Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Είναι ποτέ να εμπιστευθούμε αυτούς του ανίκανους;Καμμένος:Είναι υποχρεωμένοι να ανελκύσουν το Sea Diamond. Είχε ΠΕΙ, αλλά...

  • «Η απάντληση και η ανέλκυση του «Sea Diamond” από την Καλντέρα είμαστε πεπεισμένοι ότι γίνεται». Αυτό ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πάνος Καμμένος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου και προσέθεσε: «Σε αυτό το θέμα το ΥΕΝ δεν πρόκειται να κάνει πίσω».

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας θα τρέξει τον διεθνή διαγωνισμό για το θέμα αυτό και οι μελέτες θα αξιολογηθούν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Ξέρουμε ότι είναι εφικτή τόσο η απάντληση των καυσίμων όσο και η ανέλκυση του ναυαγίου...

Και τα έξοδα θα τα πληρώσει το P&I που καλύτει το πλοίο. «Η ανέλκυση του ναυαγίου θα γίνει γιατί τους υποχρεώνει η ελληνική νομοθεσία και οι διεθνείς συμβάσεις», υπογράμμισε, ενώ σε ότι αφορά το ποιος θα καταβάλλει το κόστος σημείωσε ότι υπεύθυνο να καλύψει το ποσό που θα απαιτηθεί είναι το P&I Club που καλύπτει το πλοίο.
Σαντορίνη: το Sea Diamond περιβαλλοντική απειλή για την Καλντέρα
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Καμία ουσιαστική πρόοδος σε ό,τι αφορά την ανέλκυση του Sea Diamond και την αποτροπή του κινδύνου μεγαλύτερης ρύπανσης δεν έχει σημειωθεί πέντε χρόνια μετά το ναυάγιο.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, βασιζόμενος στα στοιχεία της μελέτης του Πολυτεχνείου Κρήτης επαναφέρει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με γραπτή ερώτησή του προς την Κομισιόν, με στόχο να αναληφθούν επειγόντως οι απαραίτητες ενέργειες.
Η Επιτροπή, απαντώντας στο παρελθόν σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, θεωρούσε τις επιπτώσεις «προς το παρόν αμελητέες» – βασιζόμενη σε μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ – αλλά παρακινούσε να της γνωστοποιηθούν τυχόν νεότερα στοιχεία.
Σύμφωνα, όμως, με τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με συμμετοχή 9 επιστημόνων και υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Γιδαράκο, που όχι μόνο κατέγραψε την κατάσταση μια δεδομένη χρονική στιγμή (2011), αλλά εκτίμησε και μελλοντικές περιβαλλοντικές συνέπειες: «Θεωρείται ήδη αναγκαιότητα, ότι το ναυάγιο του SeaDiamond θα πρέπει να ανελκυθεί και/ή απομακρυνθεί από την περιοχή της Καλντέρας ή να λάβει χώρα (με οποιονδήποτε τρόπο) εξουδετέρωσή του. Η επιβάρυνση που έχει επιφέρει στην περιοχή είναι σαφής και τον μοναδικό τρόπο αποτροπής της συνέχισής της αποτελεί η απομάκρυνσή του. Κάθε άλλη καθυστέρηση ή ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την οικολογική και όχι μόνον καταστροφή της Καλντέρας
Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν για την επικινδυνότητα της κατάστασης και για το τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να το εφαρμόσουμε. Η κινητοποίηση των πολιτών είναι σημαντική γιατί έτσι αποτυγχάνει η πολιτική που ακολουθεί η κεντρική εξουσία στην Ελλάδα να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αντί να τα λύνει. Η ανέλκυση είναι μεν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά δεν είναι αδύνατη ενώ είναι δεδομένο ότι θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο περνάει ο χρόνος. Γι’αυτό είναι απαραίτητο να δράσουμε άμεσα. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό όπως αποδεικνύουν οι απαντήσεις της Επιτροπής για διαθεσιμότητα κονδυλίων. Η χρόνια αδράνεια από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, αποδεικνύει σε ακόμα ένα θέμα την έλλειψη πολιτικής βούλησης. Καιρός να αλλάξουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive