Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Spectator: Η Ελλάδα είναι ιδιοκτησία των Γερμανών


Τη δόξα της απέραντης ανοητολογίας κατά της Ελλάδας από τη γερμανική Bild φαίνεται πως ζήλεψε το βρετανικό περιοδικό, συντηρητικής κατεύθυνσης, Spectator. Τι έκανε; Γέμισε με διαφημιστικές αφίσες τα τρένα της χώρας, υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η Ελλάδα είναι γερμανική κτήση.
"Οι περισσότεροι Γερμανοί έχουν στην κατοχή τους και μια δεύτερη ιδιοκτησία. Το όνομα της, Ελλάδα", τονίζεται στο διαφημιστικό, με μεγάλα γράμματα, μην τυχόν και το αγνοήσει... κανείς.
Όπως φαίνεται, ακόμα και μεγάλα (και τάχα μου σοβαρά) Μέσα Ενημέρωσης επιλέγουν να "κολυμπήσουν" στα λασπόνερα της προκλητικότητας (για να μην πούμε βλακείας), αξιοποιώντας την ένταση που προκλήθηκε προσφάτως στις σχέσεις ανάμεσα στηΓερμανία και την Ελλάδα, με τη χρήση στερεότυπων- παλαιών αλλά και καινούργιων.

Το Spectator ανήκει στους Ντέιβιντ και Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, στους οποίους ανήκει και η εφημερίδα Daily Telegraph.

Η διαφήμιση προκάλεσε σειρά αντιδράσεων και πυρετώδεις διαλόγους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν προκλητική έως γελοία τη διαφήμιση του περιοδικού, ενώ κάποιοι άλλοι τη βρήκαν... αστεία και πετυχημένη.

Σχολιαστής σε Forum σημείωνε ότι ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Έλληνες, πρέπει να παίρνουν στα σοβαρά τέτοιες προκλήσεις, πλην όμως -όπως σημειώθηκε στην ίδια συζήτηση-, και οι αναγνώστες της Bild πιστεύουν σε τέτοιες ανοησίες και οι Έλληνες (δικαίως) αντιδρούν.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive