Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο Μεγάλος χαμένος την επόμενη φορά θα είναι ο ευρωπαϊσμός


Ο νεοφιλελευθερισμός ξαναπατήθηκε ο καημένος από την κοινωνία που 
πέρασε από πάνω του σαν τρένο σε μια συνήθεια που έγινε θεσμός.. Κάθε 3-4 χρόνια  σε αυτή την χώρα πατάμε νεοφιλελεύθερους και μεταρρυθμιστές. Στο  μεσοδιάστημα μαζεύουν δυνάμεις και κάνουν κόμματα. Και μετά τους ξαναπατάμε κρατώντας ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα  και τις παραδόσεις του λαού μας.  Το επόμενο διάστημα θα σαρωθεί η ιδέα της ΟΝΕ αφού διαχωριστεί επιτυχώς από την ενωμένη Ευρώπη και το κοινό δικαιϊκό και συνταγματικό κεκτημένο...
 Σε όλη την Ευρώπη θα κυριαρχήσουν δυνάμεις κατά του κοινού νομίσματος που θα βλαστήσουν πάνω στην κρίση και στα εθνικά συμφέροντα όπως αυτά εκφράζονται από τα επιμέρους εθνικά εκλογικά σώματα. Τίποτα δεν δείχνει ότι η Ευρώπη μαθαίνει ή αλλάζει τόσο δραστικά όσο χρειάζεται ο νότος της Ευρώπης.
Στην καλοστημένη ιστορική παγίδα θα πέσει και η αριστερά -ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 6η Μαίου- η οποία  έχει εγκλωβιστεί στο να θεωρεί ένα κοινό νόμισμα   ως διεθνισμό. Όμως ένα νόμισμα που βρίσκεται χωρίς κοινό πολιτικό υποκείμενο χωρίς κοινό εκλογικό σώμα και χωρίς  κοινά αιρετά όργανα δεν είναι διεθνισμός. Είναι  συσχετισμός εθνικών δυνάμεων και όχι πολιτικών .
 Το Ευρώ δεν κινείται από την πολιτική αλλά από μια ηγέτιδα δύναμη και 4-6  έθνη δορυφόροι. Από κοντά και ένα πλήθος από κατεστραμμένες περιφερειακές δυνάμεις.
 Το επόμενο διάστημα η θεωρία της «αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων»  θα πιστωθεί για πάντα στις θεωρίες που δεν επαληθεύτηκαν, γιατί σκόνταψαν στα επιμέρους στα εθνικά συμφέροντα όπως αυτά εκφράζονται από τα επιμέρους εθνικά εκλογικά σώματα.
Κανείς  Έλληνας ευρωπαϊστής δεν θα μπορέσει να ξεφύγει  ή να αποφύγει  τις οδηγίες- κατευθύνσεις  του Γερμανικού Ιμπέριουμ που θα είναι όλες προς εξυπηρέτηση του. Κανείς ευρωπαίος ηγέτης δεν θα μπορέσει να πάει κόντρα στην Γερμανία και στους δορυφόρους της.
Ο ευρωπαϊσμός στην Ελλάδα θα διασυρθεί ως ιδέα και θα ηττηθεί. Πόσο μάλλον με αυτούς που έρχονται για να κυβερνήσουν την Ελλάδα με την σημαία του και στο όνομα της παραμονής στην ζώνη του ευρώ. Αρκεί να δει κανείς ποιοι είναι και σε ποια κόμματα  βρίσκονται και να κάνει μια μικρή προβολή στο Μέλλον.
 Έχουμε καταθέσει την άποψη ότι η χώρα πρέπει να βγει από το ευρώ το συντομότερο και την καταθέσαμε όταν  τον Οκτώβριο του 2010 φάνηκαν τα απόνερα του πρώτου μνημονίου και έδειξαν ότι η χώρα απομακρύνεται.  Προβλέψαμε μάλιστα ότι χάρη στους ευρωπαιστές η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρώ με τους χειρότερους δυνατούς όρους.
Για την ώρα ας παίξουμε συγκαταβατικά το παραμύθι της «αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων» διότι προβλέπουμε να  εξελίσσεται σε διαδικασία ωρίμανσης του Ελληνισμού. http://papaioannou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive