Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. H KAYTH ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΗΜΕΡΑ


Προς επαναλητικές εκλογές, με πιθανές ημερομηνίες τη 10η ή τη 17η Ιουνίου, οδεύει η χώρα, μετά τις δύο ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας: το «τσεκούρεμα» του δικομματισμού (τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, «δεν τους βγαίνουν τα "κουκιά"», λένε χαρακτηριστικά οι πολιτικοί αναλυτές) και τη μεγάλη άνοδο της Αριστεράς, με τον πρωταγωνιστή, τον Αλέξη Τσίπρα, να έχει τον πρώτο λόγο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα πίσω από τη Ν.Δ. Στα αξιοσημείωτα των εκλογών; Τα δύο «ανεπίσημα κόμματα», αυτό της αποχής που πιάνει ποσοστά... δικομματισμού (34,91%) και εκείνο των «εκτός Βουλής κομμάτων» (19,03%). Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 100% των εκλογικών τμημάτων,... η Ν.Δ. έρχεται πρώτη με 18,85%, η μεγάλη έκπληξη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεύτερος με 16,78 (τετραπλασιασμός της δύναμης) και το ΠΑΣΟΚ τρίτο και... καταποντισμένο με... 13,18%.

Η «καυτή πατάτα»
Στο μεταξύ, στο «στρατηγείο» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αν και είναι ώρες ευφορίας, ωστόσο, βλέπουν τα πράγματα ήρεμα και χωρίς πανηγυρισμούς, καθώς εκτιμούν πως τα δύο μεγάλα κόμματα, και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, θέλει να μετατρέψει τη διερευνητική εντιολή για σχηματισμό κυβέρνησης σε «καυτή πατάτα» για τον ΣΥΡΙΖΑ, με το δεδομένο πως οι δύο του... πρώην δικομματισμού τρέμουν τις επαναληπτικές εκλογές, καθώς θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ενδυναμωθεί, και έτσι θέλουν να τον αποδομήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive