Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

A.ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:«Λειτουργία σκαφών παράκτιας αλιείας από συνταξιούχους»


Βάσει του νόμου 1361/83, δόθηκε σε συνταξιούχους του ΝΑΤ, του ΟΓΑ και του ΙΚΑ η δυνατότητα αγοράς, κατοχής και λειτουργίας σκάφους παράκτιας αλιείας.
Στη συνέχεις, όμως, νέες νομοθετικές ρυθμίσεις προέβλεπαν ότι οι συνταξιούχοι όλων των συνταξιοδοτικών φορέων, εξαιρουμένων αυτών του ΟΓΑ, κάτω των 55 ετών, θα έπρεπε να απωλέσουν είτε την σύνταξή τους, είτε το αλιευτικό τους σκάφος. Εάν, βέβαια, οι ίδιοι συνταξιούχοι ήταν άνω των 55 ετών, θα μπορούσαν να συνεχίσουν την λειτουργία του αλιευτικού τους σκάφους, αλλά θα υφίσταντο μια οδυνηρή περικοπή στη σύνταξή τους κατά 70% περίπου.
Τούτων δοθέντων...
και επειδή σε αρκετές περιπτώσεις η ενασχόληση με την παράκτια αλιεία συμπληρώνει το γλίσχρο εισόδημα συνταξιούχων, ιδιαιτέρως μάλιστα στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.       Γιατί δεν εξαιρούνται από τις προαναφερθείσες δυσμενείς ρυθμίσεις και οι συνταξιούχοι των άλλων Ταμείων, όπως σωστά ισχύει για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ;
2.       Σκέπτεται η Κυβέρνηση να εξαιρέσει των ισχυουσών δυσμενών διατάξεων εκείνους τους συνταξιούχους που απέκτησαν άδεια λειτουργίας παράκτιου αλιευτικού σκάφους βάσει του νόμου 1361/83;
                          
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive