Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ENTONA Αντιδρά η Αμυγδαλέζα στο Κέντρο Φιλοξενίας Παράνομων Αλλοδαπών


«Ταφόπλακα για την ευρύτερη περιοχή της Αμυγδαλέζας», χαρακτήρισε τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Αλλοδαπών ο δήμαρχος Αχαρνών Σ. Ντούρος. Μιλώντας για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σημείωσε ότι «οποιαδήποτε λύση σε ένα πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία για πολλά χρόνια δεν μπορεί να δοθεί βεβιασμένα και με δόλιο τρόπο, υπό την πίεση της προεκλογικής περιόδου.... Κατανοούμε την ανάγκη για την προσωρινή ύπαρξη τέτοιων εγκαταστάσεων, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης και διαβουλεύσεων με τον εκάστοτε δήμο και τους τοπικούς φορείς. Είναι άδικο να καλείται ο δήμος Αχαρνών να λύσει το πρόβλημα των μεταναστών της Αθήνας».
Το θέμα απασχόλησε εκτάκτως το χθεσινοβραδινό Περιφερειακό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο περιφερειάρχης Αττικής παρουσίασε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2007 από την τέως Νομαρχία και τη νυν Περιφέρεια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού προβλήματος. Ο Γιάννης Σγουρός επισήμανε ότι θα πρέπει να συνεχισθεί ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δήμου Αχαρνών για τη δημιουργία Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών με την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιούνται οι ανάγκες ασφάλειας και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των κρατουμένων.
Σε σχέση με τις τοποθεσίες δημιουργίας των Κέντρων, εξήγησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής να υποδείξουν χώρους. «Σήμερα έπρεπε να είναι εδώ μέσα 65 δήμαρχοι, αλλά ο καθένας θέλει να μη γίνει στον τόπο του. Ξαναλέω ότι ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αχαρνών πρέπει να συνεχιστεί με όλους τους δημάρχους και πρώτον από όλους το δήμαρχο Αθηναίων», σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive