Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δημοσιογράφοι και ενημέρωση στο «απόσπασμα»! Του Σπύρου Γιωτάκη


Δημοσιογράφοι και ενημέρωση στο «απόσπασμα»!Ένα ζοφερό τοπίο διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς πλέον στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών έως και 40% κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και καλπάζουσα ανεργία που αγγίζει το 50%...
Οι τελευταίες εξελίξεις σε ALTER, Ελευθεροτυπία και Αυριανή προοιωνίζονται ένα εφιαλτικό μέλλον για τους εργαζόμενους στον κλάδο και πλήττουν βάναυσα το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη ενημέρωση.

Η ενημέρωση «κόβεται» και «ράβεται» στα μέτρα του μνημονίου με ταυτόχρονη άμβλυνση της όποιας κριτικής είχε ασκηθεί το προηγούμενο διάστημα στα αλλεπάλληλα μέτρα σκληρής λιτότητας.     

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται εκβιασμοί και επιστρατεύονται ακόμη και «απειλές» σε βάρος φωνών, που δεν προτίθενται να σιωπήσουν. 

«Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων αλλά και των εργαζομένων στα ΜΜΕ έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεση του στην βάρβαρη πολιτική των περικοπών, η οποία πλήττει όχι μόνο το εισόδημα τους, αλλά καταδικάζει στην ουσία τους δημοσιογράφους και τους άλλους λειτουργούς του τύπου σε ρόλο απλής μαριονέτας. Με την τρομοκρατία των απολύσεων ειδικά των συναδέλφων εκείνων που επιμένουν να μη υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα, συνεχίζοντας να υπερασπίζονται τις ΣΣΕ, να αρνούνται τη μείωση μισθών και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, το εκδοτικό κατεστημένο επιχειρεί να κάμψει το φρόνημα των συναδέλφων και της ξεσηκωμένης κοινής γνώμης», σημειώνει η δημοσιογραφική παράταξη Financial Crimes.

Η παράταξη διερωτάται  που πήγαν τα δισεκατομμύρια ευρώ της φούσκας του χρηματιστηρίου; Ποιο είναι το προσωπικό κόστος που καταβάλλουν οι εργοδότες, την ώρα που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, του ALTER και της ΑΥΡΙΑΝΗΣ καλούνται να ζήσουν με δανεικά και ανθρωπιστική βοήθεια; Την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι βλέπουν το μισθό τους να μη φθάνει για να βγάλουνε το μήνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive