διακοπών, δεν θα γίνει ποτέ το 10ο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας.

Η έγκυρη «Βίνερ Τσάιτουνγκ» παρέθεσε στο σχετικό δημοσίευμά της δηλώσεις καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς, ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο να επικαλεστεί η Ικαρία μια συμφωνία που υπεγράφη πριν από 100 χρόνια, γιατί στο μεταξύ το νησί αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας, ενώ γίνεται αναφορά και στη χθεσινή σχετική ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία.


«Προσάρτησαν» την Ικαρία στην Αυστρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive