Διαβάζω ότι « σε μια πρωτοφανή στροφή, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητείται άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, ενώ φθάνει στο σημείο να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι από το 2009 έχει αφαιρεθεί από τις εκθέσεις προόδου ο όρος «μακεδονικός».Επιπλέον, επαινούν τα Σκόπια για τις… προόδους τους στον οικονομικό τομέα.»Τι σημαίνει αυτό; Μα προφανώς ότι η κυβέρνηση έχει εντελώς εγκαταλείψει τα εθνικά θέματα, ασχολείται μόνο με τα μνημόνια και αποδεικνύει επίσης ότι κακώς συναντήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος με τον Νίκολα Γκρούεφσκι στις αρχές του μήνα. Ή κι αν καλώς συναντήθηκε με τον κ. Γκρούεφσκι, κακώς το χειρίστηκε το θέμα μη γνωρίζοντάς το, κακώς το έχει οι ίδιος αντιληφθεί και κακό κάνει στα Εθνικά μας ζητήματα με την ανάμιξή του, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει ρητώς και δια ροπάλου να του απαγορευτεί να ξανασχοληθεί με τέτοια θέματα γιατί θα τα κάνει κι αυτά…
μαντάρα.Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει επίσης πως η δυσφήμιση της Ελλάδας επέδρασε αρνητικά σε όλα τα ζητήματα, καθώς φαίνεται ότι η χώρα έχει χάσει τη φωνή της στην ΕΕ και βρίσκεται μονίμως στη γωνία. Δεδομένου ότι η δυσφήμιση έχει προκληθεί από την πλήρη αδυναμία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά και επειδή πέραν των πρωτοβουλιών τω ευρωβουλευτών του Λ.Α.Ο.Σ. , ουδείς άλλος Έλληνας ευρωβουλευτής έχει την επιθυμία ή την ικανότητα ή και τα δυο να ασχοληθεί με τα Εθνικά Θέματα. Μα είναι δυνατόν; Φαίνεται πώς είναι. Τους απασχολούν «άλλα» θέματα.
Για λόγους ηθικής τάξεως αλλά και αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή σε ανθρώπους που μας κάνουν υπερήφανους στο εξωτερικό, οφείλω να αναφέρω ότι ο ευρωβουλευτής Νίκος Σαλαβράκος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , μιλώντας εξ’ ονόματος της πολιτικής ομάδας EFD, είπε:
«Η έκθεση προόδου της Επιτροπής καταγράφει ελλείμματα σε κρίσιμους τομείς, όπως η ελευθερία έκφρασης, η δικαιοσύνη, η δημόσια διοίκηση, η διαφθορά και περιέχει αυστηρότερες συστάσεις από την περσινή. Ο εισηγητής έχει χειρότερη προσέγγιση από πλευράς ρεαλισμού και με την παράγραφο 15 επιχειρεί εκ πλαγίου να παραβεί την εντολή που του δόθηκε να συντάξει μια έκθεση για την FYROM, προσπαθώντας να τοποθετηθεί και εκ πλαγίου να διαμορφώσει ονομασία που είναι πέραν της εντολής του. Η χρησιμοποίηση ενός τέτοιου λεκτικού είναι απαράδεκτη και υπερβαίνει τα όρια της νομιμότητος. Δεν προωθεί τη δημοκρατία, τις καλές σχέσεις γειτονίας, ούτε την καλή συνεργασία μεταξύ των Κρατών-Μελών, αξίες που πρεσβεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σίγουρα δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για την εύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.
Μου κάνει εντύπωση ακόμα η παράγραφος 62, στην οποία συγχαίρεται η χώρα για την πολύ καλή εμφάνιση της εθνικής της ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Μα είμαστε σοβαροί; Μειώνουμε τη FYROM και μετατρέπουμε την έκθεση σε αθλητική εφημερίδα. Η FYROM είναι μία χώρα η οποία θα ευχόμουν να τηρήσει όλα τα κριτήρια και να μπει στο μέλλον στην ΕΕ, σήμερα όμως δεν τα πληρεί».
Εν συνεχεία ο κ. Σαλαβράκος είπε : « Με αυτά που διαβάσατε από την έκθεση προόδου της Επιτροπής και με βάση αυτά τα οποία ακούσατε εδώ σήμερα, για τα ελλείμματα δημοκρατίας , για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την διαφθορά, θεωρείτε ότι η χώρα αυτή είναι ικανή να μπει στην ΕΕ και πού το βασίζετε;»
Τι άλλο να κάνω; Να συγχαρώ τον κ. Σαλαβράκο; Δεν χρειάζεται. Άλλα πράγματα πρέπει να κάνουμε τώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.