Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ:Η Ελλάδα σε «τράνζιτ».


 Το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής μου θυμίζει τον ενδιάμεσο σταθμό ταξιδιού, που συνηθίζουμε να τον λέμε «τράνζιτ».  Δηλαδή τον χώρο του κάθε  αεροδρομίου όπου οι ταξιδιώτες έχοντας φθάσει αεροπορικώς από κάποιο μέρος, περιμένουν ένα άλλο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στον τελικό προορισμό τους.
Έτσι ακριβώς και εμείς οι Έλληνες πολίτες, βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη μορφή πολιτικού τράνζιτ. Στο κυβερνητικό ταξίδι με την air PASOK που κράτησε  δυόμισι χρόνια, μας έτυχε κακός κυβερνήτης και πλήρωμα,  πέσαμε σε πολλά κενά αέρος, και κάθε λεπτό κινδυνεύαμε να τσακιστούμε...

Ύστερα από πολλές περιπέτειες,  η αναγκαστική προσγείωση από τον βοηθό του κυβερνήτη, (επειδή ο κυβερνήτης πήδηξε με αλεξίπτωτο για να σωθεί) ήταν αναπόφευκτη.
Τώρα βρισκόμαστε στην μέση του ταξιδιού, βρισκόμαστε τράνζιτ στην αβεβαιότητα και προσπαθούμε να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής απέδειξαν ότι οι πολίτες αφ΄ ενός καταδίκασαν την μνημονιακή διακυβέρνηση και το φαύλο παρελθόν, αφ΄ ετέρου στράφηκαν προς τις δυνάμεις εκείνες που επιζητούν, απεμπλοκή, κατάργηση, αναθεώρηση, επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αποτίναξη του ζυγού της Μέρκελ και του ΔΝΤ.
Όμως και αυτό είναι το πρόβλημα,  η πολυδιάσπαση των λεγομένων αντιμνημονιακών δυνάμεων αλλά και οι εκ διαμέτρου πολιτικοκοινωνικές θεωρήσεις τους δεν τους επιτρέπουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Αλλά και υποψήφιοι κυβερνήτες από την μεριά τους δεν φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να αναλάβουν το πηδάλιο γιατί στη συνέχεια του ταξιδιού και μέχρι να φθάσουμε στον τελικό προορισμό μας, μας περιμένουν καταιγίδες και θύελλες.


Όμως πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να φθάσουμε στον προορισμό μας.

Έτσι οδηγούμαστε αναπόφευκτα σε επαναληπτικές εκλογές όπου οι πολίτες θα κληθούν να δώσουν σαφή και στέρεα εντολή σε κάποιον που θα έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις.
Τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε την κομματική διαπάλη σε όλο το απεχθές μεγαλείο της, θα κατανοήσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες για τη νομή της εξουσίας, θα βιώσουμε ακρότητες, και θα παρακολουθήσουμε τους διαγκωνισμούς των για μια ακόμα φορά επιδόξων, αλλά φεύ εξ ορισμού αποτυχημένων ως εκ του αποτελέσματος, σωτήρων της Ελλάδος.
Με γνώμονα τα διδάγματα του παρελθόντος, και τις πρόσφατες εμπειρίες από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, είμαι βέβαιος ότι στις επερχόμενες εκλογές το κριτήριο των πολιτών θα έχει διαφοροποιηθεί και η κάλπη θα δώσει την πρέπουσα λύση.

Υστερόγραφο : Σε ότι με αφορά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους της Α΄ Αθηνών, οι οποίοι με την επιλογή τους  με  οδήγησαν στις πρώτες θέσεις, σε σταυρούς προτιμήσεως,  μεταξύ των αξίων συνυποψηφίων μου, στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ.
Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι η προσπάθειά μου, για μια κοινωνία δίκαιη, για μια νεολαία χωρίς ναρκωτικά και για την καταπολέμηση της διαφθοράς,  συνεχίζεται.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive