Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αλητεία χωρίς όρια.Του Ευάγγελου Ραφτόπουλου


Αλητεία χωρίς όρια  Τα  επεισόδια στη Κωνσταντινούπολη ακολούθησαν  χθες  πριν από τον πρώτο αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ  λιθοβολισμοί καλαθοσφαιριστών που βρίσκονταν στο λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ στο γήπεδο.
Από τύχη  δεν θρηνήσαμε θύματα.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι, χούλιγκανς, κακοποιά στοιχεία δημιουργούν προβλήματα σε κρίσιμους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
Επειδή οι ευχές για τη λύση αυτών των προβλημάτων είναι από αναποτελεσματικές μέχρι ύποπτες και η αυτογνωσία είναι απούσα από τους υπεύθυνους-ανεύθυνους ,..σαν ύστατη θεραπεία φαντάζει η παραίτηση-οικειοθελής η εξαναγκαστική – των αρμόδιων του αθλητισμού.

Η πανθομολογούμενη αποτυχία πάταξης της εγκληματικότητας στον αθλητικό τομέα, οι ανώφελες και ατέρμονες διαπιστώσεις για την αύξηση της βίας, η θλιβερή ατιμωρησία των ενόχων καθιστούν τη χώρα μας έρμαιο των διαθέσεων καθοδηγητών και ενεργούμενων. Οι εποχές  που οι φίλαθλοι αστειευόμενοι –αντίθετων  ποδοσφαιρικών και μπασκετικών προτιμήσεων- απολάμβαναν ένα αγώνα πειράζοντας εαυτούς και αλλήλους,διαχειριζόμενοι χαρά και θλίψη με αξιοπρέπεια.,πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Η διασκέδαση μετεξελίχθηκε σε οπαδικό φανατισμό, επεισόδια προσυννενοημένα και θανατηφόρα , ύπαρξη στρατών εγκληματιών , βία εντός και εκτός Ελλάδος .

Ο   αθλητικός τύπος, καθοδηγητής και εκμεταλλευτής των αδυναμιών των ταραγμένων προσωπικοτήτων, κύριος υπεύθυνος του τυφλού φανατισμού ,μοιάζει με τον ηθικό αυτουργό των αθλιοτήτων.

Και τα νομοσχέδια, οι συνεντεύξεις τύπου, τα βαρύγδουπα λόγια οξύνουν τα προβλήματα και δεν τα αμβλύνουν.

Επιβεβαίωση της ανικανότητας των αρμόδιων να επιβάλλουν τη τάξη είναι η διά βίου θλίψη των μητέρων και αδελφών , των συζύγων και παιδιών των θυμάτων της αθλητικής βίας.

Τα περιθώρια για θετική επίλυση της αθλητικής βίας έχουν στενέψει δραματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive