Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η Δίκη των δολοφόνων.Ετσι βασάνισαν τον άτυχο Ζουγανέλη


«Πώς αντέξατε να βασανίζετε έναν άνθρωπο καρφώνοντάς τον με τη μασιά από το τζάκι και κόβοντάς τον με γυαλιά;» Την αγανάκτηση ακόμη και της προέδρου του δικαστηρίου προκάλεσε η επίμονη άρνηση της 30χρονης Πολωνής και των δύο ομοεθνών της να παραδεχθούν ότι υπέβαλαν σε μαρτυρικό θάνατο τον 73χρονο επιχειρηματία, Μίμη Ζουγανέλη.Οι συγκλονιστικοί διάλογοι που ακούστηκαν χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σάμου μεταξύ των παραγόντων της δίκης, αλλά και των κατηγορουμένων, έφεραν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές της στυγερής δολοφονίας, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που το κλίμα ήταν τεταμένο.Στις απολογίες τους που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν χθες οι τρεις κατηγορούμενοι ομολόγησαν για το αδίκημα της ληστείας, όμως αρνήθηκαν ότι σκότωσαν τον άτυχο επιχειρηματία, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2010 βρέθηκε κατακρεουργημένος στη βίλα του στη Μύκονο. Με ανέκφραστα πρόσωπα και χωρίς να δείξουν το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας, οι δράστες του άγριου φονικού... που ακόμη και σήμερα προκαλεί ρίγη ανατριχίλας με τις σοκαριστικές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ανέβηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις για την αποτρόπαιη πράξη τους, να βασανίσουν μέχρι θανάτου τον 73χρονο Μίμη Ζουγανέλη προκειμένου να τους αποκαλύψει πού έκρυβε το χρηματοκιβώτιο με το 1.050.000 ευρώ. 

Απευθυνόμενη στο δικαστήριο, η «εκρηκτική» γυναίκα-αράχνη, η 30χρονη Πολωνή Margarita Piatek, η οποία διατηρούσε σχέσεις με τον άτυχο επιχειρηματία, ομολόγησε ότι εισέβαλαν με τον εραστή της στο σπίτι του 73χρονου με σκοπό να τον ληστέψουν, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι το θύμα ζούσε όταν έφυγαν από τη βίλα.

«Μπήκαμε μόνο για να κλέψουμε. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε. Οταν φύγαμε ήταν ακόμη ζωντανός. Μάλιστα 
η ίδια ρώτησα τον φίλο μου αν είχε σφυγμό και εκείνος μου απάντησε θετικά» είπε στην απολογία της η 30χρονη χορεύτρια, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία τη «βομβάρδισε» με ερωτήσεις. «Ποιος ήταν ο λόγος, αφού λέτε ότι δεν τον σκοτώσατε εσείς, να ρωτάτε αν έχει σφυγμό; Και γιατί να τον αφήσετε ζωντανό, αφού όπως ισχυρίζεστε σας αναγνώρισε; Και τέλος, εξηγήστε μας γιατί κάνατε τόσο μεγάλη προσπάθεια να μην αφήσετε ίχνη, πετώντας τα ματωμένα ρούχα που φορούσατε, ξηλώνοντας τις κάμερες ασφαλείας και αλλάζοντας τέσσερις φορές γάντια;» ήταν μερικές από τις ερωτήσεις, στις οποίες η κατηγορουμένη δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Υποστήριξαν ότι υπήρχε και δεύτερο χρηματοκιβώτιο

Η 30χρονη Πολωνή δεν «λύγισε» ούτε όταν ρωτήθηκε πώς άντεχε να ακούει τις σπαρακτικές φωνές του 73χρονου όσο εκείνη και ο συνεργός της του ξέσκιζαν τις σάρκες για να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα τα χρήματα. «Πώς αντέξατε, εσείς μια γυναίκα, να βασανίζετε έναν άνθρωπο καρφώνοντάς τον με τη μασιά από το τζάκι και κόβοντάς τον με γυαλιά;» ήταν η ερώτηση της προέδρου. «Δεν τον σκοτώσαμε εμείς» αρκέστηκε να απαντήσει η 30χρονη χορεύτρια, η οποία υποστήριξε ότι άλλος μπήκε στο σπίτι της Μυκόνου και έβγαλε από τη ζωή τον άτυχο επιχειρηματία. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο 33χρονος εραστής της, Grzegorzko Dominik Tomas, ο οποίος μάλιστα είπε ότι στο σπίτι βρέθηκε και ένα δεύτερο κλειδί χρηματοκιβωτίου.

«Πιθανόν κάποιος που το γνώριζε αυτό να μπήκε στο σπίτι, να πήρε τα χρήματα και να αποτελείωσε τον 73χρονο επιχειρηματία» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν τον σκοτώσαμε εμείς αλλά κάποιος που ήρθε μετά από εμάς. Υπήρχε κι άλλο χρηματοκιβώτιο, το οποίο εμείς δεν εντοπίσαμε, βρήκαμε μόνο το κλειδί. Αυτός που πήγε μετά τον σκότωσε και πήρε τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, γιατί εμείς πήραμε μόνο 100.000 ευρώ και όχι το 1.050.000 ευρώ για το οποίο κατηγορούμαστε».

Ο ρόλος του ταξιτζή και η αμοιβή των 2.000 ευρώ

Τέλος, απολογήθηκε ο 29χρονος ταξιτζής Szulewski Mateus, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα και ισχυρίστηκε ότι απλά μετέφερε στην Ελλάδα τους άλλους δύο κατηγορουμένους. «Δεν γνωρίζω τίποτα για το έγκλημα. Εγώ δεν έκανα τίποτα» υποστήριξε ο 29χρονος, ο οποίος όμως πήρε και αυτός την απάντησή του από το δικαστήριο: «Για ποιον λόγο τότε έκανες ένα τόσο μεγάλο ταξίδι από την Πολωνία, πήρες αμοιβή 2.000 ευρώ, έδωσες ψεύτικο όνομα στο πλοίο και δέχθηκες να αγοράσεις εσύ τα γάντια που φορούσαν οι συγκατηγορούμενοί σου στο έγκλημα;»

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι αργά χθες το βράδυ, οπότε οι δικαστές και οι ένορκοι θα συνεδρίαζαν για να βγάλουν απόφαση.

«Εγινε μια εξαιρετική διαδικασία από πλευράς δικαστηρίου, δόθηκε η δυνατότητα στους κατηγορουμένους να έχουν τους καλύτερους δικηγόρους της Σάμου, με πρώτο τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σάμου Γιάννη Χατζηκωνσταντή, και πλέον είμαστε στο τέλος της τρίτης ημέρας και δικάζουμε μέχρι αργά το βράδυ για να βγει απόφαση» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη.


ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive