Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Βρε ΠΩΣ αλλάζουν οι καιροί, εγω ΕΔΩ κι εσυ ΕΚΕΙ ! Το ‘καμάρι’ της τρούμπας..Όταν ο Τασος Μητροπουλος έτρωγε φάπες στην Παιανία και κρυβόταν στις τουαλέτες..


"Γράφει ο ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΣ"
Το πρώτο πανό κάνει την εμφάνιση του στο “Καραϊσκάκη” στην παλιά “14″. “ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΕ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ”, έλεγε. Η σεζόν περνάει, το συμβόλαιο του Μητρόπουλου τελειώνει, ο ίδιος θα παίξει στο – καταστροφικό για την Ελλάδα – Μουντιάλ των Η.Π.Α. που τόσο ήθελε, η ΑΕΚ τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του και τον αφήνει ελεύθερο. Κάπου εκεί εμφανίζεται ο “καπετάνιος”, ο “Ύψιστος”...
(κατά το Μανώλη Γαβαθιώτη στο “ΦΩΣ”), ο “Θαλής” για τους μυημένους, ο Ρίνγκο, κατά κόσμον Γιώργος Βαρδινογιάννης. Έπειτα από εισήγηση του καλού του φίλου και γιατρού του Παναθηναϊκού, Αργύρη Μήτσου – που θεωρούσε οτι ο τσαμπουκάς του Μητρόπουλου θα’χε ευεργετικά αποτελέσματα στα αποδυτήρια – λέει “Έλα στον Παναθηναϊκό, Τάσο” στο Μητρόπουλο με προφανή σκοπό να κάνει άλλη μια “νίλα” στον Ολυμπιακό, αλλά και για να εξευτελίσει τον ίδιο το Μητρόπουλο. Ο Μητρόπουλος, επιβεβαιώνοντας μέχρι κεραίας το πανό που σηκώθηκε προ μηνών, υπογράφει μονοετές συμβόλαιο και στις πρώτες του δηλώσεις στάζει μέλι για τον Παναθηναϊκό και τον πρόεδρο του. Ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης δηλώνει πως “έφερε τον Τάσο Μητρόπουλο στον Παναθηναϊκό για να τον τιμήσει για την προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο”.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού όμως, δεν είδε με καθόλου καλό μάτι το θέμα “Μητρόπουλος στον Παναθηναϊκό”. Ιδιαίτερα οι οργανωμένοι (όσους είχε αφήσει ο “καπετάνιος”, τέλος πάντων), τον “κράζουν” όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Στο γήπεδο, στην Παιανία, στις κοσμικές του εξόδους. Ώσπου μια μέρα, σε ένα παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα Αθηνών, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα (ή… Μπουμπλής απ’το Αιγάλεω για τους παλαιότερους) τον ρίχνει σα βασικό στο παιχνίδι και ο Μητρόπουλος ζεί τον εφιάλτη : Ανελέητο κράξιμο απ’όλο το γήπεδο, χειρότερο ακόμα κι απ’όταν έπαιζε με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο πάλαι ποτέ “Ράμπο” λυγίζει και σε κακή κατάσταση λέει στο Ρότσα στο ημίχρονο “βγάλε με έξω, δεν αντέχω, δε πάει άλλο”… Ο Ρότσα όντως τον κάνει αλλαγή, ο Μητρόπουλος ζητάει ακρόαση απ’το Βαρδινογιάννη που μ’ένα σαρδόνιο χαμόγελο ακούει με δήθεν κατανόηση το Μητρόπουλο και του προτείνει να μετακομίσει στον Απόλλωνα Αθηνών. Όπερ και εγένετο. Ο Μητρόπουλος απ’το Δεκέμβρη συνέχισε στον Απόλλωνα Αθηνών, στον οποίο έκανε μια καλή χρονιά με 13 συμμετοχές και 1 γκολ, βοηθώντας τον μάλιστα να κερδίσει την έξοδο του στο κύπελλο UEFA. Ο Μητρόπουλος έπαιξε άλλες δύο “φουλ σεζόν” : Το 1995-1996 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή (8 συμμ. / 1 γκολ), ενώ τη σεζόν 1996-1997 είχε μια “γεμάτη” χρονιά στη νεοφώτιστη Βέροια με 29 συμμετοχές και 6 γκολ, το ένα εκ των οποίων στο νικηφόρο για τη Βέροια 1-0 επί του Ολυμπιακού! Την επόμενη σεζόν, η διοίκηση Κόκκαλη με τη σύμφωνη γνώμη του Μπάγεβιτς, του δίνει την ευκαιρία να αποκαταστήσει το όνομα του και να κλείσει την καριέρα του : Σε ηλικία 40 ετών, ο Μητρόπουλος επιστρέφει στον Ολυμπιακό και θα κλείσει την καριέρα του με 1 συμμετοχή στο Champions League, στον τελευταίο αγώνα του ομίλου, στο εντός έδρας 2-2 με τη Ρόζενμποργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive