Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Έχει γεννηθεί στο χωριό Νησί Ημαθίας και έχει Ποντιακή καταγωγή. Ο πατέρας του είναι αγρότης και ο ίδιος , στην εφηβεία του, δούλευε φορτώνοντας τσουβάλια στα φορτηγά ια το χαρτζιλίκι του. Στη δίωρη κουβέντα που κάναμε προ καιρού για μια συνέντευξη , ήταν πολύ ειλικρινής και δεν έκρυψε ούτε τις διαπιστωμένες παθογένειες του ΠΑΣΟΚ, ούτε την πρόθεσή του – τότε- να διεκδικήσει την Προεδρία του υπό διάλυση κόμματός του.Λίγες ημέρες μετά, μας εξέπληξε όλους όταν είπε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο. Και πριν από λίγα 24ωρα, ο Υπουργός της Δημόσιας Αταξίας και Απασφάλειας, μας ανακοίνωσε με το γνωστό φλεγματικό του ύφος τη σύσταση επιτροπών για την δημιουργία 30 κέντρων προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών λέγοντας …δημοκρατικά προς όσους ενδεχομένως διαφωνήσουν ότι «οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες» και ότι ξεκινά και η δημιουργία του πρώτου κέντρου στην Νεάπολη Κοζάνης, το οποίο θα είναι έτοιμο στα μέσα Απριλίου, δεδομένου ότι «λεφτά υπάρχουν».
Είναι επικίνδυνος. Όχι μόνο γιατί παίρνει μια τέτοια σοβαρή απόφαση ΧΩΡΙΣ συνεργασία, διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με κάποιους άμεσα ενδιαφερομένους. Αλλά γιατί παίρνοντας την έωλη αυτή απόφασή του εμπλέκει : 1. Το νομοθετικό έργο της Βουλής, προκαταλαμβάνοντας τους βουλευτές, 2. Την Ευρωπαική Ένωση ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν γι αυτό το σκοπό 250 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα μέσα σε μια τριετία και 3. Τους ταλαίπωρους κατοίκους της κατεστραμμένης Αθήνας στους οποίους ουσιαστικά λέει «το κάνω για χάρη σας», μετατρέποντάς τους αυτόματα σε «εχθρούς» των κατοίκων των 30 υποψήφιων για αφανισμό περιοχών.
Η «εχθρότητα» αυτή εκδηλώθηκε βέβαια αμέσως από τους κατοίκους της Κοζάνης που αντέδρασαν σχεδόν αυτόματα στη δημιουργία του πρώτου «στρατοπέδου συγκέντρωσης» στην περιοχή τους , κάτι που βρήκε πρόσφορο έδαφος για την εκδήλωση «απαντήσεων» από Αθηναίους, βουλευτές και μη, όπως λ.χ. η κυρία Φωτεινή Πιπιλή που με περισσή βιασύνη, έσπευσε να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την διαφαινόμενη κόντρα, με επίθεση εναντίον των Κοζανιτών.
Πριν «αλέκτορα φωνήσαι», όλο το …μεγαλούργημα της Χρυσοχοιίδιας επιπολαιότητας ( μήπως εγκληματικής πρόθεσης; ) άρχισε να καταρρέει. Ήταν φυσικό. Φυσικά και η Αθήνα δεν αντέχει να συνεχίσει να «φιλοξενεί» τόσους λαθρομετανάστες, και να υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες. Αλλά το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να λυθεί με την ανεξέλεγκτη διασπορά τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άσε το προκλητικά υψηλό κόστος σε περίοδο …λιμοκτονίας, των αστικών κέντρων τουλάχιστον.
Δηλαδή θα «αρπάξουμε» όσους λαθρομετανάστες προλάβουμε, όπως μπορεί να το κάνει αυτό το διαλυμένο κράτος μας και θα τους στείλουμε σε στρατόπεδα ανά την Ελλάδα που θα αρχίσουμε ΤΩΡΑ να διαμορφώνουμε με «εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης που υπάρχουν και ανέρχονται στο τρομακτικό ποσό των 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 – 2013» που η Ευρωπαική Ένωση θα μας δώσει για να …διώξουμε τους λαθρομετανάστες που η ίδια μας «φόρτωσε»;
Μ αυτό τον τρόπο , απ΄ τη μια πλευρά θα …σωθεί η Αθήνα και από την άλλη, οι 30 επιλεγμένες περιοχές θα βγούν ωφελημένες γιατί και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και «κίνηση» της τοπικής αγοράς;
Κοιτάξτε κάτι κύριε Χρυσοχοίδη : Σας επαινώ και σάς συγχαίρω που από χωριατόπαιδο της Ημαθίας και παιδί αγρότη , που κουβάλαγε τσουβάλια για το χαρτζιλίκι του, σπουδάσατε και γίνατε υπουργός . Τραγούδαγε ο Γιάννης Μηλιώκας «Να δεις πως κάποτε θα μας πούνε και μαΚάκες» μόνο που δεν θεωρούσαμε και πολύ πιθανόν να μας θεωρήσετε ΤΟΣΟ μαΚάκες.
Επιδιώκετε τώρα χωρίς αιδώ , αφού καταστρέψατε τα πάντα, κατακλέψατε τον τόπο, υποθηκεύσατε τη χώρα και στραγγίξατε το λαό, αντί να λύσετε σωστά με πολιτικά –κυρίως- μέτρα την σύγχρονη κατάρα της λαθρομετανάστευσης ΔΙΩΧΝΩΝΤΑΣ όλους τους παράνομους και παραβατικούς , να τους…μοιράσετε σ΄ όλη τη χώρα, υποβαθμίζοντας μετά την Αθήνα ΚΑΙ την υπόλοιπη Ελλάδα, βάζοντας τους Έλληνες να σκοτώνονται μεταξύ τους , υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και προσδοκώντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.
Το ξέρετε ότι πολλοί τρόποι υπάρχουν. Αλλά σ αυτούς, δεν είναι αυτός που επιλέξατε και ανακοινώσατε. Και προσέξτε κάτι: Τώρα που αρχίσατε και παίρνετε πίσω αμέσως όλα τα στραβά που εξαγγέλλετε, πάρτε το πίσω κι αυτό το φρικτό εξάμβλωμα. Διότι ΚΑΙ δεν θα εφαρμοστεί ΚΑΙ θα έχει ολέθριες συνέπειες μέχρι να το πάρετε πίσω.
Πολιτικός αρχηγός δεν ήταν που είπε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης …δουλεύει τον ελληνικό λαό»; Ε, όχι άλλο δούλεμα.
Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι μήπως είναι νομοτελειακό να χαθούμε σαν έθνος. Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι μήπως κάποιοι μεθοδεύουν βήμα - βήμα την άλωση της χώρας και την επιστροφή της σε μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θέλω εδώ να αναφερθώ στους κύκλους εκείνους που για πάνω από έναν αιώνα οραματίζονται συνομοσπονδίες με την Τουρκία. Δεν θέλω να μιλήσω για συνειδητές προθέσεις ή προσπάθειες.
Θέλω να μιλήσω για την αφροσύνη που διακρίνει αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες μας. Για την αδιαφορία τους για την ιδέα του έθνους, για την αδιαφορία τους για το λαό και την κόλαση στην οποία ζει, για την ευκολία με την οποία κάνουν τα χατίρια των ξένων "ισχυρών" αδιαφορώντας για τις συνέπειες που οι επιλογές τους έχουν για την πατρίδα.
Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας έχουμε γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια λαθρομεταναστών (νομιμοποιηθέντων και μη). Το κακό που έχει προκληθεί στην οικονομία της χώρας το ξέρουν όλοι, δε χρειάζεται να αναφερθώ. Οι μόνοι που ευνοήθηκαν είναι κάποιοι λίγοι και ισχυροί που βρήκαν φτηνό εργατικό δυναμικό, όπως και το σύνολο των εργοδοτών που βρήκε ευκαιρία να συμπιέσει αποδοχές εργαζομένων και εργασιακά δικαιώματα. Το αστείο είναι ότι πολλά από τα ελληνικά προϊόντα στην ουσία κατασκευάζονται από ξένα χέρια...
Ούτε χρειάζεται να μιλήσω για την εγκληματικότητα που μαστίζει τη χώρα, ούτε για τα "γκέττο" της Αθήνας ή άλλων μεγάλων πόλεων, ούτε για το γεγονός ότι στα περισσότερα χωριά οι κάτοικοι κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό και την καραμπίνα δίπλα τους. Λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι μας, τα συζητούμε κατ' ιδίαν, κουνάμε το κεφάλι και ευχόμαστε "να μη μας τύχει". Όταν πριν λίγες μέρες ο κ. Καρατζαφέρης μιλούσε για οπλοκατοχή και αυτοάμυνα εντός της οικίας, στην ουσία μετέφερε στη Βουλή ένα αίτημα του 90% - τολμώ να πω - των Ελλήνων.
Τι ακούμε τώρα; Ακούμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει 30 στρατόπεδα - χώρους φιλοξενίας, κάπως έτσι θέλει να τα ονομάσει - στα οποία θα κρατούνται λαθρομετανάστες σ' όλη την επικράτεια μέχρι την απέλασή τους. Με απλούς υπολογισμούς, σ' αυτούς τους χώρους θα στεγαστούν γύρω στις 60.000 άτομα. Θα φυλάσσονται, λέει θα είναι περιφραγμένα.
Απορία 1: Για πόσον καιρό θα κρατούνται εκεί; Τι θα συμβεί αν οι ίδιοι δε θέλουν να επιστρέψουν; Πως θα αποτραπούν φαινόμενα τύπου "Υπατίας", για παράδειγμα;
Απορία 2η: Πως σχεδιάζει το κράτος να αντιμετωπίσει τους "αλληλέγγυους", τόσο εκτός συνόρων όσο και εντός; Αν φθάσουμε σε καταστάσεις παρατεταμένης κράτησης ή απεργιών πείνας, είναι έτοιμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κατηγορίες της Τουρκίας ή άλλων χωρών για "ανθρωπιστική καταστροφή"; Έχουν αντιληφθεί ότι στη σημερινή γεωστρατηγική πραγματικότητα η Δύση στηρίζει την Τουρκία και δεν θα της χαλάσουν το χατίρι σ' αυτό;
Απορία 3η: Ποιος θα πληρώνει τα έξοδα διαβίωσής τους (τροφή, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση κλπ.) ειδικά αν καθυστερεί η απέλασή τους;
ΙΩΑΝΝΗΣ
(συνεχίζω):
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπορία 4η: Γιατί θεωρείται δεδομένο ότι αυτοί που θα κρατηθούν εκεί θα προέρχονται από την Αθήνα; Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι θα "ξαλαφρώσει" κάποια γειτονιά της Αθήνας αν κρατηθεί αυτός ο αριθμός; Τι θα γίνει με αυτούς που κάθε μέρα διασχίζουν τα σύνορα (σε κάθε σημείο της χώρας και όχι μόνο στον Έβρο και το Αιγαίο πλέον);
Απορία 5η: Τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε ομαδικές εξεγέρσεις, αποδράσεις κλπ.; Πως θα αντιδράσουν οι "αλληλέγγυοι" αλλά και οι υπόλοιποι μετανάστες, νόμιμοι και μη, στην περιοχή και γενικότερα στην επικράτεια; Πως είναι τόσο σίγουροι στην κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξουν ξένες μυστικές υπηρεσίες που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν το ανέλπιστο δώρο;
Απορία 6η: Ουσιαστικά στήνονται ταξιαρχίες αλλοδαπών - που δεν έχουν και τα καλύτερα συναισθήματα για την Ελλάδα - σε ολόκληρη την επικράτεια, κοντά σε υποδομές στρατηγικής σημασίας. Τι γίνεται σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία; Πόσες δυνάμεις θα απασχοληθούν προκειμένου να διατηρηθεί η φύλαξή τους, πως θα αντιμετωπιστούν τυχόν οργανωμένες εκ των προτέρων προβοκάτσιες;
Δεν το συνεχίζω. Θα πω μόνο ότι θέλω να πιστεύω ότι όντως πρόκειται για "προεκλογικό δούλεμα", επειδή δεν θέλω να πιστέψω τέτοια προχειρότητα σκέψης (εκτός αν υπάρχουν ήδη οι απαντήσεις, αλλά δεν το πιστεύω).
Τα πράγματα είναι απλά:
Άμεση απέλαση, κύριοι. Δεν χρειάζονται ούτε στρατόπεδα ούτε τίποτε.
Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα - και έχουμε ήδη αργήσει κάποια χρόνια - διότι αν καθυστερήσουμε κι άλλο θα φτάσουμε να μιλάμε για εξεγέρσεις, για μάχες, για ένοπλες ομάδες Ελλήνων και ξένων που θα αλληλοσυγκρούονται.
Η Δύση και το ΝΑΤΟ κοιμούνται προς το παρόν τον ύπνο του δικαίου, ήσυχοι επειδή έχουν φορτώσει το πρόβλημα στην Ελλάδα. Ίσως μάλιστα πιστεύουν ότι τους συμφέρει μια αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτή (η αποσταθεροποίηση ή η εξασθένηση της Ελλάδας) είναι η βόμβα που θα τινάξει τα συμφέροντά τους στον αέρα.
Αυτό όμως είναι αντικείμενο άλλης συζήτησης
ΙΩΑΝΝΗΣ