Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ο πρώην υπουργός περνά το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί, αν δεν ζητήσει ΝΕΑ προσθεσμία.Σήμερα κρίνεται η προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου


Σήμερα κρίνεται η προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλή οδηγείται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να απολογηθεί για την πολύκροτη υπόθεση με τις μίζες και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται, και να αποφασιστεί η προφυλάκισή του ή όχι. 
Ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κρατείται από τη Μεγάλη Τετάρτη στη ΓΑΔΑ, αρνείται, μέσω των συνηγόρων του, τις κατηγορίες και κάνει λόγο για θεαματική σύλληψή του. 
Οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλουυποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός καλείται να απολογηθεί για αδικήματα που είναι παραγεγραμμένα ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει και άλλη προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για την ογκωδέστατη δικογραφία. 

Πόρισμα-καταπέλτης «καίει» τον πρώην υπουργό..
Το πόρισμα, πάντως, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο οποίο στηρίχτηκαν οι ποινικές διώξεις με βαρύτατες κατηγορίες είναι καταπέλτης και «καίει» τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. 
Στις 103 σελίδες του πορίσματος, που συνέταξαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα οι εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, αναλύονται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες οι διαδρομές «μαύρου χρήματος», που φέρεται να δόθηκε ως προμήθειες για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και για τη σύμβαση των τεσσάρων υποβρυχίων, μέσω offshore εταιρειών, και ο τρόπος «ξεπλύματος» εκατομμυρίων ευρώ μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, πολλές από τις οποίες χαρακτηρίζονται «εικονικές».

Οι δύο Εισαγγελείς αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι κατηγορούμενοι «συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από το έγκλημα της κατ´εξακολούθησης παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου». 

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί των πέντε κατηγορούμενων


Τη Μεγάλη Παρασκευή η εισαγγελέας ζήτησε με διάταξή της να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η δέσμευση εκτός του πρώην υπουργού, αφορά τους Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται «δεξί του χέρι», Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό και Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου. Και οι τρεις θα απολογηθούν την Τρίτη.

Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά και τον Αστέριο Οικονομίδη, που ήδη προφυλακίστηκε την Πέμπτη μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive